- Októberi bevetésre indul a hardveralakulat
- Továbbfejlesztette az SP szériás, kompakt tápegységeit a Lian Li
- Itt van az ASUS legfrissebb, AMD platformra épülő mini PC-je
- Jegeli pénznyelő projektjét az Apple, az okosszemüvegben látják a jövőt
- Olcsónak ígérkező, madzagos egér jelent meg az ASUS ROG-os portfóliójában
- Milyen videókártyát?
- Hobby elektronika
- Philips LCD és LED TV-k
- Jövőre jósolják a memóriahiányt, ami egy évtizedig is fennmaradhat?
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
Új hozzászólás Aktív témák
-
trisztan94
őstag
Hali!
Egy menetlevél készítő szoftvert hegesztek egy futárcégnek. Ezt a nagyszerű PHPExcel library-vel valósítom meg.
Egy ilyen menetlevélnek a következő nyomtatási sablonnak kell megfelelnie:
Minden lap tetején egy fejléc, ahol a jármű neve és az egy műszakos menetlevélnek a számozása (tehát pl menetlevél 3/1, menetlevél 3/2 stb) van. Ha esetleg kevesebb sor lenne, mint ami kifér egy lapra, akkor is üresen kell hagyni a lap további részét, tehát még véletlen sem kerülhet 4-5 sor után a következő járműnek a fejléce a lapra. Ugyanígy nem csúszhat át a fejléc egy másik lapra, stb.
Itt az a probléma, hogy egy bszott nagy táblázatból generálja a szoftver a menetlevelet. Ilyen 20-30.000 soros táblázat a bemenet, ami 100-120 autóra van felbontva, ahol minden sor egy címet jelöl.
Na szóval a tényleges probléma az lenne, hogy nem tudom, hogy amikor írom az Excel fájlt kódban, hogyan tudnám azt, hogy mikor van a lap vége. Próbáltam azt, hogy egy fix sor számot (29-et) állítottam be, de az sem volt jó, mert a megjegyzés mező ha hosszabb és esetleg 2-3 sorra széthúzza magasságban a cellát amiben van, akkor nem fér ki ugye a 29 egy lapra.
Esetleg csinált már valaki ilyet?
TL;DR: hogyan tudom ellenőrizni, hogy egy excel fájl írása közben mikor van a nyomtatási lapnak a vége?
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo Legion 5 Pro 16 Gamer notebook - i7 13700HX 16GB DDR5 512GB SSD RTX 4060 8GB W11
- BESZÁMÍTÁS! Dell Latitude 5455 14 FHD+ üzleti notebook - Qualcomm X Plus X1 16GB DDR5 512GB SSD W11
- VGN Dragonfly Y2 Pro+
- Lenovo LOQ gamer laptop, Ryzen 7 8845HS, RTX 4060, újszerű állapotban 2+év garancia
- BESZÁMÍTÁS! LG UltraGear 27GR93U-B 27 4K 144Hz IPS monitor garanciával hibátlan működéssel
- Huawei Nova 9 SE 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eredeti Microsoft Windows 10 / 11 Pro OEM licenc Akciós áron! 64/32 bit Azonnali kézbesítéssel
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5500 / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest