- OLED TV topic
- Projektor topic
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Autós kamerák
- Gaming notebook topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Lopakodva befutott a Radeon RX 9060
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
Új hozzászólás Aktív témák
-
letix
senior tag
Üdv az uraknak!
Egyszerű kérdésem volna, amire én nem igen tudok rájönni.
Adott egy kis saját szórakoztatásomra íródott weboldal, aminek látogatottságát az alábbi php kód számlálja.:
Látogatók: <?php
$File= 'counter.txt';if (file_exists($File)){
$fp = fopen($File,"r");
$num = fread($fp, filesize($File));
fclose($fp);$num=$num+1;
$fp = fopen($File,"w");
fwrite($fp, $num, 10);
fclose($fp);
echo('<b>'.chop($num).'</b>');
}
?> 2008.07.14-tőlA PHP-hoz nem értek, ezt a kódot a netról ollóztam.
Az érdekesség, hogy 126000 környékén járt a counter.txt, amikor is azt vettem észre, hogy 300 körülire leesett. (ez már másodjára történik meg, manuálisan visszaütöttem saccra.)
Mi lehet a probléma okozója?
Mint teljesen laikus, én arra gondoltam, hogy a változó $num mely az aktuális értéket tárolja, lehet hogy olyan típusú változó, mely nem képest nagyobb értéket fölvenni?
A counter-be fölvettem egy sokkal nagyobb számot, ami szépen az oldalon meg is jelent, tehát a fentebb írott ötletelés nem helytálló.A kód tiszta, a kiszolgáló fizetős, azt mondják nincs náluk gond, és tiszta a gép is ahonnan hozzáférek.
Köszönöm előre is az ötleteket!
udv
letix
Új hozzászólás Aktív témák
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3040, 96% Akkumulátor
- Huawei Nova Y90 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 128GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3084, 95% Akkumulátor
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! Mini PC! I5 10600KF / RTX 3060 12GB/ 16GB DDR4 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest