- A látszat ellenére helyesen működik az NVIDIA-féle Resizable BAR implementáció
- Milyen videókártyát?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Házimozi belépő szinten
- Amazon Fire TV stick/box
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- 3D nyomtatás
- OLED TV topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Speeedfire #6559 üzenetére
"Nem szokták"
Kik nem szokták?
Nyilván van, aki átmeneti adatbázis-bejegyzést hoz létre ilyenkor, de én nem pazarlom ilyenekre az adatbázis korlátozott erőforrásait, épp ezért is használom legtöbbször a sessiont ilyen célra (is). Persze csak addig tárolom, ameddig nagyon szükséges - leginkább hiba esetén. A form adatait mindig külön feldolgozó fájlban dolgozom fel, és amennyiben ezt nem AJAX-szal oldom meg (azért úgy a szép, de működjön annál is, akinél ki van kapcsolva a JavaScript), akkor ha nincs hiba, eltárolom az adatokat adatbázisban, ha mégis hiba történt, a form adatait elmentem session-változókba, hogy a felhasználónak ne kelljen újra begépelnie az adatokat (szerintem ez elég fontos, engem is halálra idegesít, ha nem így oldják meg), majd visszairányítom a júzert az eredeti oldalra (ahonnan a formot elküldték), és ott a form megfelelő mezőibe kiíratom a session-változókban tárolt korábbi űrlapadatokat, majd ezután rögtön meg is szüntetem ezek tárolását (a formon már úgyis látszik, majd a felhasználó elküldi újból ugyanezeket az adatokat, ha nagyon akarja).
Érdemes ezeket az adatokat egy többdimenziós megoldással tárolni, hogy könnyű legyen őket megszüntetni is, valahogy így (egyszerű példa):
$_SESSION['form_data'] = array();
$_SESSION['form_data']['user_name'] = $_POST['user_name'];
$_SESSION['form_data']['user_address'] = $_POST['user_address'];
// ....
Ha meg akarod szüntetni az eltárolt formadatokat, elég ennyit csinálni:
unset($_SESSION['form_data']);
Új hozzászólás Aktív témák
- A látszat ellenére helyesen működik az NVIDIA-féle Resizable BAR implementáció
- BestBuy ruhás topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- EAFC 25
- Milyen videókártyát?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Linux kezdőknek
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- PlayStation Network Card (PSN) ajándékkártyák, egyenesen a Sony-tól!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- 127 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080 (ELKELT)
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest