50 év után tér vissza a piacra az OM-1 név

Az új váz az OM System első fényképezőgépe, amin a biztonság kedvéért megmaradt az Olympus jelölés.

Hirdetés

Sokak által ismert tény, hogy az Olympus fotós üzletága már az OM Digital Solutions vállalat kezében van, és bár a felvásárlás óta már mutattak be újdonságot, mégis a most bejelentett OM-1-et tekinthetjük a cég első saját fejlesztésű termékének. A váz nevét egy 1972-es analóg fényképezőgépről kapta, megjelenése alapján pedig az OM-D E-M1 III utódjának tekinthető, ami azonban a legfontosabb, hogy Olympus helyett már OM System márkanév alatt kerül forgalomba, bár a biztonság kedvéért azért még – minden bizonnyal utoljára – a jól ismert logót tették az m4/3 bajonett fölé.


[+]

Az IP53 szigeteléssel rendelkező vázban a Sony új, 20 MP felbontású, hátsó megvilágítású rétegelt képérzékelője található, kiegészítve az elődeinél állítólag háromszor gyorsabb TruePic X jelfeldolgozó processzorral. Az új szenzort 25 600-as natív és 102 400-as kiterjesztett ISO érzékenységgel használható, az élességállításért pedig az AI és deep learning funkciókkal felvértezett Cross Quad Pixel AF rendszer felel. Mozgóképeket 4K vagy Full HD felbontásban, 60, illetve 240 fps sebességgel rögzíthetünk, ehhez pedig H.264 és H.265, OM-Log és HLG képmódok is rendelkezésünkre állnak.


[+]

A komponálást az 5,76 millió képpontos OLED kereső vagy az 1,62 millió képponttal rendelkező, 3 hüvelykes, kihajtható és forgatható érintőkijelző segítségével is végezhetjük. Érdemes még megemlíteni a bizonyos objektívek használatakor akár 8 FÉ hatékonyságú stabilizálást, a kézből 50, állványról pedig 80 megapixeles fotók elkészítését a szenzor eltolásával segítő High-Res Shot fotómódot, illetve a dupla SD kártyafoglalatot is.


[+]

Az OM System OM-1 hazánkban március közepétől lesz megvásárolható, a vázért az érdeklődőknek 799 990 forintot kell majd fizetniük.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés