-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
őstag
az 5.0.8-as openelec buildben nektek működik a frissítések keresése?
mármint az openelec update-re gondolok.
nekem olyan mintha nem keresne, csak kilép.it never gets easier, you just go faster
-
takacsbotond
őstag
Sziasztok!
Melyik Rasberry mini pc-t érdemes megvenni?
Egy TS3 szerver futtátásához elég a teljesítményük?
Mennyire lassúak?
Böngészni lehet rajtuk élvezhető sebességgel?Próbáltad már kikapcsolni-bekapcsolni?
-
petya220
senior tag
válasz takacsbotond #14603 üzenetére
Ts3 szervert nem igen tudsz rajta futtatni az arm proci miatt, ha jól emlékszem. De simán elvinné
Böngészést nem próbáltam :/
"Neked is pörög az agyad a szarokon, amíg a mosoly a szádra kanyarodik."
-
bambano
titán
válasz takacsbotond #14605 üzenetére
ezeken soha nem futott és nem is fog futni teljes w10.
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
redwhite78
aktív tag
válasz Lee-der #14591 üzenetére
Azt hiszem beruházok akkor egy RPi2-re. Csak Kodi fog rajta futni, másra nem kell. Kérdésem, hogy milyen távirányítót érdemes (javasolt) beszerezni hozzá? + Billentyűzetet és egeret elég ha a telepítés idejére dugok rá, vagy későbbi használatát is megkönnyíti?
never go full retard
-
wassermann
Topikgazda
válasz redwhite78 #14607 üzenetére
Ha TV-re lesz dugva, és az tudja a CEC-et akkor nem is kell távirányító, mert a TV a HDMI-n keresztül továbbadja a távirányítójáról érkező parancsokat a PI-nek.
A telepítéshez ajánlott legalább egy USB-billentyű... később persze lehúzhatod
-
gyurkikrisz
őstag
Ha a TV-d tjdja a HDMI CEC-et, akkor nem kell hozzá külön, a TV távirányítójával is tudod irányítani. Ha nem, akkor RPiboltnál/MálnaPC-nél lehet kapni egyszerűbb távirányítókat, de ahhoz kell egy IR vevő is.
A tuning a kisfiúk alap órajele. | i5 6500
-
totya79
tag
Olyan kérdésem volna,hogy kodi fut a pi-in,és szeretnék hozzá kapcsolodni samban.vagy ssh-n.Mind2 szolgáltatást bekapcsoltam a kodiban,de nem tudom mit kéne tenni windowsban.Trnsmission settingshez szeretnék hozzá férni.
[ Szerkesztve ]
-
redwhite78
aktív tag
válasz wassermann #14608 üzenetére
Ez jó hír, mert eszerint a TV-m (Samsung LE40C650) tudja a CEC-t. Ezek szerint a távirányító is jó lesz. Valamit kell hangolni rajta, vagy összedugom és a távirányító teljes körűen vezérli majd a Kodit? Ahogy olvastam ajánlott még a Yatse is.
never go full retard
-
GoZoL
senior tag
válasz redwhite78 #14611 üzenetére
Nekem is ugyanaz a tv-m van és működött CEC-en.
-
crissprivat
senior tag
A mostani tv-k mind CEC kompatibilisek. A HDMI kábelen sok függ,nem mindegyikkel müködik ez a funkció.
Nekem egy kis LG tv-vel gyült meg a bajom. Már feladtam,amikor utolsó reményként HDMI kábelt cseréltem. És láss csodát,gyönyörüen együttmüködött végül egy rpi1-el.
Szóval érdemes erre is figyelni.Jézus szeret Téged! https://youtu.be/uxos-RWmLnc?t=248
-
dkpisti
tag
Sziasztok nézem a pi-t nagyon kapna egy 500-as 5400rpm-es vinyot,vezetéknélküli egeret billentyűvel,a vinyohoz van kábel láttam,netezni filmet nézni ha jól sejtem bőven elég lenne.Életképes ötlet ?
-
-
dkpisti
tag
válasz gyurkikrisz #14616 üzenetére
Ahogy néztem több rendszer van rá mással esetleg probáltad,lenne még ugye orange pi de sokat nem hallottam róla.
[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
válasz dkpisti #14617 üzenetére
Desktop gépnek egyik sem jó linuxszal, mert X grafikus felületen csomó dolgot nem gyorsít hardveresen a felület rajzolásakor, ez mindegyik arm-os boardra igaz. Az orange pi akkor jobb, ha androidozni szeretnél, mert linux alatt sokkal rosszabb a támogatottsága. Linux alatt az is probléma lehet, hogy az orange pi (allwinner) boardokhoz 3.4-es kernelre van támogatás. Bár a 4.2-be kerültek be hozzá dolgok, de még nem láttam vele kész imaget. A videojátszást sem támogatja driverek hijján az opi linuxon. Nekem épp érkezőben van egy orange pi pc, ami ha sikerült 4.2-es kernellel összehoznom, akkor jó backend lesz (tunerek és hálózat). De média centernek inkább a pi openeleccel vagy a osmc-vel.
[ Szerkesztve ]
-
chemand
aktív tag
Sziasztok!
Szeretném az ingyenesen sugárzott MindigTV csatornákat nézni Openelec (Kodi) felületen. Az usb dvb-t stick-et bedugtam az RP2-be. A Tvheadend szerver fut, a PC-n beállítottam és látom az ingyenes csatornákat is. A Tvheadend cliens telepítve és elindítva az RP2-ön. Azonban ha belépnék az Élő TV menübe az azt írja, hogy nincs PVR ügyfél elindítva.
Itt akadtam el.
Hogyan tovább?Köszi a segítséget!
-
petya220
senior tag
válasz takacsbotond #14605 üzenetére
Például programozni meg Médiacentert is lehet belőle csinálni
"Neked is pörög az agyad a szarokon, amíg a mosoly a szádra kanyarodik."
-
Lee-der
tag
Én megmondom őszintén nem vettem külön távirányítót hozzá.
A TV távirányítóját használom (nálam sajnos csak az alap funkciók működnek play, pause, tekerés), ha meg valami másra is szükség lenne, akkor előrántom a telómat és a Kodi Remote app-ot használom.
Éppen van hozzá dugva egy wireless bill+egér, de nem igazán használom
Nekem a TV + teló kombó tökésetesen bevállt.Drum & Bass Fo'eva' <- Music starts @ 170BPM
-
s_e_n_k_i
tag
válasz huliganboy #14631 üzenetére
Nem a kijelző a lényeg (az a hivatalos Raspberry Pi Display, már volt róla szó, itt van bővebb infó).
Hanem ami a Pi-n fut, az az érdekes :-) . -
attila666
tag
Sziasztok!
Tudtok ajánlani egy biztosan működő USB/SATA convertert Raspberry Pi 2-re 2.5" merevlemezhez?
Előre is köszönöm!
-
schferenc77
aktív tag
Sziasztok!
Mi a legegyszerűbb módja, hogy egy RPi-re vagy klónjára Android-ot heggesszek, és 5-7"-os touch screenen jelenjen meg a kép, és lehessen tapizni?
Orange Pi-re van gyári 4.4-es Android, de kérdés, hogy azon megy-e a hivatalos RPi display? Vagy mire kell figyelni, ha veszek 5"-os akármilyen touch lcd-t az aliexpress-ről? Mennyire OS függő, hogy működik-e a touch vezérlés is? Azt hisezm az RPibolt.hu-ban mondta az eladó, hogy van olyan touch screen-jük, ami HID eszközként látszik az rpi-n, tehát nagy eséllyel minden os-en fog működni (és nem kell modulokkal és kernel fordítással vesződni). -
s_e_n_k_i
tag
válasz petya220 #14639 üzenetére
USBs GPS-el mar ment, de most a srác egy Microstack GPS vevőt akar beizzítani.
-
PumpkinSeed
addikt
A Windows 10 IoT-t csak rPI 2-re lehet tenni? Csak mert van egy rPI 1 B-m és valahogy feltenném arra is.
"Akinek elég bátorsága és türelme van ahhoz, hogy egész életében a sötétségbe nézzen, elsőként fogja meglátni benne a fény felvillanását." - Kán
-
Mr Dini
addikt
válasz PumpkinSeed #14644 üzenetére
Tudtommal nem.
Ha esetleg a pire lett volna, akkor talán, de visszafelé nem. Nincs rá otimalizálva.
Minden egér szereti a sajtot... Kivéve a Logitech G305.
-
azbest
félisten
válasz PumpkinSeed #14644 üzenetére
A régi pi-k armv6 architektúrájúak, a pi2 pedig már armv7. A 7es ért 6osul, de a 6os nem érti a 7es kódot.
-
totya79
tag
Időközben magtaláltam a választ.
[ Szerkesztve ]
-
lehella
senior tag
Sziasztok! Tudtok javasolni olyan usb hubot a Pi-hez, aminek az usb portjain legalább elérhető 2-3A egyenként, vagy legalább egy portján? Innen húznám le az áramot a WS2811-hez és akkor nem kellene több konnektort használom a Pihez
[ Szerkesztve ]
www.taplalkozastanacsadas.hu -> "Edd magad soványra"
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG B450-F AMD R7 5800X 32GB DDR4 1TB SSD RX 7800 XT 16GB GDDR6 DeepCool CC560 750W
- BESZÁMÍTÁS! Asus H510M Intel i9 11900K 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3080 10GB GDDR6X Zalman Z3 Iceberg 850W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M Intel i3 10100F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1650 4GB GDDR5 Rampage SHIVA 500W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M Intel i3 12100 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB GDDR6 Rampage SHIVA 650W
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B250 Intel i5 6500 8GB DDR4 512GB SSD GTX 1050Ti 4GB GDDR5 Spirit of Gamer X 400W
- Intel 6.- gen i5-ös Gamer PC - Eladó , Számla - Ready !!
- Eladó Core I7 Gaming Asztali Pc
- imac 2019 / 3.7 GHZ 6mag / IntelCore i5 - radeon pro 580X8GB / 36 GB RAM / 2TB FusionDrive
- Csak ma eladó ! Gtx 1070 pc i7 8700 processzorral, m.2 ssdvel
- Gamer PC MSI Geforce Rtx 4070 Ti, Ryzen 9 3900X , 32 GB RAM 3600 MHz
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest