Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Sziasztok.
Linux rendszeren egy github-on elérhető programot használok, de most szeretném ezt Windows-on is megtenni, de nem sikerül összehoznom.
Segítséget szeretnék kérni egy Python környezet beállításával kapcsolatban Win10 rendszeren. Sajnos elakadtam és a "barátom" most nem a barátom.
A következőket tettem eddig:
- Letöltöttem a Python 3.12 Embedded csomagot és user jogokkal kibontottam a C:\Python könyvtárba. (Direkt ebből és nem az installerből indultam. Ezzel szeretném összerakni a futtató környezetet)
- A SystemVariables között csináltam egy "PYTHON_PATH" nevűt, amit hozzáadtam a Path stringhez (%PYTHON_PATH%)
(Ez a megoldás még Java alatt ragadt rajtam. Jobban átlátom milyen Path-ok vannak beállítva, illetve a Path string is rövidebb, mert csak változókat kap útvonal helyett)
Az elérés működik, a "python -V" visszaadja a verziószámot.- A "pip3" telepítéshez letöltöttem a "get-pip.py" script-et a Python könyvtárba.
(curl https://bootstrap.pypa.io/get-pip.py -o get-pip.py)- Létrejött egy Scripts könyvtár, benne pip.exe, pip3.exe, pip3.12.exe, wheel.exe fájlokkal.
Ezt a Scripts könyvtárat is hozzáadtam a SystemVariables Path string-hez (%PYTHON_PATH%\Scripts)
Újranyitva egy CLI-t, elérhető a pip3.exe fájl is.És itt kezdődik a probléma.
Szeretném ezt a csomagot telepíteni vele: [link]Az alábbi hibába futok mégis:
pip3 install ffmpeg-normalize
Traceback (most recent call last):
File "<frozen runpy>", line 198, in _run_module_as_main
File "<frozen runpy>", line 88, in _run_code
File "C:\Python\Scripts\pip3.exe\__main__.py", line 4, in <module>
ModuleNotFoundError: No module named 'pip'
Ezzel kapcsolatban tudna valaki magyarázatot adni?
A pip3.exe milyen module name-et hiányol? Mit rontottam el?
Új hozzászólás Aktív témák
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Építő/felújító topik
- Google Pixel topik
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Steam Deck
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Vezetékes FÜLhallgatók
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest