Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
letix
senior tag
Üdv az uraknak!
Egyszerű kérdésem volna, amire én nem igen tudok rájönni.
Adott egy kis saját szórakoztatásomra íródott weboldal, aminek látogatottságát az alábbi php kód számlálja.:
Látogatók: <?php
$File= 'counter.txt';if (file_exists($File)){
$fp = fopen($File,"r");
$num = fread($fp, filesize($File));
fclose($fp);$num=$num+1;
$fp = fopen($File,"w");
fwrite($fp, $num, 10);
fclose($fp);
echo('<b>'.chop($num).'</b>');
}
?> 2008.07.14-tőlA PHP-hoz nem értek, ezt a kódot a netról ollóztam.
Az érdekesség, hogy 126000 környékén járt a counter.txt, amikor is azt vettem észre, hogy 300 körülire leesett. (ez már másodjára történik meg, manuálisan visszaütöttem saccra.)
Mi lehet a probléma okozója?
Mint teljesen laikus, én arra gondoltam, hogy a változó $num mely az aktuális értéket tárolja, lehet hogy olyan típusú változó, mely nem képest nagyobb értéket fölvenni?
A counter-be fölvettem egy sokkal nagyobb számot, ami szépen az oldalon meg is jelent, tehát a fentebb írott ötletelés nem helytálló.A kód tiszta, a kiszolgáló fizetős, azt mondják nincs náluk gond, és tiszta a gép is ahonnan hozzáférek.
Köszönöm előre is az ötleteket!
udv
letix
Új hozzászólás Aktív témák
- Dell Latitude 5320 - hibás kijelzők - i5 1135G7 ,16GB RAM, SSD, jó akku, számla
- LG 35WN75C-B - 35" Ívelt VA - 3440x1440 - 100Hz 5ms - USB Type-C 60W - AMD FreeSync - HDR 10
- Gamer/streamer mikrofon, állvány és USB HUB kitűnő árakon!
- LG 27UN880-B - 27" IPS ERGO - 3840x2160 4K - 60Hz - DisplayHDR 400 - USB Type-C - AMD FreeSync - Mac
- Thinkpad L13 Yoga i5-10210U 16GB 1000GB 13.3", Touch gyári magyar világítós bill 360 Gar.: 1év
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő