Keresés

Aktív témák

• _cirmos_

őstag

válasz karyo #139 üzenetére

szia!
    árultam plazmákat/lcd-ket egy ideig, megnéztem párat. az érveid mind helyesek, ha a ventik zavarnak akkor azt kell mondanom hogy közel hajolva sem nagyon hallani a hangjukat a legtöbb típusnál.
    a beégés ellen azt hiszem eddig csak az lg-nek és a pioneernek van beépített védelme (fehérmosás, inverz, képmozgatás miegymás). hosszú távú tapasztalatom (x év) nincs ezzel a dologgal, de ha vennék akkor tuti olyat néznék ami tudja ezt is.
    fogyasztásban nincs is drasztikus különbség a két technológia között (most már), de azonos képátlón az lcd ''zöldebb'' technológia, nemtom ki hogy van vele, nekem ez azért számít.
    lcd-t mindenképpen érdemes megnézni vásárlás előtt, mert sok cég gyors, de szar betekintésű paneleket használ. a kifutó lg-k mind lilultak oldalról, de pl samsungnál nem láttam ilyen problémát.
    ami az lcd aduásza az a felbontás: ilyen árban 848*480-as plazmát kapsz, ami tv-re és dvd-zni tök jó (bár a tv-nél mindenképpen kell kompromisszumokat kötni a képarány miatt), de pc-hez és hdtv-hez kaki. ezzel szemben már egy közepes minőségű 26''/32''-es lcd 1366*768 környékén mozog, ami hdtv-re ideális ilyen képátlónál, és ilyen méretben játszani frenetikus élmény (és még csak high-end vga sem kell ilyen felbontáshoz).
    a végére hagytam az egyik legfontosabb szempontot: honnan néznéd a tévét? ha a kanapé cirka 5-6 méterre van a faltól, akkor az lcd talán kicsinek tűnhet, de ha nincs ekkora szobád (hangárod), akkor a 26/32 col is remekül mutat.

summa summarum, én az lcd mellett teszem le a garast: sokoldalúbb és nagyobb jövője van. remélem tudtam segíteni!

Aktív témák