Hirdetés
- Gigantikus igényt adott le a H20 gyorsítóra több kínai cég
- ZIDOO médialejátszók
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Socket AM4
- Hobby elektronika
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Samsung LCD és LED TV-k
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
szacsee
nagyúr
válasz
kriszbon #6880 üzenetére
Uart2 tx rx 5V-os szenzorjellel dolgozik, míg az uart3 3,3V-al.
Whoop topikba inkább nem flémelek:
Racestar 30A v2 & Sp Racing F4 Neo + Vtx kombóval vagyok gondba.
Elsőre új cf osd menüje üres, új BF-et felrakva jó, de D-shot nem működik, csak a 3-as motort tudom mozgatni.
Multishot megy, így elvagyok, de jó lenne működésre bírni.
Tipp esetleg? -
Peaceliker
addikt
válasz
kriszbon #6880 üzenetére
Igazából én sem tudom miért lettem "ennyire ügyes", pedig nem rég lettem "leoltva" hogy milyen keveset repülök. Igazából ami tuti segített az a 60+ benti start, szobában. Plusz a nagyon könnyű, nagyon erős géppel nagyon könnyű repülni, mert szinte bármiből ki lehet hozni egy kisebb gázzal.
Nekem is ha 2x7 akkura van időm hétvégén akkor örülök. Ha megint elkap a dolog jobban akkor sztem az lesz, hogy hétvégén felelek marha korán és kimegyek amíg még csajok alszanak és akkor 4x7 is belefér tán -
Teréz Atya
senior tag
válasz
kriszbon #6751 üzenetére
Mindenki nyugodjon le a pitchába, kijött az iNAV 1.9 RC1:
[COMPASS] Enable QMC5883, MAG3110 and IST8310 on most of the targets (@digitalentity, #2699)
A 2699-esben meg benne van a 2299-es izé, amit épp te linkeltél.
Mondom h megéri pénzelni a gyereket, gyorsan dolgozik. -
Teréz Atya
senior tag
-
Teréz Atya
senior tag
-
Peaceliker
addikt
-
Peaceliker
addikt
válasz
kriszbon #6689 üzenetére
Igen, ez egy skyzone sky02s v+ 3d talán a teljes neve
Képminőség jó, jóval kisebb a kép mint egy doboz szemcsiben, de a lényeg éppen az volt nekem hogy úgy lássam be a képet hogy nem kell a szemem mozgatni. De annyira nem kicsi hogy zavaró legyen, sőt azt mondom hogy a fentebb említett cél miatt nem is kéne nagyobb.
Darealkilla fs hd2 jébe volt szerencsém bele nézni és abban túl nagy volt a kép /fov. Meg mondjuk homályos is a széle, de az olyan hogy vagy zavar valakit vagy nemhd3 elvileg már nem olyan, de az végtelen pénz
Amúgy kézben fogva fs minőségibbnek tűnt,ha jól emlékszem. Dom v3 ami most megvehető 85be de az még nem diversity s, szal az is vagy 100 mire ennyit tud szal sztem ár érték arányban jó ez. Kívülről meg ritkán látom majd
Mondjuk venti majd kell rá de az pár forintos mod. -
darealkilla
aktív tag
válasz
kriszbon #6566 üzenetére
215mm (210-nek indult, a végén lett kicsit megnyújtva)
mindegyikkel volt vmi bajom: nem lehet kart cserélni az elektronika megbontása nélkül, tiszta lyuk az elektronika alatt (én fosok, hogy beleszállok valamibe, pl. nedves fűszál), nincs a padlón az elektronika (kartartó csavar van alatta), nem tudom minden szaromat elhelyezni, hogy üzembiztos,de szerelhető is legyen, nehéz eset vagyok
-
varadigabor
senior tag
válasz
kriszbon #6562 üzenetére
Hát mert ha én tervezzem akkor az teljesen az én építsem lesz, és másnak nem lesz olyan. Amit én csinálok az elégé más lesz mint amiket linkeltél. Streched x hybrid vertical arm lesz (most találtam ki) , a neve pedig Starvin' Marvin. 2db 4x4mm kar lesz egymásra rakva.
-
varadigabor
senior tag
válasz
kriszbon #6546 üzenetére
Ublox neo m8n , Inavban meg találja a Gps jelet, csak baromi meleg lesz... Max rá rakom a v-tail gps-t, ha behal.
Tartója legalább már van#6545) AMDaZERG_1, 5V kell neki, azt megnéztem.
-
darealkilla
aktív tag
válasz
kriszbon #6518 üzenetére
én csak az frsky gps modulból indultam ki, az logolja a távirányító mem. kártyára az adatokat, de csak 1Hz frissítéssel, szeretnék képet kapni a sebességről, több mint 1Hz felbontásban, hogy a gyorsulás is felmérhető legyen, utólag is jó, de nem baj ha OSD-n is megjelenik
az frsky gps kb. 12g, ez a másik se tűnt nagyobbnak
-
Peaceliker
addikt
válasz
kriszbon #6464 üzenetére
Én annyiszor estem hogy nem tudok addig számolni, 1 gépem tört, ha nem uniplate lett vna akkor az 1 kar... Akkor 1 motor is odalett, de azon erősebb váz sem segít
Volt olyan hogy 3x estem legalább/start, bár az kis gép voltAmúgy zmr meg martianon pont törik kar mint állat úgy hallom /látom
Armattan bírja, persze drága és annak is van azért súlya sajna. Olyan 100-110g...de nem 150
plusz nagyobb súly nagyobb tehetetlenség, nagyobb csatt
Persze neked ez jön be, meg gps, nincs ezzel baj. De attól nem hiszem hogy ha ugyan úgy repülnék te gépeddel mint enyémmel akkor kevesebb kar rogyott volna... Mint fordítva. Ha óvatos duhaj vagy akkor lehetne 40g os vázad mert azzal sem esnél -
AMDaZERG_1
senior tag
válasz
kriszbon #6458 üzenetére
Nekem van rendkívül könnyű propellerem, de még nem volt bátorságom felrakni. Valószínűleg olyat emelne, mintha egy DVD lemezt tennék a helyére
Úgy kiegyenesedik (szerintem) egy komolyabb gázadásra, hogy max lassabban esik le, de nem lövi ki magát
Én is szeretem a tankokat! -
varadigabor
senior tag
válasz
kriszbon #6442 üzenetére
Nekem is ilyen van szerintem, abból még nem volt bajom hogy kiszakadt volna a rövid, inkább az hogy megszakítottam a menetet
pár napja kimentem teszt repülni, mikor leszálltam felső lemezt csak 1 db csavar tartotta.. mókás lett volna ha elhagyom a kamerát meg vtx-et..
-
foka
aktív tag
válasz
kriszbon #6411 üzenetére
Nekem is pont ugyanígy ajánlja (de egy már van belőle), csak én ezzel szemezek:
ZOHD Dart Sweepforward Wing -
fape
senior tag
válasz
kriszbon #6407 üzenetére
Elégni akkor fog a pdb, ha át tud mennyi annyi amper az aksi betápon amitől kiszáll a füst
. 12 AWG -> 160A (40A/esc), 14AWG -> 120A (30A/esc). Kb a főszabály, h olyannal vastagságú kábellal kösd be amilyen az aksin is van. Bővebben.
Szal a 12Awg még "kevés" is lehet 80C/160C 1,3-1,5A-s aksihoz. Ott már lehet az XT60 max peak 120A-ja lesz a "kevés" -
Peaceliker
addikt
válasz
kriszbon #6407 üzenetére
na zsír
az valóban kicsit túlzásnak hangzikközben kaptam ajánlatot cobra (új és kicsit használt vegyesen) 2208 2000kv mocikra, 3500/db. új rcx meg 10usd lenne (meg posta ha nem free myrcmart ról, azt még nemtom)... nemtom melyik lenne jobb... meg th test kéne rcx ről, mert az még nem találtam, csak gyári adatok vannak, bár azok nagyon ígéretesek. illetve rcx nél előny, hogy több féle KV ból tudnék válogatni
ti hogy döntenétek ha 2 motor kb ugyan azt tudja?
-
Peaceliker
addikt
válasz
kriszbon #6363 üzenetére
ezek pofásak. asszem 5048am van az is érdekes/hasonló...jah látom írod is
5 colon most jön 5040c, ha az beválik akkor csak az lesz. 5 colon észnél vagyok, 2,5-3p repidőt már nem akarom lejjebb tolni
csak a 6 colos lesz olyan hogy nem érdekel súly (annyira) meg ilyesmi. ott lesz majd 16/9 kam is hogy más legyen mint többi -
-
darealkilla
aktív tag
válasz
kriszbon #6289 üzenetére
Azt a dínósat, HGLtech GTX226 600mW, max teljesítményen szór ez is le és fel 1-2 csatornányit (este megnézem pontosan mennyit, de ha van 100MHz a másik pilóta és közted, akkor nincs baj), amúgy semmi bajom vele. Ez a legkisebb nagyfeszes 600-as vtx, cserélhető antennakábeles (nem mennek át az ütések az antennáról a csatlakozón keresztül a vtx-re).
5740, 5885 ezeken használtam, de a környezettől függ, hogy hol, min érdemes, ha kimész a városból, akkor bármelyik csatornán hibátlan a kép, de pl. az infoparkban sok az 5,8 gigás wifi (5725-5875MHz), meg kitudja mi, ami zavarja az átvitelt. Amúgy remek darab, már van belőle második példány, meg az eachine vtx03-at szeretem még, az csak 200mW, de könnyebb és bagóért van. -
kriszbon
őstag
válasz
kriszbon #6261 üzenetére
Egyébként ezeknél az olcsó vázaknál legtöbbször nem is a kar a leggyengébb láncszem, hanem a rögzítése.
A Martian II váznál is azt mondanám hogy elég erősek a karok(sőt láttam 5mm-est is), de az alsó lemez nagyon vékony, felülről meg a vékony műanyag lapka meg a PDB lefogatás katasztrófa.
Jó ötlet volt a karok végeinek összevágása, így talán kisebb nyíróhatás jön létre a csavaroknál.
Persze azok is lehetnének sokkal jobb minőségűek(csavarok). -
Peaceliker
addikt
válasz
kriszbon #6257 üzenetére
Te vázad lehet nem, de karok ugyan úgy fognak mint zmr en szokás
mert szokása.
Amúgy nekem mondunk bobcat erős is most, de kegyetlen, hogy bmilyen zuhanó repülésből úgy áll meg, mintha súlya sem lenne.
Persze még mindig jobban drift el mint anno 150g auw gép csinálta (nemtom tiéd milyen gép vt), de tényleg meglepő hogy 80g mennyire érezhető, tényleg én sem gondoltam vna. -
Peaceliker
addikt
válasz
kriszbon #6253 üzenetére
Az a helyzet, hogy nem nagyon törnek jobban mint zmr/martian cuccok. Igaz ezekben kevesebb az anyag csak általában jobb, illetve sokkal kisebb tehetetlenség (súly) miatt kisebbet kapnak. 100 helyen lehetett látni, hogy két általam említett dög nehéz váz is ropi. Mert anyag sok van benne csak alja féle. Mennyiség és minőség harca ez. Én arra fogadnék hogy kb ugyan olyan arányban törnek ezek.
Csak ami még nem mellékes, hogy egy jól megtervezett újabb vázon könnyebb egy kar csere
Na meg ezeken leginkább kar törik, zmr en meg minden, ott újra építeni szinte vázat malósabb mint itt akár 2 kart is cserélni mezőnDe amúgy egyszer csak viccből vagy nemtom valamiért próbálj ki egy könnyű gépet. Korábban engem sem érdekeltek a grammok. Csak aztán sokat repültem 130as géppel és utána 5 colos (350g+akku) szörnyű volt, úgy driftelt. Aztán össze raktam egy könnyebb gépet (280g akku nélkül) és állam leesett, hogy mennyivel kezesebb, és mennyivel nagyobb élmény vele repülni. Na onnantól már p200 sem jön be, pedig az is "csak" 320g kb. De sztem számot /érezni hogy széles kar sokat dolgozik a motorok ellen.
-
varadigabor
senior tag
válasz
kriszbon #6253 üzenetére
Figyelgettem aki megy DRH-ra és profibban tolja azoknak van 2-3 ugyan olyan gép. Én is próbálok több gépet tartani,(nem egyformákat) mert valamivel úgy is mindig baj van... Elég pénz nyelő ez a hobbi... de lassan nekem meg van minden féle kábel, csatlakozó, antenna, szerszám, vevő adó meg ki tudja mi...olyan nagy dolgokat már nem kell vennem
-
varadigabor
senior tag
válasz
kriszbon #6251 üzenetére
Szerintem mindenki crashel. Borsodi versenyen volt aki arrébb pakolta a zászlót 2 méterrel, kicseréled a kart és mész tovább (rosszabb esetben mást is cserélsz). Mivel kisebb a súlya nem is olyan nagy a becsapódás .
Ezek a gépek cserébe nagyon mennek, nem driftelnek , versenyre jobbak. -
kriszbon
őstag
válasz
kriszbon #6195 üzenetére
Már megint csak úgy tudnám megoldani, amilyen nem igazán felel meg nekem.
Gondolom a FC-t tehetem fejjel lefelé, csak valamit akkor át kell állítani iNAV konfigban(vagy BF/CF mindegy)?
A PDB megint mehetne úgy, és akkor nyernék ott 10m-t, mondjuk én legalább 15-öt szerettem volna.
Na meg azt is szerettem volna hogy az FC a dobozában legyen. -
foka
aktív tag
válasz
kriszbon #6193 üzenetére
Milyen a vezérlőd? Mert a sima SP F3-on és hasonlókon van kivezetés a Current sensornak (ha van a PDB-n, vagy a 4 in 1 ESC-n). A beépített BEC-es FC-n nincs (Omnibus PRO V2 és társai), ha AIO de Current sensor nélkül, akkor meg előfordulhat, hogy van hozzá bemeneti port. Jobb ha az FC nézi a Voltot és az Ampert, nem az OSD (egyébként a minimOSD Micro mindkettőt tudja mérni).
-
foka
aktív tag
válasz
kriszbon #6188 üzenetére
A nagy gépekhez való nagy vezérlőkben (DJI Wookong, A2, A3, N3, Tartot ZYX-M stb) van lehetőség a programban megadni az IMU elhelyezkedését a vázon/vázban, de a racereknél ilyen nincs.
Itt az a jó ha a mértani és a tömegközéppont egybe esik, és az FC is oda kerüljön. E nélkül érdekes reakciókat lehet észlelni. -
kriszbon
őstag
válasz
kriszbon #6174 üzenetére
Itt van egy kicsi rész amit kimentettem a vacak felvételből, igaz a konvertálgatás ennek sem tett jót [ZMR 250 Racer 300m-en].
-
foka
aktív tag
válasz
kriszbon #6174 üzenetére
Megvárom mit írnak arra, hogy elfogadhatatlan a 10$, énm egy új gépet akartam, nem egy használt, lezuhantnak kinézőt. Ha nem akkor PayPal dispute lesz belőle. Van az RCGroups-on egy külön thread a BG horror sztoriknak. Hivatalosan "[Official Thread]Banggood Customer Service & FAQ", de írogatnak rendesen.
-
varadigabor
senior tag
válasz
kriszbon #6160 üzenetére
Nem kapkodja el a haza menést
Deltawing RTH-ra leszek kíváncsi. Most jött frissítés Radiolinkhez, elvileg ki lehet rakni csatornára az RSSI-t. Majd láttom legalább az Osd-n ha haza kellene jönni. Van egy érzésem hogy videó jel hamarabb fog elveszni
Peaceliker : Jól nézki nagyon, majd csinálj videót
Lehet tőlem is lesz pár, Most vettem észre hogy Jjpron van akció kamera tartó
-
Peaceliker
addikt
válasz
kriszbon #6124 üzenetére
Ott gps sem segített volna
Lassan ritkul a lomb, erdő, meg lesz az sztem xD
Amúgy zmr en gondolkodtam hogy kéne rá még valami, mert olyan üres lett, hogy azt hittem kihagytam valami
Na, akkuval még okés, csak kezdték megijedni, hogy ezek akku nélkül ilyen nehezek.
nekem is 6 colos zmr asszem 410g körül lesz, az akkuval durván 600g.
Szerk: amúgy messzire nem mehet, mert failsafe működik, ha disarm ra nem reagál akkori táv kikapcs. Ha meg fc befagy esetleg menésbe akkor más gomb sem segít, bármi is van rajta
-
foka
aktív tag
-
popi1987
csendes tag
válasz
kriszbon #6104 üzenetére
Ebben akkor nem értünk egyet.
Szerintem anno, mikor először találkoztam a versenydrónozással, ez az egyik legpofásabb váz volt.
Azóta jól lement az ára és ahhoz képest még mindig nem annyira bazári a kinézete, még az újabb vázakk mellett sem.Volt már esetleg más Martian vázzal dolgod?
-
varadigabor
senior tag
válasz
kriszbon #6103 üzenetére
Én annyira szoktam bedőnteni hogy lássam milyen magasan vagyok. Ma vissza vettem a kamerát olyan 30-35 fok-ra, másabb volt így repülni. Am nekem is van hogy be esik a fesz 3 V allá. Lehet gyengülnek az aksik. 2 csak 50C másik harmadik meg 70 C-s.
Milyen messzire tudsz el menni quadkopterrel?
Am lehet hülye vagyok de rendeltem a delta winghez (ami nem is repül még) ilyet meg Triple Feed Patch antennát Remélem jó lesz így a videó ható távom.Mi bajod a Martian II-vel? Martian III közepe fele akkora és még nem tört el rajta semmi. Kamera kapott mondjuk de az betonra esett. Lila standoff am tényleg ronda, kicseréltem kékre.
-
kriszbon
őstag
válasz
kriszbon #6103 üzenetére
Azt meg el is felejtettem írni, hogy megjött a Martian II váz, bár ne jött volna meg soha.
Ebből nem lesz tank, de még értelmes gépet sem biztos hogy össze tudok belőle hozni.
Gyári állapotában valami rettentő rossz konstrukció, jobban jártam volna ha veszek a fél ZMR 250 vázamhoz még egyet, vagy csak 1 alsó elemet ami hiányzik.Na még aztán azok a szép lila Standoffok, azok még betettek nekem rendesen.
-
Teréz Atya
senior tag
válasz
kriszbon #6069 üzenetére
A connex prosight abban jobb mint az az előtti digitális átvitelek, hogy rossz vételnél nem kockásodik vagy esik szét a kép, hanem folyamatosan alkalmazkodik a kornyezethez az átvitel, folyamatosan állátja a képminőséget. A vicc az h nagyobb a hatótávja az analóg kameráknál, jobb képminőség mellett. A delay valamivel rosszabb.
Hogy miért nem használják? Mert nagy. Egy ZMR 250-en is hatalmas az antennakorona, a mostani 210/220-as gépeken meg már komikusan néz ki. Ezen kívül csak a kamera 80 dolcsi - cca egy jobb FPV szett Runcam-estül, Tramp-ostul.
Nekem a KGB project majd valszeg kap egy digi szettet, de nemtom mikor. 400 dollár nagyon fájó, ha maga a gép ér annyit. -
vegyszer
addikt
válasz
kriszbon #6047 üzenetére
Szia!
Csillagászati vonalon, illetve infravörös fényben való fotózás esetén hasonlót követnek el akar a Canon EOS 5 sorozat tagjaival, hogy érzékenyek legyenek a számunkra láthatatlan spektrum szeletekre is.
Ott a koncepció fordítva van: az infrar alul áteresztő szűrő magán a fényérzékeny csippen, vagy előtte egy üvegre van felgőzölve.
Kapaszkodj meg. Can olyan technika, amely során grafit ceruzával mintha kisszíneznék az érzékelőt, és a dörzsölés ereje által jön le az ir cut filter.Ettől a kamera tökéletesen működik, de a szemünk számára idegen színekkel. De rossz látási viszonyok esetén sokkal érzékenyebb, mint a szemünk lenne.
A profi fotózás téten az egyetlen problémát az jelenti, hogy a fókuszpont nem ott van, mint látható fény esetén. Ehhez meg a kromatikus aberráció kiküszöböléséhet egy a vörös szín körül levágó szűrő erősen javallott.
Ha zavar, keress olyan lencsét, amin van ilyen bevonat (általában az utolsó lencse tag vöröses az érzékelő felől)
-
Peaceliker
addikt
válasz
kriszbon #6077 üzenetére
Asszem jelez, már nem emlékezem. Amúgy jelzés némileg értelme nem lenne.
Hát jó lehet, ha nem takar ki sokat és nem vakit el. De azt remélem tudod, hogy ezek a mérők rettenet pontatlanok. Mondjuk a semminél jobb. Van olyan fajta is ami indokolatlanul jelez.
Én amúgy stoperrel repülök, az a legegyszerűbb. Bár nemtom devo 7ben legalább vissza számláló van e
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Fimi drónok
● Drón topik
● DJI topic
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Gigantikus igényt adott le a H20 gyorsítóra több kínai cég
- ZIDOO médialejátszók
- Nintendo Switch 2
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Path of Exile 2
- BestBuy topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Ukrajnai háború
- További aktív témák...
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
- LG 48C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Samsung A54 128/8GB Fehér / ÚJSZERŰ állapotban / 12 hónap jótállással
- Bomba ár! HP ProBook 470 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I 17,3" HD+ I Radeon I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Samsung S23 Ultra 512/12GB Fekete / Normál állapotban / 27%-os ÁFÁS számlával / 12 hónap jótállással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest