Aktív témák

• OddMan

őstag

válasz OddMan #27 üzenetére

Még van egy-két kérdésem, ezeket ti már biztosan tudjátok.
    Elkezdtem tanulmányozni a védett módot. Sajnos a megszakítások és kivételek kezelése rész eléggé homályos számomra. Kivételkezelés valós módban nem volt. Nos akkor amit nem tudok, hogy mi az a minimum 16 kivétel amit az IDT-be fell kell vennem? Tudtok valami doksit, ahol van erről leírás? A köv. kérdésem, hogy, védett módban az int xxh parancsot már nem lehet használni ugye? Tehát a bios-t el lehet felejteni?

A GDT-vel kapcsolatban még annyit szeretnék kérdezni, hogy idézet:
    ''szóval ezek a táblák nyugodtan lehetnek data sorokban, csak a bázisukat kell számítani, kivéve, ha mindig ugyanoda rakod).''
    Hogyan kell a bázist számolni és miért kell? Ez még valós módban történik ugye?

Érdekelne a sorrend is, hogyan kezdjek egy védett modú asm progit:
    -Na először is én ellenőrzöm a proc típusát.
    -Utána a GDT fizikai címmé alakítása aztán a GDT beállítása az lgdt src paranccsal. A GDT struktúráját is elkészítettem.
    -A CR0 PE bitjének 1-be állításával védett módba kapcsolok.
    -A szegmens regiszterekbe betöltöm a kívánt szelektorokat.

Ha egyenlőre nem akarok taszkokat és egyéb nyalánkságot, akkor érdemes egy 4GB-os code és egy data szegmens deszkriptor-t használni?

Talán egyelőre ennyi. :DD
    Előre is nagyon köszi a segítséget! :U
    Ha valaki tud olyan helyet, ahol még lehet kapni a Dr. Kovács Magda 80386 I. és 80386/80486 II. című könyvét, az legyen szíves írja ide a bolt címét. :F

Aktív témák