- Itt van az ASUS legfrissebb, AMD platformra épülő mini PC-je
- Jegeli pénznyelő projektjét az Apple, az okosszemüvegben látják a jövőt
- Olcsónak ígérkező, madzagos egér jelent meg az ASUS ROG-os portfóliójában
- Kriptobányászatra használta az AI-ra vásárolt hardvereket a Northern Data?
- Jövőre jósolják a memóriahiányt, ami egy évtizedig is fennmaradhat?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Gaming notebook topik
- Jövőre jósolják a memóriahiányt, ami egy évtizedig is fennmaradhat?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
czappa
aktív tag
Ok, én hiszek neked, de ha c/c++ -t akarok tanulni, akkor gondolom nem baj egy kis c ismeret aztán jöhet a c++.
(Amúgy korábban Pascaloztam/Delphiztem és Javaztam egy picit fősulin. Delphi ma már nem érdekel, Javas szakirányra megyek, c-t pedig azért tanulgatok magamtól, mert én ezt tartom mindennek az alapjának - ez persze nem igaz - továbbá ez a ''unix/linux programozási nyelve'')
Amúgy eredetileg ezt írtad: ''Nem vagyok c fan (mer' nem típusos a szentem)''.
És erre kérdeztem, hogy most akkor típusos vagy sem. De akkor ezek szerint mondhatjuk rá, hogy típusos, csak gyengén. -
czappa
aktív tag
Én azt hittem, hogy a c az típusos nyelv, illetve, akkor lehet a ''típusos'' szó jelentésével van problémám.
Tehát pl. php-ben egy változó tartalmáról futás közben dől el, hogy az most szám, vagy szöveg vagy micsoda, pascalnál előre kell meghatározni, mint c-nél is. Ezért gondoltam, hogy típusos a c.
De akkor mit jelent, hogy típusos?
mod.: off
mod2.: Ahogy olvasgatom a wikipediát, az jön le, hogy a pascal, java erősebben típusos, mint a c.
''Java and Pascal are often said to be more strongly typed than C, a claim that is probably based on the fact that C supports more kinds of implicit conversions than Pascal and C also allows pointer values to be explicitly cast while Java & Pascal do not.''
[link]
[Szerkesztve] -
czappa
aktív tag
''A session['type'] kiiratásával kapod a bigyót?''
Igen.
A lényeg, hogy $_SESSION['valami']-nek adom ''A'' értéket, majd $valami-nek ''B''-t,
erre $_SESSION['valami'] értéke is megváltozik ''B''-re.
Csak azt nem tudom miért.
''Megvan a hiba! Sehol egy olyan, hogy a $_GET[''type''] értéke átadódna a sessionnak!''
Ezt nem értem, nem is kell a $_GET értéke átadódjon.
Tul.képp itt a get-es rész nem is fontos, csak azt néztem meg, hogy $valami-nek értéket adva $_GET['valami'] értéke nem változik (nem úgy mint $_SESSION['valami']-nél) -
czappa
aktív tag
Sziasztok. Egy érdekes jelenségre bukkantam, lehet, hogy ennek tényleg így is kell működnie, de... furcsa.
Na szóval van két fájl, c.php ás d.php.
c.php:
<?php session_start();?>
<a href=''d.php?type=alma''>link</a>
<?php
$_SESSION['type']=''körte'';
?>
és a d.php:
<?php
session_start();
echo $_GET['type'] . ''<br/>''; //alma
$type = ''bigyó'';
echo $_GET['type'] . ''<br/>''; //alma
echo $_SESSION['type'] . ''<br/>''; //bigyó????
?>
Tehát a c.php-ben: $_SESSION['type']=''körte'';,
a d.php-ben a $type = ''bigyó''; hatására az echo $_SESSION['type'] sor az írja ki, hogy bigyó.
Egy kérdésem lenne ezzel kapcsolatban: Oszt' mé?
(php 5.2.2-t használok debian 4.0 alatt, a php-t xampp-al telepítettem)
mod.: Tehát komolyabbra fordítva a szót: úgy néz ki, mintha a $type és a $_SESSION['type'] ugyan arra az egy db változóra mutatna, ami furcsa. Szerintem a 2 változónak nem kéne, hogy köze legyen egymáshoz.
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
- Asus TUF F17 // Rtx 4060 8gb // QHD 240hz // 32gb ram // 13th gen i9 13900H 2.60Ghz // SSD 1 TB //
- Bravo 15 C7UDX 15.6" FHD IPS Ryzen 7 7735HS RTX 3050 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Precision 3580 15.6" FHD IPS i7-1370P RTX A500 32GB 1TB NVMe magyar vbill IR kam gar
- Erő és Megbízhatóság: Dell Latitude E6530 (14", i7) Laptop SSD-vel, laptoptáskával!
- iPhone 16 PRO MAX 256GB fehér titán MEDIAMARKT számla 2027 szeptember 19-ig Apple garancia! Akku 97%
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER P termékbeszámítással
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Motorola Moto G32 / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12 Hó Garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro Max 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3067
- Apple iPhone 13 Mini 128GB,Dobozával,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest