- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Házimozi belépő szinten
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 5xxx sorozat
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Videós, mozgóképes topik
- ASUS ROG Ally
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Dell notebook topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
rii
nagyúr
meg a terep2 minimuma
486-oson csak 1 autóval futott
unoktesümnak egy 486 Dx4/100-asa volt mono-SVGA-vala CGA is mekkora móka volt már ... némelyik játék kiírta, hogy nem indul el, mert minum CGA vagy EGA kell neki
CGA asszem 320x200 meg 320x400 - 4 szín
EGA - 640x480 - 256 szín
VGA - 800x600 - 65000szín?
SVGA - 1024x768 - 16.5million színmeg a jó öreg hercules 700x350 - 2 szín .-O ... ez volt nekem is .-)
piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
danikollar
őstag
Az szép, hogy megy az idő!
-
P.H.
senior tag
válasz #10691584 #40 üzenetére
60 és 66 MHZ- volt a Pentium megjelenési és egyben minimális órajele, ennél lassabb nem volt (legfeljebb Overdrive verzióból, ilyen névvel az Intel kiadott 486 lapokba illeszthető Pentium-alapú CPU-kat is).
Ha jól rémlik, 60 MHz-es Pentium volt az MP3-lejátszás hivatalos minimuma és 90 MHz-es Pentium a kis méretű MPEG1-videóké ill. TV-tunereké (akkoriban az Intel adott ki codec-eket hozzá).
[ Szerkesztve ]
Arguing on the Internet is like running in the Special Olympics. Even if you win, you are still ... ˙˙˙ Real Eyes Realize Real Lies ˙˙˙
-
Tim82
félisten
Nekem kimaradt a Pentium. '96-2002 között egy 486-os volt a családi gép, akkor meg már egyetem mellett egy Pentium II-alapú Celeron-os konfigot vettem (első saját gép, használtan). Darabokban még mindkét gép megvan, a 486-osnak még valószínűleg jó a vinyója is, a Celeron-osban sajnos 99%, hogy meghalt a Voodoo Banshee kártya.
Saját monitorból 2009-ig CRT-k voltak, utoljára egy Trinitron képcsöves Dell P991, ezt a jelenlegi 24" P-MVA paneles cucc váltotta. A Dellt talán két éve elajándékoztam egy fórumtársnak, mert porfogónak azért luxus. Szép képe volt, csak a szokásos kifogások merültek fel vele szemben: 1. nehéz, 2. sok helyet foglal, 3. sokat fogyaszt (ez persze relatív).
A degauss hangja máig megmosolyogtat.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
P.H.
senior tag
94-ben úgy néztem az újságokban a 21"-os Sony monitorok egész oldalas hirdetéseit, hogy "ha egyszer ilyenem lehetne...;" egyszer lesz!.
Lett.
Ma már inkább azt a divat hangoztatni, hogy ez és az miért is nem kéne...A Cyrix x86-tervezőcsapatának munkája manapság a VIA termékeiben lelhető fel - nyomokban.
[ Szerkesztve ]
Arguing on the Internet is like running in the Special Olympics. Even if you win, you are still ... ˙˙˙ Real Eyes Realize Real Lies ˙˙˙
-
törölt tag
A régi szép idők, de hát az idő szalad, és a Pentium is a korral szépen halad
-
törölt tag
Régi szép idők Csak azt nem vágom ezek után, miért rémlik 50Mhz-es Pentium.
-
nyunyu
félisten
2+2=5?
Nem, de legalabb gyors voltHello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
atti_2010
nagyúr
Hajj a régi jó pentiumok. Meg a Cyrix 233 _ Nekem is 166 MMX volt az első egy s3 virge dx 4mb-al, midnenki irigy volt. :_
He he nekem is olyan volt az első gépem.
1.Asrock FM2A88X+ Killer,A10-5800K,Kingston 2x4Gb 2400Mhz,Int X25-V SSD,SF Pro S.F.-450P14XE. 2.MSI-A75A-G55,A8-3870, Kingston 2x2GB2000, MSI R9-270, Zen 400.
-
moha21
veterán
Az enyém konkrétan el lett cserélve egy voodoo3-ra asszem :-)
Szegény Cyrix CPU-k elég gyengusok voltak. 3D kari nélkül a pentiumok alázták csórit.
[ Szerkesztve ]
Nem az az igazi férfi aki minden nőt meghódít, hanem aki ismeri a nagyfeszültségű földkábelek szigetelésének technikáját.
-
törölt tag
Gyönyörűek belülről. Nekem rohadtul tetszik a színes belvilága.
-
rii
nagyúr
a 24"-os sony mittudhatott volna .-O .-)
moha21:
jaja ... amikor még volt cyrix .-)
izzsennyugozdalja
télleg .. mi lett vele?[ Szerkesztve ]
-
moha21
veterán
Hajj a régi jó pentiumok. Meg a Cyrix 233 _ Nekem is 166 MMX volt az első egy s3 virge dx 4mb-al, midnenki irigy volt. :_)
Nem az az igazi férfi aki minden nőt meghódít, hanem aki ismeri a nagyfeszültségű földkábelek szigetelésének technikáját.
-
P.H.
senior tag
Én 2005-ben vettem egy használt 22" Belinea-t, akkoriban osztogatták külföldről behozva pár évesen baráti áron. Tavalyra sötétült el használhatatlanságig. 35 kg leírás szerint.
Viszont megvételétől fogva 2048x1536 felbontásban használtam, ez volt aztán a legfőbb szempont az utódjánál is.[ Szerkesztve ]
-
rii
nagyúr
2007 körül elkezdtem nézegetni meg venni second hand 21"-os CRT-ket ... magamnak is 2 meg a cégnek is utána ....
hát költözésnél meghúztam vele a hátamat .-)
oda kell figyelni
a Degauss a 2 CRT monitor - DOOUNNGGG -- DOOOUNGGGmjunkahelyen egy 27-es meg egy 20"-os van .-) dual-head-ben
nyaktekergetés megvan .-D[ Szerkesztve ]
-
Anubis_9
őstag
'94-ben voltam szakközepes elsős. Egy osztálytársam faterjának a munkahelyén volt egy P75-ös, de senki sem szeretett vele dolgozni, mert amikor otthon leültek a saját gépeik elé (386/486), majdnem elsírták magukat a lassúságtól. Máig emlékszem, amikor ezt mesélte a srác!
Nekem akkoriban Cyrix 486SX 25Mhz volt. Arra már nem emlékszem, mennyi RAM volt benne és mekkora vinyó...
---
Egy másik volt osztálytársam azt mondta egyszer viccesen akkoriban, hogy azért kell 8MB RAM a gépébe, mert úgy nagyobbat ugrik a MARIO![ Szerkesztve ]
"Bocs, hogy késtem, nem volt kedvem jönni!"
-
Angel1981
veterán
Nosztalgikus érzések jöttek most elő....
-
MZperX75
addikt
válasz scarabaeus #24 üzenetére
Olyan volt nálam is,de csak kölcsön ,a szomszéd srác adta oda ,mikor nyaralni mentek 2hétre
Tényleg Vicc volt. VIC83-84 ben talán de lehet ,hogy korábban,felsős voltam mikor C+4-essel nyomultam[ Szerkesztve ]
-
.mf
veterán
Egyszer Apám szerzett egy hibás, leselejtezett 20"-eset (vagy 21"-eset?), amiben sikerült megtalálnia a hibát és megjavítani. Hogy az mekkora egy batár dög volt! A 14"-es után csak néztem, hogy hű, át se látom a széléig ... megmozdítani sem bírtam, komolyan nehezebb volt, mint a TV... S azon, Pentim 75MHz-cel, a Starcraft...
Szerk: Hepi börzdéj!
[ Szerkesztve ]
Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
atti_2010
nagyúr
-
P.H.
senior tag
A Xeon Phi mellett a - jelenlegi, több éves - Atom is ezen Pentium alapjaira épít.
Nem mellesleg a Pentiumnak - tudomásom szerint először a hazai piacon - megjelent részletes magyar nyelvű mikroarchitekturális, optimalizációs és utasításkészlet-leírása (kissé rongyos már, 1456,. Ft-ért vettem '99-ben).
A P1 erőssége a szuperskalár - több, jelen esetben megfelelő utasításpárosítás esetén 2 utasítás 1 órajel alatti - végrehajtása mellett az FPU volt; első körben a 486-osba beépítésre került ugyan a korábbi különálló FPU, a Pentiummal viszont teljesen átdolgozták azt. Idézek: "A Pentium FPU-t az IEEE Standard 754 és 854 ajánlásainak megfelelően teljesen újra tervezték. A gyors algoritmusok az olyan közönséges műveletek, mint az ADD, MUL, és LOAD számára legalább háromszor olyan teljesítményt biztosítanak, mint az Intel486 FPU. Mi a Pentium processzor FPU gyorsaságának titka? Az újra tervezés során az eddigi megoldások helyett hardware-es számítási módszereket alkalmaztak a processzor atyjai"
Más utasítások is, mint az osztás, hatványozás, logaritmus, tangens átlagosan 2,5-3x-osára gyorsultak az azonos órajelű 486-hoz képest. A konkurencia nem is tudta befogni ezen a téren egy darabig, bár egész számos teljesítményben sikerült elhúzni tőle.[ Szerkesztve ]
-
MZperX75
addikt
1200-es amigát lecserélted egy szutyok 286-os AT-ra
Én a A600HD 20Mega HDD-at hajtottam amíg lehetett,majd 98-ban megvettem Pentium2 Celeron 266@412Mhz(L2=0)96Mega-ram 2.1Giga HDD
Riva TNT2 16M+Voodoo2 12M
A600-at még egy 386AT-sem biztos hogy elcseréltem volna,egy A1200-est meg biztos hogy nem...
(persze C-16,C+4,Amiga500 előztem meg )
Amúgy meg Boldog szülinapot Pentium![ Szerkesztve ]
-
scarabaeus
őstag
válasz Silentfrog #21 üzenetére
Én meg már igen idősnek...
Szerk.: @MZperX75 - jaja, azon én is nagyot néztem Bővített A500 innen pár m-re még mindig
Szerk2.: @MZperX75 - az elé még egyVIC20VC20 nálam, 3,5 KB[ Szerkesztve ]
Quoth the Raven "Nevermore."
-
Mark_o
tag
Szerénységemnek egy 133 MHZ-s volt volt 2000-ig bár akkor mmár nagyon nem volt egy vadállatnak nevezhető
Az élet olyan mint a sakk : sok a paraszt!
-
Silentfrog
veterán
Így öregen, tiszta fiatalnak érzem magam amikor olvasom,hogy ti mikre emlékeztek,milyen hardverek vannak nálatok. 75 mhz-es cpu?
-
Watchdog
aktív tag
Az Autocad megtáltosodott tőle: pl. egy kör mozgatás közben 486-on el-eltűnt, pentiumon végig látszott!!!
-
banhammer
veterán
Kicsit több infó is jöhetett volna a CPU-ról.
Emlékszem anno akinek Pentium gépe volt az nagyon császár volt.
Szerintem egy mostani Ubuntu lehet el se indulna azon a Pentium-on.
A FDIV-bug-ról egy szó se esett a cikkben, pedig elég kínos baki volt az Intel részéről.
A HWSW valamivel normálisabb hírt hozott ki az évfordulóra.
[ Szerkesztve ]
\m/ Minden lehetséges, kivéve forgóajtón átsíelni... \m/
-
Nahát, én még akkoriban egy használt kamion árába kerülő 286 csodán kezdtem és persze csak egy zöld szint tudó moncsin. Aloha …
Xiaomi Poco F6 12 GB/512 GB Titanium :-p , Xiaomi smart band 9 Pro Black [GPS Signal in 2-3 sec.], Laptop Asus Oled Vivobook 16GB/1TB " Azért vagyunk, h legyünk " by pusszycat [175cm/102 kg.-- ∞ ]
-
Lenry
félisten
Boldog Szülinapot
(#9) bacsis sz*ros 15ezerért? az se volt normális, aki ennyiért eladta.
Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
rii
nagyúr
nekem 200mmx volt a 2, gépem
250-re húzva
és milyen keggyetlen ronda házak voltak akkoriban .-Oaz első az egy klasszikus 286-os
20 mb seagate fekete előlapos HDD
1 mb ram
dos 5,0
turbo pascal 6.0
turbo c 2.0
norton com. 4.0
monochrome monitor
84 gombos bill ...(#13) bacsis:
hát ez már történelem .-)
" .... Működik, személyes átvételkor kipróbálható ha hozol hozzávaló alaplapot. .... " .-Dde persze akkor nem is tudom mivrl illethentém a 8086/88-akat, meg az 5.25-ös floppy-t meg a 2x5,25-ös helyre való MFM-es 20 MB-os HDD-ket .-) (van is itthon egy a polcon ... csak nehogy valaki fejére essen)
[ Szerkesztve ]
-
bacsis
Közösségépítő
válasz Retekegér #10 üzenetére
1Ft-tól volt fent, és nem volt minimálár.. én meg azon csodálkoztam, hogy ennyiért kelt "csak" el..
de pont volt fent ilyen Socket4-es Pentium 60 is 2700Ft-ért kelt el -
rii
nagyúr
alig emlékszünk???
sosem felejtem el az ESCOM prospektusokat .... benne a Pentium-60MHz, 75 MHz, 90 MHz
486-osra tehető overlock (vagymi) cpu ....piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
greenface
aktív tag
Emlékszem, '95 táján még 386 DX40-en nyomtam, és 486-ért csorgott a nyálam - a misztikusan hangzó Pentiumról álmodni sem mertem.
[ Szerkesztve ]
''Mit ér az erő, ha nem a tiéd?'' - "Pénz legyen, a többit megvesszük!"
-
Retekegér
HARDVERAPRÓD
Nekem az első Pentiumom MMX-es volt, 166 MHz-es órajellel. Boldog szülinapot!
<< Heimdal >>
-
slimG
tag
20 év, te jóég, belegondolni is sok. 16 évvel ezelőtt mindent odaadtam volna egy Pentium prociért, hogy normálisan fussanak a játékok. 16 év múlva pedig talán aranyat fog érni újra, egy ilyen régi proci. Így belegondolva lehet kár volt letörnöm a lábait és dísznek az ajtóra raknom a régi amd 5x86-os procit
[ Szerkesztve ]
e-mailre nem válaszolok, PMben írj mindenképp
-
bacsis
Közösségépítő
Nekem van egy ilyen Socket4-es csodám, 75MHz-en még eldöcög
-
Mr President
senior tag
Vége a tinédzserkornak
Nagyon durva olvasni a paramétereit és látni hogy hova fejlődött 20 év alatt.iPhone 15 Pro | iPad Pro M1 | Apple Watch S7