Hirdetés
- Bluetooth hangszórók
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen joysticket vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Mini-ITX
- LG LCD és LED TV-k
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Goose-T
veterán
Szerveralaplapon integrált IDE vezérlő?
Képzeld, egy multinacionális gyártó cég IT csoportjában dolgoztam másfél évig (hál' istennek már jobb helyen vagyok), megfordult a kezem között pár szerver/munkaállomás-alaplap (habár nem hardverekkel foglalkoztam), de mindegyiken integrált SCSI vezérlő volt. Te IDE-vezérlőt emlegettél, azt hittem, egy mezei alaplapod van. Az IRQ-kiosztást attól függetlenül megvizsgálhatod, mint már említettem az előző hozzászólásomban is. -
Tele von Zsinór
őstag
msinfo32-ben nézted már az ütközést?
-
Goose-T
veterán
Érdekes, eddig akárhány BIOS-t láttam, mindegyikben ki lehetett kapcsolni a PCI IDE bus mastering-et, általában az Integrated peripherals menüpont alatt. Pont a te alaplapod nem tudja? Kénytelen leszel másikat venni. Esetleg megpróbáltad a BIOS-ban kézzel kiosztani az IRQ-kat?
[Szerkesztve] -
joghurt
addikt
Igen, normális a sebesség. De míg mondjuk szövegszerkesztés közben egy 0,1 másodperces vinyó burst-öt nem veszel észre, videopumpálás közben igencsak láthatók a meg-megakadások. Igazából az IDE-vezérlõn kellene letiltani a burst-ös, bus masteres PCI használatot, de ilyen anti-tuning lehetõség fel sem merül a gyártókban.

Amúgy hardveres PCI busz-figyelõ eszközbõl már találtam ilyet, csekély 12000 dollár. -
joghurt
addikt
Be van.
Amúgy nem az adatmennyiséggel van a baj, hanem a szinkronizálással - a vinyó (?) a mozi frame-eihez képest túl hosszú burst-ökre fogja le a buszt. Úgy számolom, hogy ha a videokártyára mindig teljes képeket kell átnyomni, az is max. 18 MB/sec, a vinyóról a mozi meg ugyebár még jó minõség mellett sem jön 1 MB/sec-nél többel. Ez összesen elég messze van a PCI busz 133 MB/sec-es korlátjától. -
Flashy
veterán
kétlem hogy van ilyen, a PCI busz jóval alacsonyabb szintű annál hogy így lehessen monitorozni.
winchesteren dma be van kapcsolva? -
joghurt
addikt
Tud valaki olyan programról, ami a PCI busz forgalmát figyeli vagy diagnosztizálja? A jelek szerint néha összeakad két eszköz, ezt szeretném megfogni. Amikor minden normálisan megy, a CPU rendesen tud beszélni az egyik PCI eszközzel. De néha az átvitel meg-megakad.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bluetooth hangszórók
- Okos Otthon / Smart Home
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Steam topic
- Örömhír: nem spórol Európán a OnePlus
- Milyen okostelefont vegyek?
- Milyen joysticket vegyek?
- További aktív témák...
- HP Z-Book G3 ! Csere-Beszámítás! I7 6820HQ / Nvidia Quadro M1000M 2GB / 16Gb DDR4 ! Új Akksi!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L490 - i5-G8 I 16GB I 256SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO LOQ 15IRX9 notebook - i5 13450HX 32GB DDR5 512GB SSD nVidia RTX 4050 6GB WIN11
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro Max 128GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3551,100% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 256GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3959, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Képzeld, egy multinacionális gyártó cég IT csoportjában dolgoztam másfél évig (hál' istennek már jobb helyen vagyok), megfordult a kezem között pár szerver/munkaállomás-alaplap (habár nem hardverekkel foglalkoztam), de mindegyiken integrált SCSI vezérlő volt. Te IDE-vezérlőt emlegettél, azt hittem, egy mezei alaplapod van. Az IRQ-kiosztást attól függetlenül megvizsgálhatod, mint már említettem az előző hozzászólásomban is.

Ha ráveszed a gyártót, hogy jöjjön ki PCI-E változattal, veszek neked egy nyalókát.