- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Mini PC
- Azonnali informatikai kérdések órája
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Gaming notebook topik
- Az utóbbi évek leginnovatívabb mini PC-je készül
- Milyen videókártyát?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
HThomas
senior tag
Még egy picit hízlalnak a vázon, és már elfért volna egy státusz kijelző
Jó kis gép ez, de én ennyiért már a nagyobb szenzorok felé nézelődnék... viszont egy PEN-F utód PDAF-fel jöhetne, nem túl elszállt áron...
-
paljani
aktív tag
Szokásos ennyiér nekem nagyobb fas… akarom mondani szenzor kell. Van egy pár Olympus PRO üvegem azokat melyik nagyobb szenzoros gépre tudom feltekerni? Amúgy elég komplett csomagnak tűnik, a MK III nem volt elég MK II-ről váltani, de ez már eléggé annak tűnik. Megvárjuk a (teszt)képeket azért.
-
HThomas
senior tag
Megvárjuk a (teszt)képeket azért.
https://www.dpreview.com/samples/8792914954/om-system-om-1-pre-production-sample-gallery
-
.mf
veterán
Nem érzem azt a "WOW"-t, amivel beharangozták, egy kicsit többet vártam... Ez inkább egy EM1m3 upgrade, ami felhozza azt kábé a versenytársak szintjére vagy legalábbis ahhoz közelebb, semmi forradalmi, mint amiről a marketing szólt; és néhány dologban még mindig van egy kis lemaradása, pl. követő-AF, és ha helyesek az eddig megjelent infók, akkor 1/125 körül van a kiolvasás, ami nem csak az eredeti A9-est múlja alul (1/160), de az A1 és Z9 már 1/250 és 1/320 körül van. Igaz azok drágábbak is, így árszintjén azért egész jónak számít.
Nekem továbbra is az EM5 vonal szimpatikusabb a kompakt méretével, kis éles fixekkel, mint utazós vagy napi sétálós gép. Ha már egy ekkora váz, akkor valamelyik ff vázat viszem egy kevésbé fényerős zoommal. Úgy emlékszem nyilatkozták, hogy a pro vonalra koncentrálnak, és az alsóbb vonalakat kivezetik - remélem a kompaktabb gépek ennek nem esnek áldozatul, azzal nagy piacot veszítenének. Természetfotósok körében népszerű maradhat a 300-assal, de az egy kis réteg, nem tudom, hogy csak belőlük megélnek-e.
Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
paljani
aktív tag
Gondolom a 2 millió+ forintos vázakkal történő hasonlítgatást komolyan írtad mert viccnek azért durva lenne…
Más. Ha tényleg csak kicsi lemaradása van a C-AF-ban akkor én már hepi vagyok/lennék mert a topvázak olyat tudnak egy ideje, hogy - idézve a kalsszikust- eszemf@szom megáll tőlük. Anno én is nézegettem az em5-öt, de alig valamivel kisebb cserébe nincs meg a “kézbesimuló tank” fíling. Természetesen ez nagyon szubjektív. Ha már kicsi meg fix(ek), akkor egy X100-as fuji lenne nálam a nyerő. Bár erre van egy E-M10 Mark 3-asom is jelenleg (17 vagy 45 van rajta általában).
-
.mf
veterán
Javaslom a szemellenző helyett a szemüveget vedd fel és olvasd is el, amit írtam, ne pedig arra válaszolj, amit bele akarsz látni
Azokat a vázakat azért hoztam fel, mert azokban van még stacked szenor. Ebben hiába van stacked szenzor, és lenne előnye a kisebb átló, kiolvasási időben mégis elmarad más stacked szenzoros gépektől, még a 2017-es, azaz kis híján 5 éves A9-től is. De ha akarod, hasonlíthatom a szintén stacked szenzoros RX100m4-hez is 2015-ből, úgy rémlik annak is gyorsabb a kiolvasása, és ennek a töredékébe kerül.
Az AF az első beszámolók alapján inkább a hasonló árú középkategóriát közelíti, nem a top vázakat, és bizonyos dolgokban még így is lemarad vagy furán működik. Reméljük, hogy köszörülnek még rajta fw-update-ekben, mint ahogy a Nikon is tette a Z6-tal.Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
t72killer
titán
+1, a "csak" 20MP és kisebb méret előnye lehetne a turbógyors kiolvasás. Annyira nem olcsó a kicsike, hogy spóroljanak az elektronikán.
A videónál kérdés, vajon beletanultak-e végre, vagy pixelkihagyás-pocséklás megy? Egy ideje őszintén nem követtem az olympust (a pana meg már ősidőktől jó volt videóban).
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
aginor
addikt
Azért ezen túl is van élet, de a 120 FPS-es raw sorozat nem felételez olyan lassú kiolvasását. Ugyanakkor a sajtóanyag sajnos nem teljes, pl.: nem szól a "blackout" mentes keresőről, ami eddig elég nagy kritika volt a MILC-ek felé, és ezt a gépet leszámítva egyedól a Z9 tudja jelenleg (sorozat ott is csak 20fps, ha jól emlékyzem). Az AF a jelenlegi infók alapján bármilyen lehet, de mindenesetre biztató a dual pixel megoldás (némileg hasonlíta a Canon megoldására). Az árát kicsit én is sokallom, de ha azt nézzük, hogy az A), A1 és Z9 mennyibe fájnak, akkor már mindjárt nem is olyan sok.
Azért vagyunk a világon,hogy valahol vegyünk egy ATI Radeon-t :))) by: LADA VFTS http://www.flickr.com/photos/40852488@N03/
-
ROBOTER
addikt
Tegnap próbáltam vele fókuszálni az AF-ON gomb megnyomásával az elég sötét belső térben a szürke járólapra, nagyon gyorsan ráállt.
Az autókra állított AI Tracking egyetlen egyszer sem hibázott szemből érkező járművekre (csak egyik sorozatnál átugrott a környezetben lévő parkoló autókra, gondolom át kellett volna állítanom középső mezőkre).
Kültéri viszonyok között a sima S-AF szinte érzékelhetetlen, mire lenyomnád teljesen a gombot, már ott van.[ Szerkesztve ]
-
aginor
addikt
Az jó előjel. Mondjuk nálam az mk2 "szintetikus" tesztekben jól vizsgázik, a gyakorlatban viszont tud tévedni, különösen Pana lencsékkel és a 25/1.4-el. A rendszer egyik legnagyobb gyengesége a követő és témafelismerő AF volt, így ha azt tudják javítani, akkor azt komoly fejlődésnek könyvelhetjük el.
Azért vagyunk a világon,hogy valahol vegyünk egy ATI Radeon-t :))) by: LADA VFTS http://www.flickr.com/photos/40852488@N03/
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen