- Hamarosan automatikusan települ a Microsoft 365 Copilot
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Az év végé érkeznek az AV2 kodek specifikációi
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Azonnali fotós kérdések órája
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tg44
csendes tag
válasz
#21719808 #3037 üzenetére
Lehet félreérthető voltam, nem a beállítása a "nehéz", hanem az, hogy úgy működjön ahogy kéne. Valamiért a boot alatt nem volt hajlandó jól talpraállni. Ha bejelentkezett rootként futtattam a bootupscriptemet, akkor 3 alkalomból 2x elindult 1x failelt, viszont bootupkor egyszer sem tudott felállni. Szerintem valami sorrendiségi hiba lehetett, de egyszerűen nem tudtam megcsinálni hogy úgy bootoljon be mint ahogy a mellette levő gép (ugyan azokat állítattam be rajtuk, ugyan az a bootup script ugyan olyan verziószámok, csak az oprendszer volt más alattuk...) Amúgy egy ilyen kis eszközre nembiztos hogy rábíznék egy 100+ résztvevős hálózatot, wiresharkal belehallgatni a kb 700 gépes kolihálóba is olyan mint ha discoban ülne az ember, csak úgy repülnek a broadcastok.
Előző postomból kimaradt, hogy eddig csak raspbiannal próbálkoztam, de több embedded gépen is húztam már fel wifit, meg pár laptopon is, debian alatt általában vagy elsőre megy, vagy le kell lökdösni a drivert és utána megy. (Más rendszerre még nincs tapasztalatom.)
Új hozzászólás Aktív témák
- Linux Mint
- Háztartási gépek
- Vivo X200 FE – fenséges méret
- Villanyszerelés
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Videó stream letöltése
- Bittorrent topik
- Hamarosan automatikusan települ a Microsoft 365 Copilot
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Az év végé érkeznek az AV2 kodek specifikációi
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkCentre E93z All In One számítógép, Windows 11 rendszerrel
- DELL PowerEdge T610 szervergép eladó
- Asztali PC , i5 7400 , 1660 Super , 16GB DDR4 , 480GB SSD
- Lenovo ThinkStation P510 Workstation , E5-1650v4 CPU, 32GB DDR4, 512GB NVMe SSD, M4000 8GB VGA, Win
- Dell Precision 5820 Workstation , Xeon W-2133 CPU, 32GB DDR4, 1TB SSD SSD, P2000 5GB VGA, Win 11, Sz
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2113, 100% Akkumulátor
- Xiaomi TV Box S 4k 2gen 1,5 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 14400F / RX 6900XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Samsung Galaxy A53 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eladó makulátlan Nothing phone 3a 8/128GB / gyári garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest