- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
melan
senior tag
Valaki erre?
-
vargalex
félisten
válasz wassermann #13597 üzenetére
Pont ezt írtam én is, csak nem tudtam, hogy a kolléga már leirta.
Alex
-
vkp
aktív tag
Totális kommanderhez is létezik sftp plugin, kugli segít előásni.
-
Sk8erPeter
nagyúr
Csak éppen szerintem fölösleges, a Total Commander lokális fájlkezelésre nagyon jó, imádom, de távoli kapcsolatokhoz én nem ajánlom, nagyon nem szeretem, persze ebben közrejátszik az, hogy régen nagyon bugos volt a működése ilyen célokra. A stopperos által ajánlott WinSCP nekem is kedvencem a célra. Nagyon kényelmes, TC-hez hasonlóan kétpaneles fájlkezelő, csak épp távoli kapcsolatokhoz, (S)FTP, SCP, stb., portable is van belőle (kibontod a zipet, és kész, megy, hurcolhatod a beállításaidat egy ini-fájlban), több sessiont is tudsz futtatni párhuzamosan (különböző füleken jelenik meg), tudsz könyvtármonitorozással és manuálisan is szinkronizálni, meg csomó beállítási lehetősége van. Linuxosok kár, hogy nem tudják használni, pedig nagyon jó.
Sk8erPeter
-
válasz Sk8erPeter #13605 üzenetére
Hát.... Nagyon jó akkor lenne, ha kezelné az UNC elérési utakat. Anélkül reménytelen a helyi hálót betallózni, és egy megosztásról feltölteni/letölteni valamit.
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
stopperos
senior tag
Én használom linux alatt is wine+WinSCP kombinációban. A queue jól szokott jönni.
(Minden másra pedig ott az scp vagy az sshfs.)+ a playonlinux is sokat segít, pl 64 bites gépre 32 bites wine telepítése, illetve az alkalmazások külön-külön kezelése. Persze a pi-n nem fog menni, csak az asztali pc-n.
[ Szerkesztve ]
"What is Linux? I only joined because of the the penguin..." - meanwhile in the linux community. http://9gag.com/gag/arpZGOy
-
Mr Dini
addikt
"Linuxosok kár, hogy nem tudják használni, pedig nagyon jó."
Erre a célra valóban inkább csatolást használok, de ha x86-om van, akkor ott a wine és azzal megy a winscp.
Szerk.: úgy látom stopperos megelőzött... Látom nem csak én vagyok profi linuxos.
[ Szerkesztve ]
Minden egér szereti a sajtot... Kivéve a Logitech G305.
-
melan
senior tag
Köszönöm a tippet, Winscp-vel helyből sikerült, sajnos totcommal nem boldogultam...
Valaki használja optikai kimenettel a Pi-t? Fontolgatom egy ráapplikálható csatlakozón... érdekelne, valakinek van e már.
-
azbest
félisten
Ha valaki lenne olyan elvetemült, hogy Win10 IOT verzióval használja a pi 2b-t, akkor nézze meg ezt a videót [link], úgy tűnik az elkészített alkalmazások használhatják a gui-t, szóval akár grafikus célprogikat is lehet futtatni.
-
beti
csendes tag
Sziasztok !
A héten vettem meg az RPI 2-őt, minden frankón megy, feltettem rá az Openelec-et.
Az a gondom, hogy hiába írom be a config.txt-be a max_usb_current=1 sort, még így sem bírja egyik külső vinyómat sem.
Mi lehet a gond ? A táp egy 2A-es Samsung töltő. -
azbest
félisten
válasz azbest #13610 üzenetére
áh megvan a szó, ami előbb nem jutott eszembe:
szóval úgy tűnik a win iot rendszerrel is lehet interaktív kiosk célra felhasználni a pi2-t. Nem mintha linux alapon ne lehetne ilyet, csak ha valahol win alapú infrastruktúrához használnák, oda lehet jobban passzol az.(#13611) beti
ha esetleg noobs-os több oprendszeres megoldást használsz, az valami trükkös módon kezeli a config.txt-t és lehet, hogy nem ott módosítottad, mint ahonnal alkalmazza az openelec rendszer indulása.De az is lehet, hogy tényleg kevés a táp. Főleg, ha még egér és billentyűzet vagy más usb eszköz is van rákötve. A magasabb terhelésű mód is csak 1.2A-t enged ki a négy usb-n összesen. A pi tápbemenetén pedig 2A biztosíték van, szóval nagyobb tápot hiába tesz rá az ember.
LEhet hogy külön tápellátás, vagy aktív hub kell a winyóhoz, ha máshogy nem megy.
[ Szerkesztve ]
-
Mr Dini
addikt
Sziasztok!
Nemrég vki feldobta azt a pcx-es olcsó, 2.5 amperes tápot. Mivel nekem úgyis aktuális a tápváltás, mert amit hozzá vettem 2A-s táp (természetesen MiC ) még 700 mA-t sem tudott kiadni...
Tehát picit furcsáltam érte azt az 1 411 Ftot, de mivel ez nálam nem pénz 1xélünk módon rendeltem egyet. Szállítást nem kértem, hanem el kellett mennem a Duna Plazaba.
Nagyon gyorsan megjött a cucc az üzletbe, (1,5 nap) jött az email korrektül, h átvehető.
Kicsit furcsáltam az eladók mézesmázaskodását, gondoltam magamba, most röhögnek rajtam, h milyen jó vétL-t csináltak...
Tehát hazavittem, kibontottam bekötöttem a kicsikét és eddig nagyon jól szuperál! (Külső (nem aktív) HUBot is elbírta 1 bt adapterrel, 1 wifi adapterrel, 1 hddvel és egy dvd meghajtóval)
Úgyhogy ajánlom mindenkinek!
Előnye: olcsó, 5.2 voltos és 2.5 Amperes
Hátránya: usb/microUSB kabel kábel nem volt hozzá; a szerkezet picit magas ("bumszli"); {ja és ez ugyan nem az eszköz hibája, hanem csak engem zavar picit, h személyes átvételnél is meg kell adni a címet(én random beírtam vmit, de akkor is )}
Egyébként cubieboard töltő.
[ Szerkesztve ]
-
Van valamilyen olcsó tápos hub, ami ajánlott?
I did nothing, the pavement was his enemy!
-
gyurkikrisz
őstag
válasz Mr Dini #13614 üzenetére
én is ezt vettem, nagyon jól funkcionál, semmi feszültség esés, semmi szivárvány. engem az zavar hogy a tetejébe kell bedugni a kábelt, azért figyelni kell hogy ne törjön meg.
ha már ugyis írtad hogy a Duna Plázában vetted át, tudom javasolni hogy a MálnaPC-től rendelj egy 1,4m-es kábelt, 620 Forint, 2,5A-t tud. Én most azzal használom. És a Duna Plázától csak egy busznyira van az "üzletük", csináltam egy kört és így beszereztem mindent az RPi-hez
[ Szerkesztve ]
A tuning a kisfiúk alap órajele. | i5 6500
-
ht42
senior tag
Mennyi nálatok a pi2 proci hőmérséklete? Nálam hűtőbordával 50 fok filmlejátszáskor, érdekes módon ha pause-olom a lejátszást, akkor 57 fokra is fölmegy.
-
gyurkikrisz
őstag
Hogyan tudnék úgy egy USB-t indulásnál felmountolni, hogy az általam kívánt mappába mountoljon, vagy legalább én legyen az owner? mert csak a root-nak ad jogokat, ez pedig FTP-nél kényelmetlen, mert onnan csak a sajátjaimat tudom írni.
-
azbest
félisten
válasz gyurkikrisz #13619 üzenetére
fstab [link]
-
melan
senior tag
Sziasztok! Megnéztem, hogy a hangprojira (ami ugyan csak 2.1) külddve a 2.0 és az eredeti hangot, mekkora a különbség, egész pontosan megér e 6-7 ezret. Meg. SZóval szeretném a PIről optikai kábelen küldeni rá az eredeti hangot. Ezzel meg tudom oldani? Ezt Pi A/B-hez írják, nekem meg ugye a Pi2 van... kompatibilis vele? Vagy van valakinek javaslata, hogyan kivitelezzem?
Ilyen elgondolásom van még, de szeretném, ha megmaradna a CEC támogatás, mert a táirányítómmal nagyon szuperül tudom vezérelni a Kodit, főleg, hogy át tudom konfigurálni a gombokat is a maximális kényelem érdekében... -
FileZilla is pont ugyanezeket tudja. És van Linux alá is.
A tudást mástól kapjuk, a siker a mi tehetségünk - Remember: Your life – Your choices!
-
kutga
nagyúr
Hölgyek/Urak!
PC hangfalat rá lehet kötni? Semmi extra, 3,5 mm jack csatlakozó van rajta.
Let the Zone take me if I am.
-
Sk8erPeter
nagyúr
Természetesen ismerem a FileZillát, mint még elég sok más FTP-klienst is, a WinSCP-hez képest jóval kényelmetlenebb a használata, egy darabig azt használtam, aztán mióta a WinSCP-t ismerem, azóta a FileZilla felejtős.
(#13606) cigam:
"Nagyon jó akkor lenne, ha kezelné az UNC elérési utakat"
Igen, ebben teljesen igazad van, ez nagy hiányossága, de attól még elég jó. Bár igazából tényleg elég vicces, hogy hány éve volt ezzel kapcsolatos request, és még mindig nem sikerült kialakítani a támogatást hozzá - nem értem, mi az oka, azért nem egy rocket science.(#13607) stopperos:
Igaz, el is felejtettem, hogy Wine-on keresztül is használható Linuxon, de érted, azért az mégsem ugyanaz az érzés, mint egy olyan alkalmazás, amihez nem szükségesek ezek a plusz köztes "rétegek", hanem "natívan" fut.(#13608) Mr Dini:
"ott a wine és azzal megy a winscp [...] Látom nem csak én vagyok profi linuxos."
Bocs, hogy kiábrándítalak, de attól nem leszel még profi Linuxos, hogy képes vagy a Wine-t használni. No offense, csak ez így picit vicces volt.[ Szerkesztve ]
Sk8erPeter
-
Mr Dini
addikt
válasz Sk8erPeter #13629 üzenetére
Ezt csak viccnek szántam...
Azért van ott a szmájli.
-
papen
csendes tag
Meglehet adni a dátum, időt manuálisan openelec alatt?
Ugyanis nem frissíti az 1970 januári dátumot. Be van állítva az időzóna az ország ntp szervernek a pool.ntp.org
wifin csatlakozok a nethez.
(Amikor a tévéről átváltok a kodira a felső csíkon mutatja a felbontást és a helyes időt majd visszaáll a fenti dátum) -
gyurkikrisz
őstag
[link] pl igy, mostanában én is nézegetek a témában, egy ilyen kijelző alig néhány ezer forint, az ébresztős projektembe illene is.
más: a 2-es modellen van ugye 4 rögzítőpont, addig eljutottam hogy M2.5-ös csavar kéne, csakhogy jó a sima fém is, vagy mindenképpen műanyaggal próbálkozzak?
[ Szerkesztve ]
-
kutga
nagyúr
Kis kiegészítés.
HDMI és analogra állítottam a hangrendszert, hogy ha nincs bekapcsolva az aktív hangfal, a tv azért szóljon. Ez mindaddig működik amíg nem váltok videót, ha mindkettő be van kapcsolva jó visszhangosan jön mindkettőből a hang, kis késéssel.
-
Root Banane
tag
Sziasztok!
Szeretnék egy Pi 2 B+ modelt beszerezni. A cél egy olyan eszköz létrehozása lenne, amelyen tudok 1080p-ben MKV videót lejátszani és torrentet visszatölteni. (Nem egyszerre)
Viszont. Linuxot még soha életben nem láttam, nem vagyok valami nagy guru, de ha vannak megfelelő leírások, akkor valamennyire elboldogulok. Így szerintetek érdemes lenne belekezdeni? Vagy ehhez nagyobb tudás kell?
Láttam, hogy az XBMC-t kattintgatós módszerrel is fel lehet rá tenni. Annak nincs valami kiegészítője amivel lehet torrentet futtatni?
Köszönöm előre a segítséget. -
gyurkikrisz
őstag
válasz Root Banane #13644 üzenetére
1-2 honapja en is ugy vettem meg hogy semmi se tudtam a linuxrol, de mostmar egesz jol kijovunk egymassal a neten sok tutorial van, azokkal el lehet boldogulni, talan meg tanulni is, en is igy jottem bele.
-
Root Banane
tag
válasz gyurkikrisz #13645 üzenetére
Okés.
Most találtam egy OSMC nevű rendszert rá, ez tényleg csak annyi, hogy kattintgatással rárakom az SD kártyára és már megy is?
És ehhez a oprendszerhez hogyan lehetne a torrentet is hozzá rakni? -
Mr Dini
addikt
válasz Root Banane #13646 üzenetére
Én az openelecet ajánlom. Van rá transmission és rtorrent is.
-
bwin.party
aktív tag
Sziasztok!
A héten sajnos alig lesz újra időm bármihez is, de most a hétvégén szeretném megrendelni a Pi2-m. Azért kérem a segítségetek, mert mint már írtam teljesen kezdő vagyok. Régebben pár hétig használtam Ubuntu 12.04 LTS-t. Azt hiszem jól írtam. Első sorban egy saját hálózati tárolónak szeretném használni, pl.: távolról tudjak hozzá csatlakozni android telefonommal. Igazából FTP-re van csak szükségem, hogy fel és le tudjak róla tölteni. A 0-24h rendelkezésre állás szerintem nem okoz majd neki problémát. A gyári előretelepített szoftvert érdemes használni rajta? Illetve a malnapc oldaláról rendelném meg. Bár előre kéri a pénzt, nem tartok tőle, hogy átverés lenne. Mégis mennyire korrekt a cég? Illetve a náluk kapható SD kártyákkal érdemes számolni, vagy inkább vegyek egyet én a cucchoz?
-
gyurkikrisz
őstag
válasz bwin.party #13648 üzenetére
semmi baj nincs velük, múlt héten voltam, igaz csak egy USB kábelt vettem, de nem úgy néztek ki akik át akarnak verni. ha NOOBS-os Pi-t veszel akkor egy Samsung kártyát adnak hozzá, attól nem kell tartanod.
-
kutga
nagyúr
válasz bwin.party #13648 üzenetére
Én is tőlük rendeltem, azt kaptam amit kértem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- TCL LCD és LED TV-k
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Androidos tablet topic
- Peugeot, Citroën topik
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Vicces képek
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- Belépűszintű Gamer PC Eladó + Monitorral + Billentyűzettel és Egérrel
- Gigabyte Core i7 Gamer PC: i7-9700 / RTX 3060 Ti / 1Tb SSD / 16Gb Ram
- Raspberry Pi Zero W (v1.1) + 16Gb Sandisk UHC microSD
- RAMSES GAMER PC // RYZEN7 2700X // 16GB DDR4 // 500GB SSD // POWERCOLOR RX6700XT 12GB HELLHOUND
- HYPER GAMING PC // RYZEN5 1600X // 16GB DDR4// SSD+HDD// ASUS ROG STRIX RX VEGA56 8GB(GTX 1080PoWeR)
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest