Hirdetés
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Riasztó topik
- Házimozi belépő szinten
- Hobby elektronika
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Aktív témák
-
Pypec
tag
Kedves BadGe válaszolj a kérdésre!
Innánk a szavaidat..... -
toeri
aktív tag
Még az eredti kérdéshez...
Ha korrekten akarunk fogalmazni azt kell mondanunk:
''Van váltószám, csak az minden rendszerre más és más lehet.''
- Hogy miért? Azért, mert az RMS - Root Mean Squared - figyelembe veszi a torzítást (THD) is.
De ha komolyan érdekel a hang is, akkor inkább foglalkozz olyan termékekkel ill. gyártókkal, akik DIN szerint adják meg. (x WATT/y WATT - ahol az első a szinuszos terhelhetőség, a második a zenei. A DIN eredetileg Német szabvány, de a HiFi-ben évtizedek óta ezt használják. Jól működik. Ált. csak azok akarják ''megjavítani'', akik olyan cuccost gyártanak, ami itt csúnyán leszerepelne.)
Bővebben olvasd el itt: http://www.digit-life.com/articles/soundfaq/power-ac.html -
SirL
csendes tag
Szia !
Amugy en is ezert kerdeztem volna hogy mennyi az az annyi (2000W PMPO), mert en is a Jazz rendszeret (9902-es modell) akartam megvenni. Csak eleg rosszakat olvastam rolla (Rosszul szolnak a szateit hangszoroi), ezert letettem errol a hangfalrol. Amugy neked mi a tapasztalatod ezzel a hangfallal kapcsolatban ? Megeri az arat ? Tenyleg rosszul szolnak a satelit hangfalak ?
Udv! -
tocsa
senior tag
Sziasztok!
Mondok másik átváltási számot. Jazz 5.1-es hangszóróknál figyeltem meg. A Jazz honlapon 100W RMS-nek feltűntetett hangfalkészletet itthon 2000W-osnak árulják. Ezek alapján
1W RMS = 2000/100 W = 20W PMPO
Ja, és nekem egy nagyszobába is elég volt a hangfalrendszer 50W-os mélynyomója. Nem azt mondom, hogy lebontotta a házat, de szólt rendesen.
Üdv! -
guest
veterán
PMPO = hasamra ütök és mondok egy jó nagy számot,
-
BadGe
aktív tag
az én mélyládámban 2 db 3 cm-es ultrahang sugárzó van. mind a kettő 90Khz (!) tartományban szól. A benne lévő elektronika úgy generálja a _mély_ hangot, hogy az ellenfázisban kibocsájtott nagyfrekis rezgések kioltják egymást, így elvileg 1 hz - es hangokat (bocs rezgéseket) is tud produkálni. heh, lehet benne valami mert a szomszéd most építi újra a kéményt :)
Ge. -
Dr.Momo
tag
Az aktiv azt jelenti, hogy csak egy line outot kap a cucc, es a hangszoro el a dobozba beepitettek az erositojet! A passzivhoz kell erosito. A teljesitmeny meg allt. meg kell hogy egyezzen, bar szamit, hogy a melynyomo hany cm etmeroju. Lehet hogy egy husz centis le ad 50W-ot, de korant sem mozgatja meg ugy a levego reszecskeit ugy mint egy 30cm atmeroju 50W-on! vili?
-
SirL
csendes tag
Bocs. Az elozoekben nem adtam hozza a center hangalak teljesitmenyet. Igy nem 105 hanem 120w-os a rendszer. Es igy 1w RMS : 30w PMPO-ra alakul.
Meg egyszer bocs :-) -
SirL
csendes tag
En is nagyon ugy veszem eszre a dolgot. Az egyik helyen ahol pl mindket adatot megadtak ezt irtak ''PMPO: 150w ; RMS: 10w''. Egy masik oldalon (http://www.geniusnet.com.tw/html/product.html -> 5.1-es home theather rendszernel) idezek ''P.M.P.O: 3600W
RMS: Subwoofer: 45W
Satellite: 15W X 4 pcs
Center: 15W
''
Ez ugye 105w RMS. E szerin 1w RMS : 34,3w PMPO - hoz a valtoszam. Gyanitom hogy ez all kozelebb a valosaghoz.
Lenne meg egy kerdesem feletek. Egy 50w-os aktiv hangfal ugy tudom nagyobbat szol mint egy hagyomanyos (nem aktiv). Igaz ez ? Mar csak azert is kerdezem mert az Altec Lansing ATP5-re azt irjak 80w-os es szetbontja a hazat (aktiv hangfal). Nekem egy 80-100w koruli hangfalparom van de korantsem falbonto a teljesitmenye (nem aktiv hangfal). Egyaltalan miben kulonbozik a ket hangfaltipus ?
Bocsassatok ha nagyon amator lenne ez a kerdes.
Sefgitsegeteket elore is koszonom. Udv. -
Dr.Momo
tag
PMPO az a teljesitmeny ahol az egesz cucc szenne eg:) ez marketing fogas igy irni a teljesitmenyt, hogy a sok birka megvegye. jo ha a cucc 50W-ot lead. De ha nem hiszed merj! Vezereld ki teljesen a cuccot ugy 100Hz-es szinusszal es merj ra a hangszorokra egy ACV allasban levo multimetterel, majd szamolj P=U^2/R ahol U a mert feszko, R a hangszoro ellenallasa. na udv!
-
SirL
csendes tag
Sziasztok !
Segitsetek nekem ha tudtok. Konkretan az erdekelne hogy mennyi is a 2000w PMPO teljesitmeny. Mennyi RMS teljesitmenynek felel meg ez ? Mennyivel kell osztani hogy RMS teljesitmenyt kapjak. Segitsegetek elore is koszonom.
Aktív témák
Hirdetés
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- AKCIÓ! ASUS TUF GAMING X670E-PLUS WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Huawei MediaPad T5 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS MAXIMUS VIII HERO Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- 2db Dell PowerEdge R740 2U Rack Szerver és 3db Netapp FAS2040 NAS
- Samsung Galaxy A70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest