Új hozzászólás Aktív témák
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
trisztan94 #10724 üzenetére
Ja hogy gyakorlás céljára lenne, akkor az más.
Chat kialakítása előtt érdemes rendesen megtanulni a formkezelést, validálást, adatok adatbázisba való feltöltését - tehát eddig csak PHP-ról, MySQL-ről beszéltünk, ezek elengedhetetlen alapok. Tudd, hogyan kell megjeleníteni az adatbázisba feltöltött tartalmakat (ne használj mysql_*-jellegű függvényeket, hanem PDO-t; erről Tele von Zsinór kolléga belinkelte korábban az elég tömör, de érthető és hasznos cikkét: [link]), kombináld a lekéréseket, kapcsolj össze táblákat (egyáltalán tudd, mi értelme van a táblakapcsolásoknak), stb.
Aztán kezdd el a JavaScript-alapokat, változtatgasd az oldalon megjelenő tartalmakat, színüket, betűtípusokat, stb., validálj formokat kliensoldalon, és hasonlók; majd jöhet egy hasznos JavaScript-library, mint a jQuery és társai, sajátítsd el ennek a szintaktikáját, és ha ez is megvan, akkor próbáld ki az AJAX-függvényeket (pl. kezdésnek elég jó példa lehet, hogy .load()-dal milyen egyszerű külső fájlokat betölteni, jó a leírás is hozzá), majd ezen keresztül próbálj meg adatbázisba feltölteni, adatbázisból lekérni, stb.Szerintem csak mindezen alapok elsajátítása után van értelme egyáltalán nekikezdeni egy PHP+MySQL+AJAX-alapú csetalkalmazás elkészítésének.
-
Soak
veterán
válasz
Szerintem inkább POST-al csináld a form-os dolgokat (mármint ha jól értem, hogy mit szeretnél itt csinálni), sokkal egyszerűbb karbantartani a form hidden field-jeit mint a linket bogarászni.
-
fordfairlane
veterán
válasz
Hogyha annak az urljét xxx.php?p=delete_$id állítom, akkor POST-tal az id-t visszakapom és adatbázisból tudom törölni, nem?
Nem posttal, hanem gettel kapod meg, a $_GET['p'] értéke 'delete_1234' lesz.
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ! GAMER PC: Új RYZEN 5 4500-5600X +RTX 3060/3070/3080 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ
- UHH! HP EliteBook 840 G8 Fémházas Laptop 14" -45% i5-1145G7 4Mag 32/512 FHD IPS Intel Iris Xe Magyar
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G - 8/256 - Media Markt garancia
- Xiaomi Redmi 9at - 2/32 - szürke
- Xiaomi Mi8 - 6/128 - fekete
- PlayStation Network Card (PSN) ajándékkártyák, egyenesen a Sony-tól!
- BESZÁMÍTÁS! AMD FX-8320 8 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! Apple Watch SE 2024 44mm Cellular okosóra garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pure RX 7700XT 12GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest