- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Melyik tápegységet vegyem?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Videós, mozgóképes topik
- Ismét a Gigabyte alaplapjaival van az Erő
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kompakt vízhűtés
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Fujifilm X
-
PROHARDVER!
"A Proxmox Virtual Environment (röviden: Proxmox VE, PVE vagy proxmox) egy szerver virtualizációra optimalizált nyilt forráskódú Debian alapú Linux disztribúció. Lehetővé teszi a virtuális gépek és konténerek egyszerű telepítését és kezelését web konzol és command line felülettel. A programcsomag két LXC és OpenVZ konténerek, valamint a KVM alapú virtualizáció kezelését támogatja" (Wikipédia)
Hivatalos oldal: https://proxmox.com/en/
Hivatalos fórum: https://forum.proxmox.com/Véreshurka hozzászólásából
Új hozzászólás Aktív témák
-
ViZion
félisten
powertop --calibrate
ez a parancs kell többször, restart és újra... meg hagyni kell futni, h adatokat gyűjtsön. A readme-ben azt írta, h esetenként több órát... utána jöhet az auto-tune.Nem hiba -doksi írta- így működik. A neten található kerülő megoldás nem jó, mert akkor nincs adat, ami alapján beállítsa a dolgokat. Mondjuk a fejlesztők lehetnmének verbose módban azért, ill. a honlapjukon sem találtam, csak a letöltős tar-ban infót erre.
-
ViZion
félisten
A 25%-ot 0.25-nek adtad meg, ugye? Pont kell, vessző nem jó.
Mire van állítva a CPU type a VM-nek? Próbáld a cpulimit 0.5 beállítást?
you could set cpulimit to 4.0 (=400%). This means that if the VM fully utilizes all 8 virtual CPUs by running 8 processes simultaneously, each vCPU will receive a maximum of 50% CPU time from the physical cores. -
amargo
addikt
milyen címen próbálod meg elérni?
Ha megcsináltad, amit leírtak és a root CA bekerült a trusted store-ba, akkor utána, ha a cert-ed önmagában valid, azaz pl: nem járt le és megfelelő az url azaz a subject alternative names között ott van, akkor be kell jönnie az oldalnak. -
ViZion
félisten
Sonarr-ban nem tudok segíteni, nekem nincsen.
Remélem csak a teszt miatt klónoztad, nem ez a mentés, ugye? PVE snapshot cucca a legjobb az egészben.
A NAS-od a /tv mappába csatoltad szerintem.
Írd át:-v /media/nas/tv:/tv \
Ez szerint:
-v /media/nas/Downloads/[DLASonarr]:/downloads \Sonarr docker downloads-ba ment, ami a NAS-on a Downloads/[DLASonarr] mappa kellene legyen. A szögletes zárójelben nem vagyok biztos, h mit akar/takar. Ha a sorozat neve lenne változóként (és nincs ilyen mappád, h [DLASonarr]), akkor sztem cseréld meg:
-v /media/nas/Downloads:/downloads/[DLASonarr] \
de ezt csak így saccolom, nem használom.
-
ViZion
félisten
Nekem nincs kedvem/időm dockerezni. Ezért van a Casa OS, ami kezeli. Felrakom, amit szeretnék használni vagy megnézni, beállítom neki a csatolásokat, néha portot vagy erőforrást is változtatok, de ez ritka. És akkor... ennyi. Nemrég takarítottam, szal. 3 cucc fut csak:
Ezekről a docker+pve dolgokról sok jó leírás/videó van a neten is, mondjuk angolul, ha az nem baj. -
-
ViZion
félisten
manuális, pendrive, disk to image. Nem szórakozok partíciókkal, ha meghal, akkor ez a leggyorsabb visszaállításban.
Ha lesz időm, akkor lehet multiboot-ot csinálok és megpróbálom, h ha clonezilla bootol, akkor mentsen, restart, proxmox indul.
De jelenleg mással vagyok elfoglalva, ez nem egy must have nálam. Viszont ha megpróbálom, akkor pár estét ezt kell guglizni, mert még a boot utáni parancsot (első pár kérdésre a választ betölti és a mentés/helyreállításig visz a boot) sem sikerült beletennem a múltkor. -
inspiroyhome
senior tag
internal networking miatt ez hoszton belul fog tortenni (felteve hogy 1 subnetben vannak, de feltetelezem hogy igen). Igy lesz sebessegnovekedes. Azert az interfacek sebesseget erdemes megnezni, nincsenek-e 1gb-re korlatozva, de nekem azt hiszem semmit nem kellett allitgatni.
-
tasiadam
Topikgazda
Ha a legközelebbi switch tudja a mac címet, és neked virtual switched van, akkor azon belül fog mozogni. De pl nekem HD RED 2.5"-ről ugyan ilyen diskre SMb másolás stabil 99mb/s. Nem lassú.
SSD SMB akkor éri meg, ha sok az adat és a töltési idő megnő, ha pl torrentezel + plex és még valaki túrja a fileokat. -
tasiadam
Topikgazda
cpulimit:
You can use this option to further limit assigned CPU time. Please note that this is a floating point number, so it is perfectly valid to assign two cores to a container, but restrict overall CPU consumption to half a core.
cores: 2
cpulimit: 0.5
cpuunits:
This is a relative weight passed to the kernel scheduler. The larger the number is, the more CPU time this container gets. Number is relative to the weights of all the other running containers. The default is 100 (or 1024 if the host uses legacy cgroup v1). You can use this setting to prioritize some containers.
A cpulimit lehet a jobb, ha felezed, de a leírás alapján elég nonszensz, hogy "but restrict overall CPU consumption to half a core." Milyen half core? A 2 vCPU a half core, vagy per vCPU? Emiatt nem vágom. De én ezt használtam. -
inspiroyhome
senior tag
en lehet a mariaDB-nek azert tolnek 2 magot.
Nextcloudnak, foleg ha previewet is general, akkor legalabb 4.
Fontos megjegyezni, hogy a magokat nem ugy kell elosztanod, hogy kijojjon a maximalis magok szama. Az egesz virtualizacio az overprovisiningre epul: Pl. a 64 magos szerverek, osszesen tobb szaz vCPU-val operalnak, mert ugy sincs nagy load mindegyiken.
En igy osztanam el:
hassio 2 core / 4gb
debain 12 (smb/qbittorent, + ezt használnám is mellette) 4 core / (min4) 6GB
LXC
wireguard 2 core /512 mb
mariadb 2 core / (min512mb) 1 Gb
nextcloud 4 core / (min512mb) 2 GbAz en kis 4 magos Lenovo M910Q-mon, minden 2 vCPU-t kap alapbol, aminek tobb resource kell, az pedig 4-et. Nagyjabol 5-6 VM fut, sosem volt meg bottleneck.
-
ViZion
félisten
[link] már az első találatban is vannak kipróbálható beállítások, szerintem -mivel a többi nem laggol- szimplán túl sok az adat.
KDE-t nem ismerem alaposabban, nálam azzal mindig baj volt... OK, PearOS-en működött, az tetszik is. Linuxos topikban Cpt.Pirk a hazai KDE nagykövet + fan vezér és mindent IS tud, biztosan tud erre is valamit. Amúgy lehet több asztali környezet is telepítve, RDP-vel használj mást, kész. -
amargo
addikt
plusz kiegészítés, ha unprivileged LXC-ben szeretnéd az smb megosztást használni, akkor kicsit trükközni kell még, hogy a write jogod is legyen. Én a pve-n csatoltam fel közvetlenül ezt az smb-t és onnan adtam tovább. Most hirtelen nem találom telefonon a leírást, de ha megmagyarázhatatlan permission denied -ba futsz, akkor emlékezz majd rá
(majd megpróbálom megkeresni a leírást is)
-
ViZion
félisten
Ezen semmi fura nincs, a passthrough lényege az, hogy kvázi kihagyod a PVE-t és a VM közvetlenül éri el a HDD-t vagy amit oda adsz. Ebből adódik, h többfelé így nem tudod megosztani. SMB vagy NFS és hálózati meghajtóként kell a többihez csatolni.
Turnkey owncloud is van, nekem nem működött, de nem kerestem az okát. VM jobb lenne nextcloudnak a passthrough miatt (ha kell), de LXC-vel is működik. -
tasiadam
Topikgazda
Úgy értem, ahogy nekem is van a qbit torrentem, plusz hozzácsalod a nextcloudot.
Azaz lesz 1 nagy VM-ed, vagy 1 kis VM + attached disk, ami külső is mehet.
A qbittorrent letölt, és az userének root joga van.
A gépen van egy samba telepítve, és ezt eléred wines gépekről.
Ugyan ezt a foldert, ahová töltesz le és kezel a samba, átadod a nextcloudnak is.
így bárhol vagy, otthon, nem otthon, eléred a cuccaid. -
tasiadam
Topikgazda
mire kell az ubuntu? cli, vagy gui-val?
Hassio csak VM-re mehet, ugye, 2/2 az igénye.
qbittorrentről írtam egy leírást, hogy hogy lehet összepakolni, valahol fentebb van. Ha amit letöltesz akarsz a cloudban látni, mehet 1 VM-re. Sőt, a samba/NFS is mehet ezek alá, és így mindent, minnenhonnan elérsz, nem kell rá külön 3 VM.
wireguard mehet LXC-be, mariadb, ha kell neki AVX, mert
előfordulhat, akkor VM-re.
A proxmox mehet a defaultként rá. -
tasiadam
Topikgazda
A vCPU-t szoktak szorozni, hogy socket*cores*threads
Azaz 1*4*8
Es 1*6*6
szoval ennyi vCPU-t biztonsagosan tudniuk kene. En az intelt valasztanam, azert, mert ha raraksz akar 12 VM-et es mind 1 magot hasznal, akkor akar 50%-os limittel is elvan rohogve, ami kb 1-1.5ghz. AMD-vel annyi gepet ha igy kiosztanal, az kisse fajna neki. Oke, ott van a thread, de 1 magnak 3 vCPU-t kell ellatnia. -
amargo
addikt
Nekem van/volt I7-8700 és i7-8700T is.
A non-T semmivel nem fogyaszt többet alapjáraton mint a T-s. Annyi a különbség, hogy a T-s proci hamarabb van leszabályozva azaz a non-T engedi tovább magasabb órajelen dolgozni, meg a T-t nem.Én eléggé befürödtem ezzel, mert azt gondoltam minden képen kell egy T-s proci aztán a tesztek és az utánaolvasás kiderítette, hogy tök felesleges ezen szenvedni. Ha a lapod támogatja, akkor a feszt lejjebb veszed azzal jársz a legjobban.
-
tasiadam
Topikgazda
Ő ilyenen én is agyalok egyébként, de nem proxmoxnak kell megszabni, hanem a BIOS-nak. Pl ha boostol, lekapcsolod a boostot, meg alulfeszeled, és hasonlók. Egy 6-7.genes normál i7 fele annyiba kerül, mint egy T-s, pedig ugyan az. Emiatt lehet, hogy egy 6700-at rakok én is a gépbe és lehúzom 2ghz/core-ra, mert még az is jobb, mint az i3.
-
-
tasiadam
Topikgazda
CPU overprovisioning van es CPU time, nem core allocation. Lehwt tobb CPU-t kiosztani, de sosem fog minden 100%on porogni. Pl az osszes mag osszes orajele az 100%. Es ha kiadsz 1 magot, akkor o az osszes max X szazalekat fogja kiosztani annak a procinak, ami 1 maggal egyenlo. Emiatt lathatsz 100% folotti cpu hasznalatot, mert egyik meg adja az idejenek 50%-at, a masik meg 52%-ot. De ja, folosleges kiosztani sokat. Nalam 4 mag 4 vm-el 2%-on porog.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- iPhone-t használók OFF topikja
- Linux kezdőknek
- Zelda Játékok
- sh4d0w: Csak a profit - emberélet nem számít
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Le Mans Ultimate
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Melyik tápegységet vegyem?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Gyermek PC játékok
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Bomba ár! MacBook AIR 13" 2018 - i5-8210Y I 16GB I 512SSD I OS X Sonoma I Cam I Gari!
- Beszámítás! Apple iPad 11 2025 128GB WiFi tablet garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Dell Alienware M17 R3 Gamer notebook - i7 10750H 16GB DDR4 1TB SSD RTX 2070 8GB WIN10
- Samsung Galaxy A52s 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Zebra ZP505 EPL - Hőpapíros címkenyomtató
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged