Aktív témák
-
porker
tag
Az újraindulások leggyakoribb oka a táp, a másik pedig a memória.
A tápoknál érdemes figyelembe venni, hogy a táp a névleges teljesítményt, feszültséget is csak bizonyos körülmények között képes leadni (pl. ha a bemeneti oldalon 230 V-os feszültség körüli érték jelenik meg).Persze a tápegység minőségétől is függ, hogy mennyire viseli a ''külső'' behatásokat. Másrészről egy 300 W-os tápegység a mai procik, videókártyák - és egyéb extra fogyasztású alkotóelemek - mellett gyorsan kevésnek bizonyulhat. Ilyenkor még a nagy hálózati feszültségingásokra sincs szükség.
A memóriával nem igazán tudsz mit kezdeni. Igazából a a tesztek sem segítenek, mert volt olyan tapasztalatom, amikor adott alaplap adott memóriával mindenfajta hibát produkált, pedig valójában egyiknek sem volt semmi baja (legutoljára Infineon ramokkal szívatott egy echte Intel alaplap hasonlóképpen).
Ezekre a hibákra a megoldást csak a tesztelés nyújthat. Szerezz - kérj kölcsön a szomszédtól, baráttól - egy másik memóriamodult, tápot. De mindenekelőtt tuning nélkül próbáld ki a géped. -
Spirit
őstag
Sziasztok!
Nem rég állt össze az új gépem, de valami nincs rendben.Véletlenszerű újraindulásaim vannak mindenféle hibaüzenet nélkül.A winben letiltottam az újraindítást,de akkor is.
Tuning nélkül még nem próbáltam, de az alkatrészeket egyenként levettem lapfrekire, és mindig ugyanezt csinálta.Arra gondoltam,hogy talán a táp a ludas,de mára azt is kizártam,mert van,hogy 6-7 óra játékot i kibír egyhuzamban, de néha még a winben állva is újraindul 5 percenként.Próbáltam biost frissítgetni is,de semmi.Memtest86 nem jó,mivel nincs floppym.Ötlet,hogy kiszűrjem az esetleges hibás alkatrészt? -
Csaby81
csendes tag
Hello.Van egy 2200+-os AMD-m és hasonló problémával küszködök.Vidkari lecserélve,utólagos hűtéssel ellátva,nagyobb táp felszerelve,Windows frissítések telepítve.Mégis egy játék behívása után a gép magától újraindul.A szöveg: Súlyos hiba után állt helyre és mindig a videokarit hibáztatja.Hibának még feltünteti : A kernel.dll és a watchdog fájlokat.Ha valakinek ismerős a baj akkor írhatna egy-két tippet.Assus alaplapom van és már csak az nem volt kicserélve a gépemben.
Köszi ! (Csaby) -
toM517
aktív tag
Hello!!!
Az en gepem is allandoan restartol, veletlenszeruen.
Memtest86 1.6 - Semmi hiba, cserelgettem a slotokban is a ramokat.
Viszont 3DMark 2001ben meg neha 2003ban kilep a progibol. - Ez lehet hiba a VGA karira nezve?
Kekhalalnal azt irja ki, hogy Being Dump of Physical Memory.
Ujjabban viszont mar azt csinalja, hogy csak lazan lefagy, elotte mintha a vinyo kattana egyet, vagy tudomisen, szal valami hangot hallok es utana ra par perccel szamitani lehet a fagylaltra.
Prime95ot meg nem probaltam ki, mondjatok pls egy verziot meg egy linket ahonnan leszedhettem, no meg egy ket tanacs a hasznalatavl
A tapom elvileg eleg a konfignak ( konfigom az infoban ), ezt egy netes oldalon levo fogyasztas tablazatban neztem meg.
Everest fesz infok:
Feszültség értékek
CPU mag 1.65 V
+2.5 V 2.53 V
+3.3 V 3.31 V
+5 V 4.92 V
+12 V 12.03 V
-12 V -11.87 V
DIMM 2.54 V
AGP 1.52 V
Segitsetek megoldani a bajomat pls -
toM517
aktív tag
Hello!!!
Az en gepem is allandoan restartol, veletlenszeruen.
Memtest86 1.6 - Semmi hiba, cserelgettem a slotokban is a ramokat.
Viszont 3DMark 2001ben meg neha 2003ban kilep a progibol. - Ez lehet hiba a VGA karira nezve?
Kekhalalnal azt irja ki, hogy Being Dump of Physical Memory.
Ujjabban viszont mar azt csinalja, hogy csak lazan lefagy, elotte mintha a vinyo kattana egyet, vagy tudomisen, szal valami hangot hallok es utana ra par perccel szamitani lehet a fagylaltra.
Prime95ot meg nem probaltam ki, mondjatok pls egy verziot meg egy linket ahonnan leszedhettem, no meg egy ket tanacs a hasznalatavl
A tapom elvileg eleg a konfignak ( konfigom az infoban ), ezt egy netes oldalon levo fogyasztas tablazatban neztem meg.
Everest fesz infok:
Feszültség értékek
CPU mag 1.65 V
+2.5 V 2.53 V
+3.3 V 3.31 V
+5 V 4.92 V
+12 V 12.03 V
-12 V -11.87 V
DIMM 2.54 V
AGP 1.52 V
Segitsetek megoldani a bajomat pls -
SilverMoon
csendes tag
Nekem is ezt csinálta a gépem... aztán bevittük szervizbe és közölték hogy a tápegység a ludas. Egy-kétszáz wattal jobb tápot vettem bele aztóta nem indul magától újra
-
cudar07
senior tag
válasz
BobChemistry #33 üzenetére
szia
ezt most megcsináltam
de mi van ha kék halál,?
ebből már lehet tudni hogy mi a gond a géppel?
vagy ehez tesztek kellenek? -
cudar07
senior tag
sziasztok
nekem is random indul a gépem
de általába akkor ha nyomok valamilyen (OK) gombra
elvileg cégnél rendszergazdák nem találtak vírust. -
Juan D
tag
nekem 1 xp re-telepítés +oldotta problémám!
-
acehawk
tag
Help up
-
acehawk
tag
help pls
-
acehawk
tag
Sziasztok!
Nekem is hasonló problémám lenne.
Xp alatt megfagy a rendszer úgy, hogy még az egeret sem tudom mozdítani. Általában ez akkor van mikor nem csinálok semmit a gépen úgy 4-5 percig.
Böngészés közben random újraindulást produkál, de úgy, hogy nem jön be semmi csak felpörögnek a meghajtók. Még a monitor is kikapcsol.
Legutóbb már biosban is produkálta ezt az újraindulást.
Néha kiírja az elején, hogy nincs rádugva a tápkábel a vga kártyára.
Memóriákat leteszteltem és semmi baja.
A gépem:
Abit NF7-SL
AMD Xp 2.6+
120 GB Samsung SATA hdd
Plextort dvd-rom
Teac 52x24x52 cd író
Nec 3040 DVD író
Sapphire Radeon 9800 PRO 128 MB 256bit
Codegen 420W táp
Az everest az alábbi fesz értékeket hozza:
Feszültség értékek:
CPU mag 1.63 V
+3.3 V 3.33 V
+5 V 5.08 V
+12 V 12.10 V
-12 V -12.61 V
-5 V -5.45 V
+5 V készenléti 4.92 V
VBAT telep 3.60 V
DIMM 2.69 V
Én a tápra gyanakszom.
Már rendeltem is egy 450W-os Chieftec-et.
[Szerkesztve] -
Razor1
aktív tag
na már elindul, a konfabulator volt a baja. visszaraktam az előző drivert is, lefutott, viszont siralmas az eredmény, 1600 pont, 5300 körül volt régen...
-
Razor1
aktív tag
nálam is előfordult párszor az elmúlt héten random restart. Tegnap kikapcsoltam az automatikus újraindítást, az előbb mégis se szó se beszéd újraindult... Memtest lefut, Prime95 rendben, viszont a 3dmark2003 el sem indul, system info error: system error hibaüzenet és be sem jutok a programba. Újrainstalláltam de ugyanez a helyzet. GF6600-asom van, nemrég raktam fel az új nvidia drivert, lehet az hülyíti a gépet? Amúgy XP SP2 van felrakva.
-
-
Steve Jr.
tag
Nekem egy érdekes problémám volt:
Állandóan újraindult a gép véletlenszerű időpontokban.
Mivel procit cseréltem, és azelőtt jó volt, így gyanakodni kezdtem.
Procit teszteltük: hibátlan
Utánna azt mondták, a táp a ludas.
Leteszteltük: egy ennél összetettebb konfigot is simán elbírt.
Kb. 2 hét idegbaj után megoldódott a gond. Chat közben újraindult, én meg
idegességemben kihúztam belőle a netkábelt.
Eredmény 48 (!!!!!) órán keresztül teszteltem, és nem indult újra!
Net vissza, fagyás 10perc múlva.
Felhívtuk a szolgáltatót, mire ők közölték, hogy a ht miatt fagy a net.
Úgyhogy a biosban ki kellett kapcsolni. Azóta minden frankó a géppel...
Ja igen! WLAN-os net + USB-s. -
xzso
tag
Kösz a sok segítséget, valszeg az valami windows/driver hiba lehet, vagy pedig néha nem érintkezik 1-2 alkatrész!
Majd jövőéten akkor felrakom a Longhorn legújabb változatát, hátha az jobb -
t_ferenc
őstag
minden előttem szólónak igaza van/lehet:
én a helyedben - persze csak ha van lehetőséged -, megnézném a gépet másik rammal, procival meg vga-val; a te cuccaidat meg letesztelném egy másik gépben. ha nincs gond semmivel, akkor driver is lehet a ludas, de akár a táp és az alaplap is. -
---Lasali---
Közösségépítő
Alap sima sp nélküli xp tényleg tele van hibával, de sp1 és sp2 közt az sp1 nyer, sp2 csúnyán el lett bszva rengeteg helyen, had ne soroljam hogy egyes régi alakalamásoktól úgy beállmint a jóég, na meg hogy velem 20. adszorra játszotta el hogy bizonyos esetek előidéztek olyat hogy betöltés után fekete kép winyó leáll, majd 2. ra 3. ra elindult betöltés után, vagy nyomogathattam neki az F8 at stb...
Amúgy meg nagyrészt csak biztonsági frissítéseket tartlamaz, azt meg én megoldottam máshogy, azon kívül meg csak el van bacva... -
g@bo
nagyúr
kapcsold ki a biosban a nx bit enabled, meg a c1 ( fesz állitgatás ) enabled-et.
-
Tenfoot
tag
Nekem is voltak hirtelen újraindulások.
Memtest86 -semmi hiba
prime95 16 óráig -semmi hiba
3dmark 2001 - semmi hiba
Command and Conquer Zero Hour játszás - újraindulások.
Kezdetben a programra gyanakodtam (hiba, pedig a legfrisebb patch volt rajta), de az fsb-t lejebb vettem és engedélyeztem a cool and quite ot és jó lett.
Szóval én csak ennek a játéknak hiszek, meg még jó a 3dmark03.
Szóval ha tuningolva van vedd lejebb 250 fsb alá a külső frekit, és vedd feljebb a memória időzítéseket. De mindegyik előttem szólónak a a hibaforrására utaló kejelentése rejt igazságot. Tényleg megoldódott a problémád ( a totyik nyitójától kérdezem).
Amugy a SP2 leszámítva hogy bezárja ha turkálok a windows könyvtárban az intézőben, és bezárja, összességében jó. hamarabb kilép az sp2-vel. Eddig nincs bajom vele. -
Ryu77
aktív tag
Többen fikázzák az sp2-t de sztem semmivel sem rosszabb/jobb mint az sp1 volt.
Ráadásul ott az a volt szócska ugyanis az sp1 ideje lejárt. -
---Lasali---
Közösségépítő
Hozzáteszem, stabilan ment.
-
---Lasali---
Közösségépítő
-
---Lasali---
Közösségépítő
Szerintem azzal kéne kezdeni hogy megnézed jól érintkeznek e a dolgok, mert a gép ventillátoraitól való folyamatos rezgés kirezgeti a dolgokat, és az érintkezők meg bekokszosodnak.
Ma nekem pont ez volt a bajom, úgy menne a hiba kiszűrése hogy mikor jár a gép, minden alakatrészet megkéne mozgatni, és közbe figyelni hogy fagy-e a gép, de csak finoman, ha kiszürted az alaktrészt, kiveszed és az érintkezőit valami ügyes módon jól letisztítod.
[Szerkesztve] -
BLiNk3r
senior tag
ez majd engem is érdekelni fog...
-
DNS_
csendes tag
Hali
ma újítottam(CPU, RAM) egy gépet de problémák léptek fel:
A modulok külön-külön jók(nem indul újra töltés közben, ''használat''
közben sem), a Slot1(DDR1)ben lettek kipróbálva, lefuttattam rajta a BurnIn
Test
nevezető szoftvert, nem talált hibát! És simán lehet a géppel bármit csinálni.
Talán holnap ha tudok ujraírható CDt találni a Memtest86 -ot is lefuttatom.
Lehet hogy az alaplapi kettes Slot a rossz?! Mert mikor be raktam még vadonat
új korában egy 400as RAM mellé 1 másik RAMot mi 266mhz-es volt,
nem ismerte fel. Sőt ha jól emlékszem el se akart indulni!
És amikor a 2db egyforma RAM a lapba van akkor így kezd az XP ha elindul:
NOD32 AMON indulásakor ezt ír ki:
Hiba történt a memóriarezidens védelem inicalizálásakor.
ezután megjelenik ugyan a kis ikonja de pirosan
és mondom ez már csak akkor ha mindkét RAM /2 x Kingmax SuperRam DDR400 512MB
/ benne van (Slot1(DDR1) és
Slot2ben(DDR2) van még egy DDR3(Slot3) picit távolabb ezektől de gondlom nem
abba kell betenni!) A BIT pr. nem találhibát itt sem. A lap egyébként:ASUS
A7N8X-X! /Nem Dual-Ch./
Aztán egy idő múlva újraindul a gép kb. 20min
Az lehet hogy a BIOSban kell vmit állítani?
Kérlek szépen benneteket,hogyha tudtok segíteni írjatok: napfeny@dpg.hu
köszönömns
-
DraXoN
addikt
Nekem is volt ilyen, a legújabb hangkártyadriver oldotta meg a problémát.
A barátomnak is voltak hasonló ondjai de az az alaplapon lévő északi chip túlmelegedése miatt történt, egy hűtőcsere nála megoldotta.
Ha a memteszt, prociteszt rendben lemegy, érdemes felteni próbából a legújabb drivereket, hátha egy régebbi hibás driver okozza. Azután érdemes a hardverra gyanakodni (a felesleges kiadások miatt).
[Szerkesztve] -
mindenképpen kövesd az előttem szóló fórumtag utasításait, mert nagyon jók... de ha nagyon idegesít a random újraindulás: sajátgép jobb klikk, tulajdonságok, speciális, indítás és helyreállítás beállítások, és pipáld ki az autómatikus újraindítást.. elvileg így csak kék képernyős hibaüzit fogsz kapni, de nem fog újraindulni..
Amúgy nagy valószínűséggel memóriahiba lesz.. -
xzso
tag
Hali!
Vagy egy kis zavaró probléma a gépemmel!
Valamikor egyszerűen újraindul magától, és nem tudom mi miatt van.
Van amikor 2-3 napig nincs ilyen, de utánna előfodul újra.
Szerintetek mi lehet a baja?
gépem:
Intel P4 3,4Ghz, Asus P5GD2, Inno3D 6600GT pci-e, 2x 512 Supertalent DDR2 mem. Samsung 160 GB pata winyó.
Windows XP sp2 fut a gépen.
Aktív témák
Hirdetés
- LG 24GQ50F-B - 24" VA / 1920x1080 FHD / 165Hz 1ms / AMD FreeSync Premium / Adaptive Sync / HDR 10
- iKing.Hu - Apple MacBook Pro 13 M1 Touch Bar 2020 Használt, karcmentes 3 hónap garanciával
- 4 év gari - magyar bill. - Lenovo ThinkPad Z13 G1 - AMD Ryzen R7 Pro 6850U, 13.3" 2.8K OGS érintő
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L380 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD / MT I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Zalman Z1 Plus Enermax 750W
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest