Hirdetés
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Riasztó topik
- Házimozi belépő szinten
- Hobby elektronika
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- OLED monitor topic
Aktív témák
-
Jégbor
tag
Sziasztok.
De jó, hogy találtam ezt a topicot!
Nekem is van egy hasonló gondom. Hobbiból összeraktam egy gépet egy tomato LX98-AT alaplapra. (www.mogyoro.hu)
Az a gondom, hogy a soros port kivezetés rendesen rá van dugva az alaplapra de nem megy az egér. A BIOS-ban csak a soros portokat engedélyeztem, a többit nem (USB PS2, LPT), mivel nincs használva.
Mivel nem megy sem a soros egér, sem a PS2-es egér (egy soros-PS2 átalakítóval), gondoltam, hogy a port nem működik. Ezért egy régi alaplapról leforrasztott PS2 csatlakozót szeretnék valahogy ráforrasztani az alaplapi tüskékre, mert nincs kedvem újból bevonatozni a városba PS2 kivezetésért. Csak az a gondom, hogy nem tudom a kiosztásokat, vagyis hogy melyik érintkezőt hova kell forrasztani és hol, mekkora feszültségnek kell lennie.
Neten kerestem leírásokat, de nincsen. Voltmérőm van, elvileg ki lehetne mérni.
Az is gondom, hogy 5 tüske van az alaplapon, de a csatlakozón 6.
Valakinek ötlete esetleg?
[Szerkesztve] -
ebx
aktív tag
válasz
Printszkrín #34 üzenetére
Akkor lehet, hogy ezt buktam....
-
Printszkrín
senior tag
Hali!
A helyzet az, hogy nem minden PS/2-es egér megy átalakítóval. Nekem régen volt egy A4-Tech, ahoz gyárilag adtak soros átalakítót, és gond nélkül ment.
Próbálkozz egy ilyennel, valami egyszerűbb golyós egérrel -
ebx
aktív tag
A feladat itt is ugyanaz :O
Egy ps-2 egeret kellene soros portra dugni egy ismerősöm gépébe. Átalakítót is szereztem, de sem ott, sem az én otthoni gépemben nem megy.
Ötlet? -
zsommi
senior tag
Frederic mit kínlódsz annyit egy ilyen régi lappal??
végy egy újat! :D -
Zimezoom
tag
Hát én is most ilyennel szívok... Van egy P1-es Tomato lapom, van rajta PS/2-es egérport is, meg van hátlapi kivezetés is hozzá, mégsem megy az egér... BIOS-ban engedélyezve van, a lap leírása meg írja, hogy a PS/2 egérengedélyező jumpert kell erőltetni...csakhogy ilyet én nem találok az alaplapon! LOL.... :O
Ja, és NT alatt szívok vele... :(
[Szerkesztve] -
Out
addikt
Esetleg bontokban nezz szet, hatha talalsz olyan kivezetest, amin van egy soros port egy paralel port es egy ps/2-es port.... az alaplapon van csatlakozo egyaltalan a com1 com2 portoknak, mert az egyikre tudnad ezt kotni....
-
Tonic_
tag
Bocs hogy belepofátlankodok a témába, de nem akartam újat nyitni...
Szal lenne egy alaplapom, amin csak AT-s billentyűcsati van. PS/2-höz csak tüsi van, arra kivezetést kell rakni. Nos egyszer a gépem azzal fogadott hogy ''Keyboard error or no keyboard present''. Pedig előtte rendesen működött. Gondoltam ilyen hamar nem romlik el egy billenytűzet. Bedugtam egy másikat és azzal is rossz. Mégegyet kipróbáltam és azzal is. Szal nem a billentyűzet rossz, hanem valami gond lehet a csatlakozó környékén nem? Milyen orvosság van arra ha az alaplapon mondjuk elromlik a billentyűcsati? PS/2-es kivezetést meg azért nem akarok rakni, mert az alaplap asszem csak a PS/2 egeret támogatja. Szal nagy szívás. -
Frederic
tag
Köszönöm a helpet. Megpróbálok akkor win alatt az USB-s egérrel szenvedni, még egy kicsit. Van egy soros-Ps/2-es átalakítom, de az sajna nem megy ps/2-es egérrel. 5 kis tüskét keresek az alaplapon hátha. Totál szívás az egész. Esetleg azt nem tudjátok, hogy hol lehet kapni ilyen kiegészítő ps/2-es valamit, mert a webes árlistákban nem nagyon láttam :( Esetleg használtan?
-
ftc
nagyúr
Serialod még van üressen?Vegyél hozzá átalakítót ha van.
-
Keitaro
addikt
Nem hinném, hogy az USB kártya nem ismeri fel, mert annak aztán mindegy, USB-s cucc van rajta és kész...
De a kezelése szerintem máshogy megy. Az alaplapinál az alaplap fel van készítve egy USB-s egérre, de egy kiegészítő kártyán keresztül nem kezdi el kezelni, szvsz. Win alól szvsz valahogy meg kéne hogy lehessen oldani, de biztos nem egyszerű -
Flashy
veterán
biztos nincs rajta nem kivezetett ps2 port? 5 tüske egymás mellett valahol az alaplap hátulján
-
zsommi
senior tag
így hát egyértelművé vált!
Keitaro: létezik olyan átalakító is ami ps/2 ről at-re alakít, pl. a teszkóban lehet kapni pár száz forintért...
de akkor mire jók azok az usb kártyák ha nem ismerik fel az egeret???de hülyék :) -
Keitaro
addikt
pedig mintha USB egérre is lenne ilyen beállítás, de szvsz ezek csak akkor érhetőek el, ha az alaplapon lenne az USB, kártyával a BIOS nem foglalkozik...
szerintem ezért nem megy az egér, mert kártyán van :(
Nekem pl AT csatis a billem és egy átalakítóval van rádugva a PS/2-re, ilyen visszafelé nincs? :) -
zsommi
senior tag
na jó de ez egér nem pedig billentyűzet, és az egeret semmilyen lapon nem kell engedélyezni tudtommal...
nekem van egy olyan lapom, aminek az eredeti biosában van olyan funkció hogy usb port : enabled, disabled
és ha engedélyezem akkor a winfos kiírja hogy új hardver, és 6 usb gyökérhubot ismer fel, de az alaplapon nics semmiféle usb-s port, sem csatlakozó, de még csak hely sincs neki, ahová esetleg be lehete forrasztani....tehát nem értem...
[Szerkesztve] -
zsommi
senior tag
ha kiveszed az alaplaot és megnézed hogy van-e rajta valamilyen hely ahová ps/2 portot lehet kötni, és tucc egy ügyes embert aki beforrasztja neked, akkor nyert ügyed van...
vagy nézz a neten (pl.google) infót a lapról, és ha ír olyat, hogy lehet, akkor csak neki kell esni...
de nem hisze hogyha lehet, akkor nem tettek rá, de meg van rá az esély!!!
soxerencsét! -
Frederic
tag
A szitu a következő adott egy négy éves Cel 400-as gép aminek a lelke egy agyonintegrált alaplap, egy dolog nincs rajta... ps/2-es port:(((. Van egy egér a géphez ami soros portos, de totál rossz. Vettem hozzá egy PS/2+USB kompatibilis optikai egeret. De az egér nem megy USB-ről (USB port nincs az alaplapon külön PCI-os kártyával van megoldva). Valahogy lehet ehhez az alaplaphoz egy ps/2-es portot passzintani?? Help Please!!!!!!!!!
Aktív témák
Hirdetés
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Sennheiser Momentum True Wireless 3 (2222132) (ELKELT)
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB GDDR6 Zalman Z1 Plus Seasonic 650W
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8500 16GB DDR4 960GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- GIGABYTE B650 UD AX WiFi AM5 DDR5 alaplap bontatlan csomagolásban 3 év garancia 27% áfa
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest