Hirdetés
- Riasztó topik
- Az Intel szerint a régebbi processzoraikat keresik az ügyfeleik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen videókártyát?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
n0tr3adY
tag
Arczok nekem is kene kis support. Itt fexik elottem 6 darab DDR meretre vagott 5mm vorosrez lapka ramhutonek, es arra lennek kivancsi, hogy hol tudok venni 2 oldalu ragasztocsikot. es mielott barki elkezdene zorogni, klipszes modszerrel lesz megfogatva, nem a ragasztocsik tartja majd
ill. egyaltalan szuksegem van nekem ragasztocsikra? ez itt a kerdes -
Cruz
aktív tag
Bizony a videokari ramjait érdemes a gyárinál jobban hűteni. Nem csak tuninghoz ajánlott feltétlen...
-
sirály12
őstag
válasz
Joey_the_man #3 üzenetére
Hát ott valamivel másabb a helyzet. Ha húzni akarod az egekig akkor ott kell ramra is hűtés. De csak ha télleg nagyon meg akarod rántani a kreszt. Sima üzemhez nem kell.
-
_Volkovy_
nagyúr
Általánosságban - 4-5 fokot jelent,aztán vagy megy többet a ram,vagy nem.Előre nem lehet sajna megmondani..
-
Joey_the_man
tag
Találtam egy szép cikket a radikalmod-on mely a következőt vonja le a tesztből :
'' Teszt:
A ram-hűtő borda tesztelése nagyon gyors volt, kb. 15 perc alatt kiderült, hogy a ram semmilyen módon nem gyorsítható a ram-hűtő borda használatával, gyakorlatilag a bios-ban levő értékek módosításával a rendszer ugyan olyan instabil lett, mint a hűtőborda felszerelése előtt. Így ennek részletezésétől most eltekintek.
A VGA ramhűtő borda már komolyabb eredményt mutatott:
ATI Radeon 9100
alap mem+proc: 250 - 230 / 3dMark 2003 - 976
turbo mem+proc: 290 - 290 / 3dmark2003 - 1135
A teszt után még egy óráig futtattuk loop-olva a programot az esetleges instabilitás vizsgálata érdekében, de ezzel már nem volt gond. A ramhűtő borda nélkül 275 Mhz fölé nem lehetett húzni a VGA kártya ram-jait, mert akkor már instabillá vált, megfelelő légmozgás beiktatásával akár még feljebb lehetne tornászni az értékeket.''
Ez magáért beszél.. -
Joey_the_man
tag
Van pár hűtőm és a ramok tényleg, szinte ''hidegek'' voltak 230-nál... 1:1 ben próbáltam... 5:4 ben 210-ig se mennek el, de itt már a provinak is vége van ~3300@2600... De akkor nincs mit tenni ez van..
-
Cruz
aktív tag
válasz
Joey_the_man #1 üzenetére
Egyszerűen el lehet dönteni.
Leveszed a ház oldalát és egy brutál hútőt ráállítasz direkt a ramokra (megteszi egy házventi is, de az echte szobai se rossz...)
Ha így jobban lehet húzni, akkor érdemes költeni, ha nem akkor nem a melegedés a probléma, hanem a ramoknak (esetleg proci, vagy alaplapnak) van itt a vége. -
Wildmage
senior tag
válasz
Engem is érdekelt a téma, úgyhogy olvasgattam. Az lett az eredménye, hogy nagyon megoszlanak a vélemények. Végül arra jutottam, hogy átlagolva a véleményeket azt lehet mondani, hogy megéri, de csak aktív hűtéssel, mert a sima borda lófüttyöt nem ér.
-
FluID
tag
válasz
Semmi értelme.
-
sirály12
őstag
válasz
Szerintem nem. Utána is instabilak lennének.
-
Joey_the_man
tag
A kérdésem a következő: Van-e értelme a ramokra hűtést rakni, 200@260 körül?? Jlenleg kingston 400-asaim vannak, de kézzel nem érzek meleget a ramokat tapizva... De nagyon szeretném őket tuningolni még jobban.. mert most elég instabilak és ne bírják a hajtást... A 260 is csak álomhatár!! Sztetek segítene?? Érdemes rá áldozni 4-5000 ft-ot ??
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Oppo Reno7 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HyperX Cloud Alpha 2 Wireless + HyperX Cloud Alpha 2 Olvasd el
- LG UltraGear Gaming Monitorok: ÁPRILIS MADNESS -30%
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest