- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Milyen TV-t vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
michelin
csendes tag
Sziasztok, mivel nincs, gondoltam nyitok egy külön topic-ot ennek az írónak. Személyes tapasztalataimat később megosztom veletek.
Pioneer Dvr 216 [link]
[ Szerkesztve ]
-
PPeter
addikt
Kérd meg valamelyik modot, hogy alakítsa át a topik címét Pioneer DVR-216-ra, hogy illeszkedjen a korábbi témák formájához.
PPeter - Privátokat van hogy hetekig nem olvasom. Éjszaka és vasárnap ebédidőben ne hívjon senki a DVD-írós problémájával, köszi! A BURN.HU már nem az én oldalam!
-
Sonja
nagyúr
Lehet, hogy már holnap venni fogok egyet. Remélem nem nyúlok mellé, hogy őt választom.
Ha csalódni akarsz, bízz az emberekben!
-
zera
csendes tag
Sziasztok!
Tegnap sikerült beszerezzek egy példányt ebből az íróból. Azt írták róla hogy a "leghallkabb", a régi NEC-em meg 1000-el pörgette a zenecédéket, filmeket. Na meg SATA-s
Csak pozitív tapasztalatom van eddig. 2 DVD-t írtam meg vele 16x sebességgel, az egyiket a gyári 1.04-es firmware-val, a másikat az új 1.06-ossal. Ugyanúgy jó lett. Az írás sajnos hangos, mint a NEC-nél, de az olvasás, és a beolvasása a lemezeknek teljesen hangtalan. Próbáltam DVD-t nézni, audio CD-t hallgatni, adatot másolni.
Kinézetén egy furcsa dolog van, a led. Ilyen retró gömbölyű ledet raktak, ami elég erősen villog. Szerencsére van a házamon előlap...
Egyelőre ennyi. Halk, megy jól, és 5100 forint a 216D BK a predátorölőknél.
Üdv.
„Ki mint net, úgy adat!"
-
Sonja
nagyúr
Na, megvettem ezt a gyönyörűséget! Eddig tetszik. Gyorsan és halkan olvas mindent, íráskor egy kissé hangosabb lesz, de még mindig halkabb, mint az Optiarc AD-7170A íróm. Remélem, hogy sokáig elégedett leszek vele!
-
TeeJay
félisten
írjatok 6x sebességen úgy csak a lemez belső részénél lesz picit hangos a végefelé már hallani sem fogod a meghajtót
pár írási olvasási tesztet majd lehet bemásolni a topikba
Nero tesztprogival jöhetnek a grafikonokMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
Sonja
nagyúr
Használja valaki az Optimal Writing Speed Utility-t (letöltés)? Valóban javul(hat) az írási minőség? Csak Verbatim DVD+R, DVD-R és DVD+R DL lemezeket használok 4x/8x írással.
Function: Prioritises writing quality by automatically adjusting writing speeds for high speed DVD-R/+R media that is inserted into the drive.
Applicable for models: DVR-116D/DBK/DSV, DVR-216D/DBK/DSV, DVR-216/BK/SV
Improtant Note: your drive must have firmware V1.06 or higher to operate correctly with the Optimal Writing Speed Utility.[ Szerkesztve ]
-
tomtrial
tag
sziasztok
nekem is ilyen írom van és vettem 2db verbatim 6×osan újraírható lemezt, de sajna valamiért nem akarja újraírni őket néha, nem a alemezel van gond mert a laptopommal működik a dolog ...
most feltettem az új firmware-t hátha javul a kicsike
-
Shono
aktív tag
Valaki esetleg Crossflash-elte már 216L-re?
FW: DVRS16J_106.zip
Flash Progi: DVRFlash_v2.6.0.zipJa, meg kell hozzá egy Pioneer DVR-216.
Az mindegy, hogy 216D vagy 216? (ha jól tudom a többi betű csak a színe BK/SV stb)Ezt találtam 216 vs 216D témában:
216: DVD/CD Multi-format Writers
216D: DVD/CD Dual-Format Writers
Forrás
De hogy ez mit jelent?!?![ Szerkesztve ]
-
betyar64
csendes tag
Sziasztok!
Kinek van tapasztalata audio cd írással kapcsolatban? Az Exact Audio Copy programot használom a progi részét képező Accurate Rip progi a "key Disc"audio cd-kel sem ad olvasási offszetet ezzel az írómmal. Az Accurate Rip adatbázisában sajna még nincs ez az író benne. Mivel nincs olvasási offszetem, és az adatbázisba sem található még ehhez az íróhoz ezért a teszt cd megírása után értelem szerűen olvasási offszet hiányában nem tudom meghatározni az írási javító offstetet . Ha valaki tudna segíteni ezzel kapcsolatban azt megköszönném. És még egy érdekesség ha töbmenetes dvd írást választok (track at once) tehát sávot egy menetben akkor értelem szerűen lezárás nélkül flottul megírja a dvd-t de szt semmilyen meghajtó nem képes olvasni. Ha lezárom a dvd-t akkor no problem! Természetesen alap BIOS van rajta. -
IRON STORM
őstag
válasz IRON STORM #17 üzenetére
Csak a TDi!
-
IRON STORM
őstag
-
westlake
félisten
firmware 1.09
DVR-216, DVR-216BK, DVR-216SV
DVR-216D, DVR-216DBK, DVR-216DSV
Format erroe problem on WindowsVista DVD-RAM Full Format are solved.
Resolves LED lamp issues.Play nice!
-
***ANDRÁS***
aktív tag
ha valaki hosszabb ideje használja már a PIONEER DVR-216DBK Fekete sata dvd írót és már legalább 200-300 lemezt megírt vele, kérem ossza meg a tapasztalait.
Tervezem 2 db vásárlását. -
zonaporkolt
tag
Sziasztok!
En is egy ilyen iro vasarlasat tervezem. Van valaki, aki Verbatim DVD-R (cmdr47g-ctmwm02-054 1501) lemezre ir? Milyen eredmennyel?
Esetleg valaki hasznalja Gigabyte DS3 alaplappal ezt a joszagot? Mik a tapasztalatai vele? -
zonaporkolt
tag
Kozben talaltam konkretan erre az alapanyagu lemezre egy tesztet.
A hozzaertok legyenek szivesek irjak meg, hogy mi szurheto le a grafikonok alapjan.
A sebesseg tulkepp masodlagos, inkabb az iras minosege erre a lemezre a mervado szamomra.[ Szerkesztve ]
-
IRON STORM
őstag
válasz zonaporkolt #24 üzenetére
A teszten 18 x sebességel próbálták írni a lemezt. Valójában 18 x sebességig nem ment fel az írás, de ez nem is lényeges annyira. A visszaolvasás kicsit bizonytalan, a nagy sebességű írás miatt ( valamint a Pio írók nem túl jó olvassák a gyengébb minőségű lemezeket) . Valószínűleg okosan megválasztott sebességnél( 6x, 8x, 12x) nem lesz gond a lemez minőségével.
Csak a TDi!
-
Weaver
senior tag
ma vettem egy ilyen írót. nagyon finom.
nec 7200 lett lecserélve (nem mintha azzal bármi gond lett volna, csak megvették) egy ilyenre és komolyan mondom ez szinte hangtalanul dolgozik. a nec ehhez képest egy hangorkán volt... egyéb tapasztalat még nincs. előbb írtam meg vele egy DVDRW-t és ennyi.
-
WindyJoe
aktív tag
Egy helyre másolod a dvrflasht meg a fw fájlokat és cmd-be kell beírni:
dvrflash.exe -ff meghajtó: firmwarefile.1 firmwarefile.2-ff a force flash, csak akkor üsd be, ha egészen biztosan 216-os íród van, és ha van más pio íród is ne rontsd el a meghajtóbetűjelet... (:
Egyébként a dvrflash readme-jében le van írva minden.(Nem kell újraindítani sem, csak eszközkezelőben rányomsz a frissítésre.)
MOD: Ja, és ma még nem lehet visszaflashelni, később biztos lesz megoldás, mint ahogy 112D/L -nél is volt.
Ha nagyon szőröznek ettől ugorhat a gari, tehát én javasolnám hogy előbb írj vele egy 10 lemezt legalább és teszteld is be, csak utána fogj hozzá a crossflasshez, ha minden rendben.
(Egyébként kb. 1 perc az egész)[ Szerkesztve ]
Ki korán kel, egész nap álmos és fáradt lesz! (:
-
cilo9
aktív tag
Mostanság tervezek egy írót venni egy HTPC-be! Ez lett a kiszemelt író, és örömmel látom a pozitív tapasztalatokat, halkság szempontjából is. Nekem fontos, hamár HTPC-be lesz! a topicnak!
[ Szerkesztve ]
Üdv, Cilo
-
gg72
veterán
Az 1.09-es FW-vel fantasztikus minőségben írja meg a Verbatim DL-lemezeket is, persze előtte sem volt vele gond, de most aztán le a kalappal a Pio előtt!
-
gg72
veterán
válasz IRON STORM #31 üzenetére
Pontosan! Én is ilyen tökéletes eredményeket kapok már jónéhány lemez és 6X írás után is!
-
WindyJoe
aktív tag
Nem elég egyszerű, hogy letöltöd pio honlapjáról rákattintasz és már kész is? (:
Ha ez se megy, akkor tudom javasolni a kifestőkönyvet a számítógép helyett...Mod: NONO! Most simán csak frissíteni akarsz, vagy crossflashelni???
[ Szerkesztve ]
-
legenda
először is letöltöd és kicsomagolod egy mappába az új firmware verziót. utána ellenőrzöd a frissíteni kívánt meghajtót, hogy az ües legyen - lemez nem lehet benne! esetlegesen kikapcsolod a védelmi progikat, valamint az olyan alkalmazásokat, amik használhatják/betölthetik induláskor az optikai meghajtót; emulátorok, régiókód felszabadítók...stb, és utána már csak futtatni kell a frissítést!
(ide csatolású meghajtók esetében követelmény még, hogy az ide kábel master végén - és annak megfelelően álló jumper szerint - helyezkedjenek el)ja, hogy közben szerkesztettél, és nem is sima firmware frisstés, hanem irány a crossflash? az már kicsit más tészta...
[ Szerkesztve ]
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
WindyJoe
aktív tag
((((((:
A 216D-met úgy flasheltem át l-re, hogy volt bent lemez, nem indítottam újra a gépet utána, csak újra föl kellett ismertetni az eszközkezelőben.
Régebben 2 db pio 112-esem volt 1 ide kábelen cable select modban, és úgy flashelgettem őket össze vissza, semmi bajuk nem lett.
Alapból leirtom az összes autoload funkciót még winfos telepítés után, de amúgy se hinném, hogy közben indulnának el, főleg, hogy ha nincs bent lemez.
Alig fél órája csesztem el egy 212D frissítést, mert "rossz" (hiányos) 212L firmware-t akartam rátenni. De az író ekkor is látható, kernel módban van, és gyári 212D firmware-el simán megjavult.
Tehát NO PARA, nagyon nehezen tudod elcseszni, hogy végleg meghaljon.Amúgy nem kell külön mappába kicsomagolni, TC-ben ctrl+page down és elindítod az exét, "mind kicsomagol"lal...
-
legenda
ezt írd azoknak, akik olyan optikai meghajtókat hoztak hozzám - annak reményében, hogy megjavítom, és így elkerülik a szervizes busójárást, mivel tudták, hogy ők hibáztak - amiket balf@sz módon elvégzett firmware frissítéssel vágtak haza! volt, amin már én sem tudtam segíteni...
[ Szerkesztve ]
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
WindyJoe
aktív tag
-
Sziasztok!
Ugyan a kérdés 116-osra vonatkozik, de gondoltam a csatoló miatt csak nem nyitok új topikot, max megkérdem a milyen írót vegyek topikban is.
Szóval vettem, tegnap kettőt, az egyik az kuka, ma viszem is vissza, se kép, se hang, mondhatnánk, a másik viszont rendben van. 116D-ről most sima 116-lett, mert csak ilyen firmware-t találtam hozzá. Kerner is frissítve lett.
A kérdés annyi lenne, hogy tudtok valahol 116L-es firmwaret? A milyen irót vegyek topikba néztem a linkeket, de azok nem jók. Ami lejön, az hibás nállam.
Nem tudom mi az a bitsetting, de jó lenne, ha lenne.
-
IRON STORM
őstag
válasz antikomcsi #42 üzenetére
Bitsetting azt jelenti, hogy a DVD+R lemezt DVD-ROM booktype jelzéssel írja meg az író.
Jelentősége manapság már nem túl nagy, régebbi asztali lejátszók amelyek nem olvasták be a +R médiákat, azoknál jól jött a bitsetting. Illetve talán még a játékkonzolok amelyeknél jól jöhet.
Létezik 116L firmware? Szerintem a sima 116 amit felraktál az tökéletes neked.Csak a TDi!
-
válasz IRON STORM #43 üzenetére
Csak jól jönne, hogy az xbox360-as lemezekről, tudjak biztonsági másolatokat készíteni, nagyobb megbízhatósággal.
Ha nincs más akkor egyenlőre így marad.
Köszi az infót!
-
IRON STORM
őstag
válasz antikomcsi #44 üzenetére
Ha nagyon kell a bitsetting a MediaCodeSpeedEdit programmal meg tudod csinálni.
Egyébként a sima 116 firmware után nem tud bitsettinget?Csak a TDi!
-
gabi133
aktív tag
Hello! Ilyen írót szeretnék venni: Pioneer DVR-216D SATA Black, de azt mondta a boltos srác, hogy náluk 5ből 4et visznek vissza, mert nem hajlandó beolvasni, még az általa megírt lemezeket sem. Esetleg valaki találkozott ilyen problémával, vagy a legújabb FW-ben már minden működik gond nélkül? A válaszokat előre is köszönöm!
-
legenda
olvasásban nem csúcs az író - írásban dobogós ajánlás -, de azért ha megfelelő minőségű lemezre történik az írás, akkor már a kezdeti fimware óta nincs ekkora probléma a meghajtóval olvasás terén sem! az igaz, hogy karcos, minőségileg megkérdőjelezhető lemezek olvasásánál jelentkezhetnek hibák - mint ahogyan például a nec (sony/nec/optiarc) meghajtók is hajlamosak arra, hogy eldobják a karcos/problémás lemezek olvasását, amíg pélldául egy újabb szériás lg meghajtó többnyire vígan beolvassa ezeket a lemezeket -, de ha megfelelő minőségű lemezekkel dolgozol, akkor nem lesz problémád a dvr-216d meghajtóval!
azért kíváncsi lettem volna rá, hogy az eladó milyen írót ajánl a dvr-216d helyett...Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
cilo9
aktív tag
Tiszteletem!
Beszereztem én is egy 216D Pio-t. Kipróbálni még nem tudtam, mert nem jött meg a táp a géphez .
Olvasgatom azért a topicot és felmerült a kérdés, most hogy látom finnyás egy kicsit a drága, hogy milyen lemezeket ajánlotok mellé, amit jól ír és olvasni is szereti? Esetleg van-e olyan lemez márka, amit semmikép se vegyek?
Gondolom firmware-t frissítsek az elején, ehhez tudtok egy linket adni, ahol fennt vannak a fájlok és a dolog menet? (OEM kiszerelést vettem)Üdv és köszönöm!
Üdv, Cilo
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest