Új hozzászólás Aktív témák

• j0k3r!

őstag

nem nagyon akarok beleszolni, de Sk8erPeter es Soak kollegahoz az volna a kerdesem, hogy hol irta a kerdezo, hogy egy egyszeru (es szar) megoldast szeretne?

"Szeretnék írni egy olyan osztályt php-ban, amely adott paraméterekkel legenerál egy HTML oldalt."

"Tehát form létrehozása, ugyanis mindegyik lapon lesz majd vmi dinamikusan létrehozott tartalom, pl. text field stb. amik szintén függvényekkel lesznek megírva, tehát csak egy kiindulási alap kellene nekem."

ezek alapjan nekem ugy tunik, hogy a kerdezo egy HtmlHelper osztalyt (nyilvan tobb osztalybol all) szeretne letrehozni, ahol szerintem teljesen indokolt az orokles, mivel vannak olyan "tulajdonsagok", amelyek gyakorlatilag minden html elemre rahuzhatoak (id, name) es nyilvan vannak specifikusak (value, src, alt, stb.)

en, ha nekikezdenek akkor ilyesmikkel probalkoznek eloszor:
    HtmlElement - ososztaly, absztrakt
    Image, Form, List, stb - html elemeket reprezentalnak, HtmlElement az ososztalyuk
    HtmlBuilder - itt lehet hozzaadni magat a HtmlElement-eket (pl.: $htmlBuilder->addElement(new Image("www.valami.hu/kep.jpg", "valami kep"));
    ugyanez az osztaly hivna meg a render() metodust is, ami vegigmegy a HtmlBuilder-en beluli HtmlElement collectionon, es kiirja az adott elemet (ezeket nyilvan minden elem sajat maga hatarozza meg).

nyilvan ezt lehetne meg tovabb szofisztikalni, de ez nagyjabol lefedne a kerdezo igenyeit, miszerint egy komplett hmlt oldalt akar generalni php-val.

Új hozzászólás Aktív témák