Új hozzászólás Aktív témák
-
MasOyama
őstag
Asztali gépben használom a SpeedFant. 1200MHz körül megy a proci, de ha 3mp-nél hosszabb ideig van terhelve 80%-nál jobban, akkor 1900MHz-re ugrik fel. És ha már 5 mp ideig leesik a kihasználtság 50% alá, akkor visszaáll 1200-ra.
De te állíthatsz be mindent. Jól hűl a proci, és csak akkor fogyaszt, és melegszik, ha szükség van rá.
-
wertinnen
csendes tag
Hai
ASUS-oknal van ez a Power4 Gear technologia, vagy inkább app.(ahogy tetszik)
attól függően hogy akku-ról, vagy hálózati frekiről megy
Super Performance (max teljesitmeny) 200V
High Performance (kisebb teljesitmenyfelvetel mint SP) 220V
Game (jatek-ra otpimalizalt beallitasok, cpu-grafika) 220V/akku
DVD movie (DVD) -- akku
E-mail/Office -- akku
Presentation -- akku
CD-Audio -- akku
Battery saving (legtakarekosabb uzemmod, ilyenkor a max CPU sebesseg 600Mhz, FSB-t, szorzot is változtatva, persze MEM orajele is ugrál) --akku
mindegyik sema az áramellátás függvényében változtathato
Power4Gear asus termek, de biztos h mas gyarto is adaptálta az intel speedstep-et
Bővebben: link
az hogy asztali procikon (nem pentium-m) mennyi értelme van órajelet változtani energiatakarékosság szempontjából? hmm...
sz.tem több akkuidőt nyersz ha tft fényerejét állítod, kikapcsolód az iRDa-t, Wifi-t,Bluetooth-t, meg ami éppen nem kell.
ha ez meg nem elég, akkor cpufreqd -
törölt tag
jo-jo, az info benne a csipszet volt. tapasztalatom nincs, csak hangosan gondolkodom.
ugyi az astali procik erosen szorzolokkosak (intelnel megmasithatatlanul) szal leginkabb fsb es fesz csokkentese johet szoba. Mivel sztem a mostansagi chipsetek 100-csillagosegMHz tartomanyuak, ha 100-as (400-as) fsb-ju asztali procid van, akkor kakukk. ha 133-as (533-as) vagy gyorsabb, akkor meg letezhet olyan progi, ami leveszi fsb-t.
szal nemtom -
bebean
aktív tag
az alaplap chipsetjét szerintem a legkönnyebben úgy derítheted ki, hogy megnezed a gyarto oldalan a specifikacioban. (ha mar a tesztprogik nem irjak ki)
Bővebben: link
itt nezz körül. nemetül van de talan lehet angolul is (?) sok regi cucc van, amikkel szerintem ne is probalkozz. pl. a rain mar a tualatinos cuccomat sem hütötte stb.
az a kifejezetten laptopos cucc a speedswitchxp ld. link az elözö hozzaszolasban
levagtam, hogy mobil cuccokra keszült, de azert kiserleteztem vele. az eredmeny ismert.
egyebkent asus cuccom van 2,8 CelD van benne. adtak egy szoftvert (Power4Gear), amiben elöre legyartott profilokbol valaszthatok. energiaellatasi semak vagy mi. ez nagyon jo is lenne, sőt még editalni is lehet, csak a beallitasokat nem tudom elmenteniigy lehet akku üzemben akar 37% CPU felhasznalast is elerni (tenyleg lemegy 1GHz-re), csak ha halozatrol megy a cucc, akkor nem lehet ezt megcsinalni (akkor mindig 100%). - nekem pedig ez utobbi lenne erdekes tekintettel a kb 100perces akku-üzemidőre...
egyebkent zsir a cucc, meg minden, meg meg vagyok elegedve vele stb. ez az egesz csak a ''megoldas'' miatt kezdett el foglalkoztatni.
[Szerkesztve] -
bebean
aktív tag
Üdv!
en is ezzel szorakozom egy ideje. asztali CPU-s laptopom van & en is megprobaltam mar lehalkitani, lelassitani stb. a fö gond az, hogy minde program, amivel eddig probalkoztam csak akkor működik, ha az adott chipsetet ismeri. (nekem ha jol tudom SiS M661FX) Cpu idle nem ment, speedfan sem csinalt semmit. talaltam egy kifejezetten laptopra tervezett cpu szabalyzos programot, de azzal sem mentem semmire. ez utobbi kicsit hasonlít arra a szoftverre, amit a gephez kaptam (kb 6-7 fele profil közül lehet valasztani).
ja, meg a soft fsb-t is kiprobaltam, de semmi.
nem tul sokat segítettem
a biosban nekem sincs semmi lehetöség az állítgatásra
tonyo2! probald ki ezt:
[L]http://www.diefer.de/speedswitchxp/indexd.html[L]
[Szerkesztve] -
Pizzafutar
aktív tag
Van, de nagyon látványos eredményeket ne várj.
A hőtermeles a frekvencia csokkenésével alig csökken. Viszont a chippeket egy adott frekvencia-tartományra tervezik, azaz egy jelentösen kisebb frekvencián üzemeltetve nem biztos hogy működni fog
Ami viszont igaz, hogy a hőtermelés a magfeszültség növelésével négyzetes aranyban nő.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Veszprém és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Egérpad topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Mini-ITX
- EAFC 25
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Tőzsde és gazdaság
- További aktív témák...
- Gigabyte GA-A75 + AMD A8 -3870 + 16GB Corsair DDR3 + 240GB Samsung 840 Pro + Alpenföhn brocken hűtő
- Lenovo 8-9. Gen. i3-i5-i7 CPU / 8-16 GB DDR4 / 256-512 GB SSD / Win 11 + 1 év Garancia + Számla!
- i7 8700/ 32GB DDR4/ 512GB gen4 SSD/ R5 430 2GBD5/ HP 400G5 SFF/ garancia/ ingyen foxpost
- Közép Kategóriás Gamer Számítógép Újszerű Állapotban
- GAMER PC Intel i7-11700F/Asus PRIME Z590-P/RTX 3060 12 GB/32GB DDR4
- Lenovo Legion Pro 7 16IRX9H INTEL I9-14900HX RTX 4080 bolti ára 1.35 mill ft
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest