- Sugárhajtómű ihlette a Zalman CPU-hűtőjét, de nem az üzemzaj tekintetében
- Gaming notebook topik
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Forrmell.enn
- OLED TV topic
- 3D nyomtatás
- Canon EOS DSLR topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Goose-T
veterán
Szerveralaplapon integrált IDE vezérlő?
Képzeld, egy multinacionális gyártó cég IT csoportjában dolgoztam másfél évig (hál' istennek már jobb helyen vagyok), megfordult a kezem között pár szerver/munkaállomás-alaplap (habár nem hardverekkel foglalkoztam), de mindegyiken integrált SCSI vezérlő volt. Te IDE-vezérlőt emlegettél, azt hittem, egy mezei alaplapod van. Az IRQ-kiosztást attól függetlenül megvizsgálhatod, mint már említettem az előző hozzászólásomban is.
-
Tele von Zsinór
őstag
msinfo32-ben nézted már az ütközést?
-
-
Goose-T
veterán
Érdekes, eddig akárhány BIOS-t láttam, mindegyikben ki lehetett kapcsolni a PCI IDE bus mastering-et, általában az Integrated peripherals menüpont alatt. Pont a te alaplapod nem tudja? Kénytelen leszel másikat venni. Esetleg megpróbáltad a BIOS-ban kézzel kiosztani az IRQ-kat?
[Szerkesztve] -
Igen, normális a sebesség. De míg mondjuk szövegszerkesztés közben egy 0,1 másodperces vinyó burst-öt nem veszel észre, videopumpálás közben igencsak láthatók a meg-megakadások. Igazából az IDE-vezérlõn kellene letiltani a burst-ös, bus masteres PCI használatot, de ilyen anti-tuning lehetõség fel sem merül a gyártókban.
Amúgy hardveres PCI busz-figyelõ eszközbõl már találtam ilyet, csekély 12000 dollár. -
-
Be van.
Amúgy nem az adatmennyiséggel van a baj, hanem a szinkronizálással - a vinyó (?) a mozi frame-eihez képest túl hosszú burst-ökre fogja le a buszt. Úgy számolom, hogy ha a videokártyára mindig teljes képeket kell átnyomni, az is max. 18 MB/sec, a vinyóról a mozi meg ugyebár még jó minõség mellett sem jön 1 MB/sec-nél többel. Ez összesen elég messze van a PCI busz 133 MB/sec-es korlátjától. -
Flashy
veterán
kétlem hogy van ilyen, a PCI busz jóval alacsonyabb szintű annál hogy így lehessen monitorozni.
winchesteren dma be van kapcsolva? -
-
Tud valaki olyan programról, ami a PCI busz forgalmát figyeli vagy diagnosztizálja? A jelek szerint néha összeakad két eszköz, ezt szeretném megfogni. Amikor minden normálisan megy, a CPU rendesen tud beszélni az egyik PCI eszközzel. De néha az átvitel meg-megakad.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Sugárhajtómű ihlette a Zalman CPU-hűtőjét, de nem az üzemzaj tekintetében
- Gaming notebook topik
- E-roller topik
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- The Crew sorozat
- RC modell földön, vízen, levegőben
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- További aktív témák...
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Antivírus szoftverek, VPN
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Bomba ár! Dell Latitude 7280 - i7-7GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- Bomba ár! HP ProBook 440 G6 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W10 I Gari!
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix G731GU Gamer Noti! I7 9750H / GTX 1660TI / 16GB D4 / 512 SSD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest