Hirdetés
- iPad topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Saját márkás HDD-ket követel meg az egyes NAS-okhoz a Synology
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Hobby elektronika
- Bluetooth hangszórók
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Samsung LCD és LED TV-k
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
Új hozzászólás Aktív témák
-
thomasa
senior tag
Valaki látott már eladó példányt?
-
F34R
nagyúr
10TB elegendo lehet, ok is fel vannak mar keszulve a 4k-ra, az kerdes hogy ez a heliumos megoldas mennyire lesz bevalt es meddig lesz mukodokepes.
-
bteebi
veterán
-
válasz
osztraksajt #1 üzenetére
Most épp a dollár tett be ennek... de ja... nem igazán akarnak olcsón adni, inkább tömörítik a palettát hogy alig fizetsz rá és nagyobbat kapsz, de alul már nem lesz olcsóbb egy szint körül.
-
-
Dr. Akula
félisten
Még a 6 terás is unreal árban van, ez is 3-4 év mire megfizethető lesz. De nem baj, nyomja csak lejjebb a többi árát.
-
"Úúúú csak lenne már 1 terrás SSD.." - miért nincs? [3 TB SSD]
-
SirRasor
addikt
Szerintem ilyen vinyóárakkal öngólt fognak rúgni. Vagy majd csak az utolsó 1 évben fog leesni az áruk, amikor már jobban meg fogja érni SSD-t venni? Úúúú csak lenne már 1 terrás SSD..
Miért, miért? Nem a sebesség miatt. Nem is a megbízhatóság miatt (lehetne vitatkozni, de a vezérlő kinyiffanhat..). A HANG miatt. Végre nem volna semmilyen vibráló dolog a gépben. Sajnos a teljesen passzív gépeknél is megvan még a vinyó alapmorajlása.
-
berVi
senior tag
Szep-szep, de most mar akar az aruk is mehetne lefele. Szerintem nincs rendben, hogy 4TB-os NL diszket nem kapok 70k alatt.
-
atike
nagyúr
....10 TB.... Nagyon komoly....
Hirtelen meg úgy olvastam, hogy 10 TB-os merevlemezek a KGST-től....
-
Amúgy a smart kijelzi,hogy állunk héliummal.
Critical helium level...
-
-
-
Apollyon
Korrektor
Bocs ha hülyeséget írok, de a hélium nem illan el egy idő után a lemezből? Mert ha igen, akkor ennél jobb tervezett elavulást még nem láttam.
-
bteebi
veterán
válasz
TESCO-Zsömle #12 üzenetére
Nem úgy van, hogy dübörög a gazdaság? A 270-es HUF/USD, és a 27%-os ÁFA is ezt mutatja. (Pedig a békeidőkben volt az 170/20% is
.)
Az a gáz, hogy az a 90 dollár 200-as árfolyamon csak 18 ezer Ft lenne (persze még menne rá a vám, az ÁFA meg a nagy/kisker haszon is).
-
Borisz76
nagyúr
válasz
pusszycat #27 üzenetére
Na igen.
Jelenleg úgy célszerű felépíteni egy rendszert, hogy az operációs rendszer egy gyors SSD-n legyen , az adatokat pedig lehet bízni a lassabb de nagyobb kapacitást kínáló HDD-re.Bár lassan érkeznek a több TB-os SSD-k is!
-
Én arra tippelnék, hogy ennek a kapacitás harcnak az SSD lesz a győztese 2-3 év még.
wwenigma: ha vékonyodik a hangod kezdhetel aggódni.
-
-
-
törölt tag
SMR technológiáról egy rövid leírás: Shingled Magnetic Recording
A lassulás mértéke a feladattól függ. A legrosszabb az, ha gyakran csak nagyon kevés adatot kell módosítani. Ha nagyméretű, egybefüggő fájlt kell írni, akkor észre sem vehető a lassulás.szerk.: A cikkben is van hivatkozás az SMR-re.
-
Sylvi82
újonc
Szerintetek szabad ilyennel foglalkozni? Nem túl nagy adatsűrűsége van ennek? Egy ilyen 10 terás, vagy inkább több kisebb?
-
Borisz76
nagyúr
Már megrendeltem a NAS-om....ezt itt.
Jelenlegi 6 x 4 TB-os HDD-m mellé rendeltem 4 x 4 TB újat is.
Ezzel a 4 db-al kerdem majd felépíteni a rendszert.Azért elképesztő belegondolni, hogy ha mind a 12 fiók foglalt akkor a max kapacitás 12*4 TB
Sőt idővel lehet cserélni a cikkben szereplő 10 TB-ra is...48 TB-ról 120 TB-ra lehet növelni....nem semmi.
-
turorudi
aktív tag
És vajon mégis mennyi kb. az a lassabb írási sebesség?
-
ƬΛЯΛ
senior tag
Nos. Ehhez majd csak pénztárca kell aztán mehet is a biznicc
-
macilaci78
nagyúr
Az SMR-ért cserébe lassabb lesz ugyan a tároló az írási sebessége, de a vállalat szerint ez nem gond, mivel nem nagy teljesítményt igénylő szerverekbe és alkalmazásokhoz, hanem elsősorban felhős adattárolásra, archiválásra ajánlják ezt a 10 TB-os modellt.
Hát persze, hogy nem gond. Ha nem működne, akkor levélnehezékként történő használatát ajánlanák. -
djculture
félisten
Mindig is egy lemezest vettem, nem melegszik annyira és a motor se küszködik csendesebb, élettartam is nagyobb.. Pont ennek a 10-esnek az elődjével a 6terással tettem kivételt, de eléggé melegszik is és hangja is elég nagy sajnos.
-
bteebi
veterán
"Az SMR-ért cserébe lassabb lesz ugyan a tároló az írási sebessége, de a vállalat szerint ez nem gond, mivel nem nagy teljesítményt igénylő szerverekbe és alkalmazásokhoz, hanem elsősorban felhős adattárolásra, archiválásra ajánlják ezt a 10 TB-os modellt."
Ez szerintem se kardinális kérdés, HD filmek tárolására bőven elég lesz a sebessége. Családi fotókat mondjuk már nem mernék rábízni, max. RAID-ben. Amúgy vajon nem romlik megbízhatóság az SMR-rel?
"a vállalat egy igazán új csemegét, a valódi 10 TB-os modellt is be fogja mutatni a következő hónapban, amiben hat darab, egyenként 1,66 TB-os lemez dolgozik majd."
Na ez még jobban hangzik
. Persze négy vagy öt lemezzel - majd lesz olyan is - még jobban tetszene
. A WD mikor jön már majd valami ütősebb megoldással? Jó lenne már egy kis árverseny...
-
zzola
titán
válasz
osztraksajt #1 üzenetére
Ez sem igaz, mert az SSHD-ből nem 10k az 1TB-os, hanem duplája...
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
osztraksajt #1 üzenetére
Ez már elér régóta nem a HDD-gyártók, hanem a gyengülő forint sara... 3TB-os vinyó már van nettó 90$-ért. Arról nem a gyártó tehet, hogy ez újabban nem 19k, hanem 25...
-
-
wwenigma
Jómunkásember
És tökéletes a szigetelés vagy 1-2 év alatt meglép belőle a hélium aztán cseszhetjük?
-
Angel1981
veterán
Ügyes!
-
-=MrLF=-
senior tag
"a valódi 10 TB-os modellt is be fogja mutatni a következő hónapban, amiben hat darab, egyenként 1,66 TB-os lemez dolgozik majd." ez jól hangzik, ebből talán lesz 3 TB változat is.
Az 2011. novemberi árvíz előtt vetem 2 TB lemezeket, lassan cserélni kéne őket, a 3 TB ára igazán lemehetne 25k körülre. (Ha kapunk egy jobb hitelminősítést, talán erősödik annyit a forint és meglesz.)
-
törölt tag
válasz
osztraksajt #1 üzenetére
(#2) Duracellm
Kíváncsi vagyok, mennyibe kerül. Ez azt jelenti, hogy tudtok valamit ?
-
TeeJay
félisten
jó lenne látni a sebességkülönbséget a sima és az SMR-es vinyók között
bár engem nem fenyeget az hogy ilyet vegyek, továbbra is maradok az 1 max 2tányér és 2 max 4fej felállásnál
2TB így is elérhető (laptop méretben 1TB 2tányérral) és ott legalább kevesebb para van.arról van már valahol infó hogy az SMR helyett vagy mellé mikor jön a HAMR rögzítési technológia végre?
-
törölt tag
válasz
osztraksajt #1 üzenetére
Ha a tárhelyet valamilyen szolgáltatás keretében kapod meg több pénzt keresnek egységnyi TB-re vetítve.
-
osztraksajt
őstag
Azért jó nagy árvíz volt hogy még mindig 10k/Tb-tól kezdődő áron mennek a hdd-k azóta is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A WD égisze alá tartozó vállalat legújabb modellje természetesen héliummal töltött.
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 4060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 520W
- Honor 9X Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- 150db DELL Universal Dock D6000 dokkoló (452-BCYH) (DisplayLink)
- Samsung Galaxy A05s 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest