- Azonnali informatikai kérdések órája
- ASUS ROG Ally
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen videókártyát?
- Mini-ITX
- LG LCD és LED TV-k
- Melyik tápegységet vegyem?
-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
INTELligent
senior tag
Sziasztok!
Annyira nem vagyok járatos a témában, annyit szeretnék kérdezni, hogy monitoron (fullhd) történő filmezésre (pc-ből kiszedett hdd-ről, rackben - itt kell a külső táp, vagy a Pi elhajtja?), ill. a linux-szal történő ismerkedésre (plusz néhány alap alkalmazás használata: szövegszerk, web, etc.), esetleg néhány hobbi projektre (kiróbálnám mondjuk szívesen, milyen egy otthoni nyomtatószerver, plusz néhány kisebb fun dolog) alkalmas-e a Pi3?
-
INTELligent
senior tag
Sziasztok!
RPI3 vásárlásán töröm a fejem, csak nem vagyok biztos benne, hogy arra megfelel, amire szeretném használni, ill. nem tudom, hogy nekem melyik oprendszer lenne a megfelelő.
Egy fullhd monitorhoz kötve használnám filmezésre (külső hdd-ről)/letöltésre(értelemszerűen hdd-re) (ha ez így egyben megoldható, az utóbbi tevékenység nem létfontosságú). Ezt a terhelést bírja, mert láttam, hogy itt a táppal voltak gondok? Mivel a hdd pc-ből van kiszedve, így bele lesz rakva egy mobil rack-be, ha ennek a segítségével meg tudom oldani külön a tápellátását a hdd-nek akkor az fog működni?
Pythont most tanulom, meg a Linuxot is lassan, annak örülnék, hogyha vmi minimális szövegszerkesztőt tudnék használni akár más programnyelvekhez is és terminálban kódot fordítani + ha jól látom, van rá LibreOffice, még azzal használnám. Még ami fontos, hogy elsősorban wifiről, mert az ethernet megoldása bajos.
Tudom, hogy nem a Pi nem helyettesíti a pc-t, ezt nem is szeretném, csak egyszerűbb feladatokra alkalmanként használnám.Köszi a segítséget előre is!
u.i.: Mi a RPiStore címe, mert a fenének sem találom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- i3-8100 + ASUS H310M alaplap + 8GB RAM egyben (félkonfig)
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új RYZEN 7 5700/5800X +RX 6600/6700XT/6800/9060XT +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA!
- Asztali PC , R5 5500 , RX 5700 XT , 16GB RAM , 256GB NVME , 1TB HDD
- GAMER PC : RYZEN 7 5700G/// 32 GB DDR4 /// RX 6700 XT 12 GB /// 512 GB NVME
- Lenovo ThinkCentre M625Q TINY PC
- Crucial 240GB SSD eladó
- Csere-Beszámítás! Lenovo Ideapad 3 Gamer notebook.I5 10300H / 16GB DDR4 / GTX 1650 / 250SSD +500HDD
- AKCIÓ! ASRock Z390 i7 8700K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB Zalman i3 Edge Seasonic 650W
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra. I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Lenovo ThinkPad L15 Gen 2 - 15.6" FullHD IPS - i5-1135G7 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged