- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Apple asztali gépek
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- iPad topik
- A Mátrix Androidot futtat, a Samsung kezében a csatlakozó
- SSD kibeszélő
- Dell notebook topic
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Nagyon nem szokványos módon ment tönkre egy ASML gép Kínában…
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
pmonitor
aktív tag
válasz
kovisoft #16602 üzenetére
Módosítottam itt a mintakódokat, valamint bemásoltam azok eredményeit. Csak azt nem értem, hogy a standard könyvtárbeli itoa() függvénye miért ennyire lassú. Pedig ezt is programozó(k) készített(e/ék). Azt én már biztosnak veszem, hogy sebesség szempontjából minden nyelvben az alkalmazott algoritmusnak van nagy jelentősége. Ha az algoritmus jó, akkor már csak kevésbé lehet optimalizálni. Legalábbis, ha a nagyságrendet nézzük.
De egyébként úgy látom, hogy Rád lehet hallgatni. Nagyot nem tévedsz. -
pmonitor
aktív tag
válasz
kovisoft #16602 üzenetére
Értem amit írsz, és igazad van, C-re visszafordítva sokkal gyorsabb. Bár még csak a 10-es számrendszert tudja. De aki otthon van az ASM programozásban, lehet, hogy a C kódnál is tud még gyorsabb kódot írni ASM-ben.
De azt is figyelembe kellene venni, hogy ha van egy itoa() függvény, akkor miért kell a user-nek(mármint a programozónak) újra implementálnia, hogy az itoa()(vagy mondhatnám bármelyik függvényt) idejét 100%-nak nézve kb. 30% alatt fusson le?
És ugyanezt mondhatnám bármelyik nyelvre is. Hogy csak a C#-ot emeljem ki. Ott is csak úgy lehet gyors kódot írni, ha:
1.: Az ember teljesen felrúgja az OOP alapelveit(tehát áttér a C stílusú kódolásra)
2.: Unsafe kódot használ.
3.: Ha nem algoritmusos/matematikai probléma, akkor áttér a win api használatára.Nem tudom, hogy érted-e, hogy mi a mondanivalóm lényege. Ha megvalósítottak vmit. az adott programnyelven, akkor miért kódolja le a user még egyszer ugyanazt, hogy jelentősen gyorsabb legyen?
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
- Feltörték a regisztrációmat vagy elvesztettem a belépési emailcímet, 2FA-t
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Google Pixel topik
- Nem lesz iPhone 19
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Okos Otthon / Smart Home
- Milyen okostelefont vegyek?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- További aktív témák...
- iKing.Hu - Google Pixel 10 Tensor G5, 120 Hz OLED, tripla kamera-128 GB Használt, karcmentes Gari
- Workstation bazár - Lenovo, HP, Dell - számla, 6 hó garancia
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Magyar Logitech G915 Billentyűzet lehet +33.000.- Ft ból
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 3600 / RX 5700 / 16GB DDR4 / 512GB SSD
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest