Hirdetés
- Ilyen videokártyát választana a DOOM Slayer
- Üvegben nem szűköldködő GameMax mikrotorony, "lopakodó" alaplapokhoz is
- 14 GB/s-mal olvasó, DRAM-os SSD az ADATA palettájáról
- A készülő legújabb node-ján is kerüli a legmodernebb EUV berendezéseket a TSMC
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Androidos tablet topic
- 14 GB/s-mal olvasó, DRAM-os SSD az ADATA palettájáról
- Házimozi belépő szinten
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Melyik tápegységet vegyem?
- IFA 2024: Erős, bár drága NAS-ok a Ugreentől
- Milyen billentyűzetet vegyek?
-
PROHARDVER!
A topik a PayPal használatához kapcsolódó kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Botigta #44067 üzenetére
Nem jó, mert nem a PayPal $ egyenleg volt a fizetési mód amikor indultál, hiszen akkor nem lenen ott ez a jelölő négyzet. Amikor fizetsz az a következő fizetésre fog hatni hiszen ezután fogja eltárolni.
A Revolut és Curve kártyák esetén láttam ilyesmi problémákat.
Van € egyenleg aktiválva? Mert nem látom, rögtön a Revolut kártya látszik. Ha nincs € egyenleg vagy nincs rajta pénz akkor gondold át honnan is lett belőle €.
A kép alapján volt pénz mind a forint mind a $ egyenlegen ami fedezte volna ezt a 6,18 $-át?
De komolyan gondoltam hogy a bönhgészés fizetési tételt nézd már meg mert ott írnia kell hogy miként lett a $-ból €.
Ment pü is. -
válasz
Botigta #44065 üzenetére
A PayPal-on a $ vagy az € volt az alapértelmezett egyenleg?
Gondolom volt bankkártya is hozzáadva és ha igen akkor az egyenleg vagy a kártya a fő fizetési eszközöd?
Az AliExpress az $-on volt? Mert ott ráadásul hiába állítasz mondjuk forintot az a PayPal-ra $-t küldene.
Nem igazán szokott ilyen kavar lenni hogy csak úgy más devizában fizessen. Ha minden $ akkor nem lát €-ot.
De amikor fizettél előtte nem nézted meg az összesítő oldal számait? Ha váltogat még azt is kiírják ott.
Csak fel tűnt volna hogy kevesebb pénzt látsz mint a kosárba rakásnál az egyik 6,71 a másik meg 5,38
Ha belépsz a böngészőben és ott megnézed a vásárlást és beállításokat nem derül ki hogy mi lehet elállítva? -
válasz
Botigta #43615 üzenetére
Attól függ hogy mihez viszonyítod az árfolyamot.
Ha az Erste bankom átváltásához (van fix váltási díjuk is) akkor most épp a PayPal-tól kapok többet, ha Wise árfolyamhoz, mert oda is szoktam kérni a $-át, akkor ott jobb az árfolyam és akkor a PayPal kevesebbet ad. A pénzváltókat nem keverem ide hiszen nem készpénzről van szó. -
válasz
Botigta #43613 üzenetére
Sajnos nem. Veled akarja kifizettetni a PayPal felé fizetendő jutalékát? Még jó hogy ezt tiltott dolog. Vagy így akarja csökkenteni hogy a vásárlói védelmet kevesebben vegyék igénybe.
Mondjuk úgy szokták "kivédeni" hogy ez a költség beépítve az eladás árba, aztán abba nem köt bele senki. -
válasz
Botigta #43366 üzenetére
Akkor ne használd, maradjon csak az sms kód kérés. Ez már túl biztosítás ha nem naponta többször használod fizetésre a PayPal-t. Annyiban jó ha nem léptet ki egy vásárlás után a PP munkamenetből az a hely ahol fizetsz, akkor van ez a + védelem.
A hitelesítő alkalmazás esetén elegendő szokott lenni csak annál az ujjlenyomatot. -
PROTRON
addikt
válasz
Botigta #43295 üzenetére
Szerintem az ujjlenyomat csak a jelszavadat váltja ki, attól még a több lépcsős hitelesítéshez alapbeállításon kell a második lépcső.
Persze értem a bosszúságod, hisz ha már az ujjlenyomaton túljutott akkor elvileg a telefonod a kezében van (plusz az ujjad) tehát az sms-t is el tudja olvasni.
De mi van akkor ha csak az ujjlenyomatos védelmet hackelik meg, de a telefonod nálad van? Akkor azért csak jó hogy ott ez a második lépcső.
-
válasz
Botigta #43295 üzenetére
Erős hitelesítés és védelem, nem mindenkinek van egyébként ujjlenyomat érzékelő a telefonján, örülj neki hogy neked van, de szerintem egybe mosódik már nálad a több biztonság. Ha hitelesítő alkalmazást használsz a PayPal belépésre és annál ujjlenyomat a hitelesítés, akkor annál minek jönne az sms?
Ha más a módszer akkor keveredhet.
De így ahogy nálad van szerintem biztonságosabb.
De persze ki is lehet kapcsoltatni az egészet és akkor hébe-hóba kell küldetni magadnak sms-t a belépéshez, de nem javaslom. -
válasz
Botigta #43126 üzenetére
Ez jel > a mobil app-ban az hogy van más opció. Az hogy mekkora a mobilod kijelzője és nem adja fel a teljes oldalt, orvoslása csak egy apró beállítás a mobilodon.
De gondolj bele, amikor megtervezik az oldalakt akkor nem a magyar viszonyok a meghatározóak, mi kevesen vagyunk ahhoz hogy hozzánk legyen igazítva.
Őszintén én a magyarítást is kihagytam volna, mert abból csak a problémák generálódnak folyamatosan.
Azt az egyszerű dolgot nem tudják kijavítani amióta kitalálták a magyar nyelvű felületet, hogy üzleti fiók regisztrációjakor a tevékenységi kör "szótárt" nem adja fel a magyar nyelvű felület és ezért nem lehet befejezni a regisztrálást, csak ha angol nyelven megy a dolog, csak én 2-szer leírtam nekik az elmúlt években, de nem sikerül a javítás. -
válasz
Botigta #43124 üzenetére
Van a mobilon böngésző, használd a böngészős PayPal-t. De nagyon nem írtad hogy mobil appról van szó, a kép alapján nem tudtam eldönteni, hogy az lenne, de mindjárt megnézem azt is.
Azt is értsd meg hogy a PayPal megszüntette az előre történő váltás beállítási lehetőséget, ha most új kártyát, vagy frissített kártyát akarsz használni, akkor mindig a vásárlás, küldés előtt kell a váltást átállítani.
Azt is értsd meg hogy pénzküldésnél az eddig előre eltárolt váltást nem veszi át (mivel a kártyás fizetési beállítás), mindig a PayPal váltás az alapértelmezett és neked kell minden pénzküldésnél átállítani.
Annyira nem beszélek hülyeséget, nem értettelek félre, legfeljebb a kép alapján nem tudtam dönteni és másik útvonalon indultam el.Na írtam hogy a $-t írd (eleve ott lehet a devizákat cserélni) azután az elküldés előtt tudod átállítani a váltás, a mobil appban nem működik hogy a baloldali oszlopban változtasd a devizát.
A 2. képen látható hogy a PayPal a váltó, mert ez az alapértelmezett küldés esetén, a linkre bökve tudod megváltoztatni a kártyakibocsájtóra, az látszik a 3. képen, a 4. képen a végeredmény hogy az adott deviza és összege van kiírva és értelemszerűen az fog a kártya felé elmenni terhelésként. -
-
válasz
Botigta #41358 üzenetére
A következő oldalon lesz ahol kiválasztod hogy miről menjen. Az hogy még nem látod a folyamat elején nem jelenti azt hogy eldugták, még nem aktuális amíg nem tudni hogy mennyit akarsz küldeni
De mivel ez pénzküldés neked kell kézzel átállítani. A PayPal az alap a Devizaváltásnál, tapp rá és válaszd a Kártyakibocsátót és akkor már az eredeti deviza látszik, nem a konvertált forint -
válasz
Botigta #39337 üzenetére
Ez a PayPal-tól elment, a Revolut visszakönyvelése a problémás, náluk kell érdeklődnöd. Normál esetben amikor a kártya élő akkor is gond szokott lenni néha, így meg aztán ég inkább. Gondolom a Revolut is egy technikai bankszámlaszámot használ a kártya mögött és arra ment vissza a pénz.
-
válasz
Botigta #37551 üzenetére
Nem egészen világos ez a Revolut virtuális bankkártya és a Revolut fizikai bankkártya? Mindkettőnek van egy MC vagy Visa kártyaszáma, lejárati dátuma és cvv kódja? Ha Visa vagy Mastercard, Maestro típusú a kártya akár fizikai akár virtuális web kártya azt elfogadja a PayPal.
Az Interneten rákeresve másnak is volt ilyen gondja, de jó néhányan azt válaszolták hogy egyszerűen hozzáadták és működik neki a Revolut virtuális kártya. Szóval nem igazán tudni hogy mi az oka a szelektív működésnek. -
vnorbi
aktív tag
válasz
Botigta #37548 üzenetére
Visszaolvastam az elejéig, nekem a "Kód kérése" gomb elsőre működött, jött utána a 400-as terhelés (egyenlegem nem volt rá, de így is látszik a Revolut történetben, mint elutasított tranzakció).
Szóval olyan hibaüzenetet nem kaptam, mint amit te. Nem hiszem, hogy van jelentősége, de annyi különbség van a kettőnk próbálkozása közt, hogy én angol nyelven használom a PayPalt.
-
vnorbi
aktív tag
válasz
Botigta #37548 üzenetére
Én tegnap este adtam hozzá a virtuális Revolut kártyát. Az ellenőrzéshez egy 0 dolláros tranzakciót csinált, ez látszik a Revolut történetben, és ha meg akarom erősíteni a PayPalnél a kártyát, akkor külön kérésre beterheli a 400 forintot, hogy majd az ahhoz tartozó kódot írjam be.
Ezzel most nem élek, olyan keveset használom a PayPalt, hogy nem fogok beleütközni az unverified kártya miatti limitbe, úgyhogy most kimarad a 400 forint odaadása, és odabenn kedvezőtlen árfolyamon történő kényszerváltása, hogy majd el tudjam költeni.
-
válasz
Botigta #37499 üzenetére
Kártyaszám ellenőrzés az lenne az 1 $-os. Hányszor mentetted el? A Revolut könyvelési dolgait nem tudom, de ha 16:17 körül volt ez a kártya hozzárendelés akkor ezek a sztornózott és így érdektelen terhelések lényegtelenek, persze akkor nem ha pénz még akkor nem volt a kártyán elérhető, mert az probléma.
-
válasz
Botigta #37497 üzenetére
Kevered a dolgokat. Kártyaszám ellenőrzés az lenne az 1 $-os azt látod.
A megerősítés ami magyar kártya esetén 400 Ft, az angol kártya esetén 1 Font. Amikor azt fizetted a mi bankjaink is több nap múlva könyvelik és azután lesz meg a kódod. Revolut esetén is így van.
Majd lesz egy 1 GDP-s terhelés és mellete az a szöveg a mi a képen van, a PP****code
2-3 nap. De a PayPal is írta a 3-4 napot. -
válasz
Botigta #37495 üzenetére
Nem arról van szó.
Beírod a kártyaszámot a dátumot és a cvv kódot, úgy ellenőrzi hogy helyes a beírt adat hogy elküld egy 1 $-nak megfelelő terhelést, ha a bank visszaigazolja -jók az adatok- azt a lekérést rögtön sztornózza és kapsz egy e-mail-t hogy sikeresen hozzáadtad a kártyádat. Ennyi volt a kártya hozzáadás.Ezután van az hogy "megerősíted" a kártyát, amely valójában csak pénzküldési limit feloldás a bankszámlára való kiküldésnél, te fizetsz 400 Ft-ot és majd valamikor kapod a kódot.
Ezt írtam az Összefoglalóba:
3. Kártya hozzáadás a PayPal fiókhoz
A kártya hozzáadás két lépcsős folyamat.
Az első résznél miután megadtuk a kártya adatait, a rendszer 1 $-nyi összeggel végez egy próba terhelést a kártyán, ezt a pénz levonást rögtön sztornózza is.
Ha sikeres volt, azután a kártya használható vásárlásra.
A második mozzanat a kártya konfirmálása, ez 400 Ft levonással jár, amit majd visszakapunk, de ez csak a pénz küldési és fogadási alap limitek eltörlése miatt szükséges, ha nem történik meg, az nem befolyásolja a kártyával való vásárlást.
Ilyenkor kapunk egy 4 jegyű kódot, amelyet elsődlegesen a bankunk által a terhelés jóváírásakor fogjuk a bankszámlatörténetben látni, 3-4 nap múlva.
A zárolásról kapott banki sms némely banknál tartalmazza ezt a kódot, de még nincs lekönyvelve, nem teljes a fizetés. Javaslom türelmesen kivárni azt a pár napot -
válasz
Botigta #37493 üzenetére
Benne az Összefoglalóban is a kártya hozzáadásnál, az hogy a kártyaszám jó-e, érvényes egy 1 $-os terheléssel ellenőrzi, amit rögtön sztornóz is.
Ezért kell amikor kártyát ad hozzá valaki a PayPal fiókjához, hogy az aktivált és legalább 1000 Ft-nyi hozzáférhető pénzzel rendelkezzen, mert akkor a kártyamegerősítés 400 Ft-os dolgát is tudod egyben rendezni. -
válasz
Botigta #37275 üzenetére
Akkor kattints az elején a dispute azonosítóra. Az a baj hogy nálam működik, így nem igazán tudom, hogy nálad miért nem "szerkesztheted" a dispute-odat. Tehát akkor egyáltalán nem látod a dispute tartalmát?
Csak írnod kellene, jön az automata válasz és arra válaszul újból küldd el a problémát max 48 órán belül valaki reagálni fog.
Arra mi jön elő, ha a PayPal nyelv angol, nem magyar?A magyar nyelvű felület és ez az angol nyelvű hibaüzenet nem jó, (Let's try that again) van ennek magyar verziója, ha nem az jön elő akkor valami megint nem oké nyelvi résszel.
-
-
válasz
Botigta #37264 üzenetére
Én nem vettem észre hibát.
De ez egy figyelmeztetés (mármint a magyar oldalon), tovább lehet vinni a dolgot. Nem biztos hogy nem sikerül. Ha írásban nem tudod őket elérni, akkor telefon.
Nem emlékszem rá, de mobil app-ban nem lehet beírni a nyomkövetési számot? Az adat megadásnál Hungarian Post a szöveg?
Törölni a PayPal sütiket, böngésző gyorsítótárat másik böngésző használata, mobilos böngésző?
Itt indult a visszaküldési dispute? -
válasz
Botigta #37233 üzenetére
Ha benézel a Banggood topikba, akkor láthatod hogy vannak csúszásaik, pont ezen a helyen amit látsz kiírva, Longdon, ami bizony jól van írva, mert nem Londonban van az a logisztikai központ. Ezek a 15 számjegyű nyomkövetési számos küldeményekkel van a gond.
A topikban van link hogy mivel lehet nézegetni. De ez lenne az.
Most már indultak és érkezett is meg onnan küldemény, esetleg a tiéd is úton van.
A Flyt Express egy logisztikai szállító, nem kamu, csak a nyomkövetési információik, miután Kínát elhagyta a küldemény. -
-
válasz
Botigta #36999 üzenetére
Oké, a második képen látod az Escalate-t, mehetne az.
Lehet hogy olyat válaszolt ami nem illedelmes és nem láthatod
Valójában nem is lényeges, ha elfogadta volna akkor lezárul a case, ha nem akkor meg elegendő értesíteni hogy reagált az eladó és így már lehet kérni a PayPal döntését.
Valójában a magyar nyelven is ott ez a link, de a fordítása az Escalate to PayPal mint Továbbítás a PayPalhoz számomra nem egyxértelmű. -
válasz
Botigta #35014 üzenetére
Csak GB esetén. Van amikor az ő PP fizetési kliensük szórakozik, de eddig csak Chrome esetén volt ilyesmi.
Mondjuk azért nem árt ha engedve van a felugró ablak. Meg adott esetben egy böngésző PayPal tisztítás sem árt. Reklámblokkoló is okozhatja ezt.
Ha tényleg Chrome, az engem az eltárolt PP jelszóval szívatott meg, miután cseréltem, mindenáron a régit szedte elő. Még akkor is amikor az újat írtam be, de akkor hibás jelszóval rázott le. -
válasz
Botigta #34944 üzenetére
Magánál az ügynél értesítenek, a sor végén kiírja hogy mi az épp aktuális dolog. Ha belépsz akkor szokott lenni egy rendszer figyelmeztetés hogy van valami. Azt feltételezik hogy naponta használja az ügyfél és figyeli a dolgokat, de különösebben nem szoktak kérni dolgot, mert eleve elküldesz minden információt és ők is látják a dolgokat.
Eddig ha kellett valami kiegészítés arra mindig volt valami üzenet. -
válasz
Botigta #34872 üzenetére
Majd küldd már el privátban a linket, mert sajnos néha félreérhető ez a szállítás.
De maradjunk annyiban hogy ők úgy vállalták, akkor ha fizetni kell a+ költségeket megtérítik. Hogy mennyit az csak akkor derül ki ha végig viszed a folyamatot. Ehhez nem kell a PayPal.
Pontosítani kellene velük, szerintem a chat az működik most is.
Gondolom nem filléres dologról van szó, ha nem veszed át akkor nem vámolják és 20 nap után visszaküldik, jogilag a te hibádból.
Gond az szokott lenni, hogy pénz akkor jár vissza, ha a kereskedő visszakapja az árút. Neked semmi igazolásod nem lesz a visszaküldés folyamatáról, hogy tényleg megtörtént-e, visszafelé nem veszett el, átvette-e az üzlet.
Itt bonyolódik a helyzet azzal, hogy egy logisztikai cég végzi a szállítást, (nem direkt a webshop) az ő címére megy vissza és hogy ők a Tomtop-nak visszaviszik vagy nem, az kétséges.
Azt is tudd, hogy az lehetséges hogy EU-ban lett feladva, de gyanús lett a csomagolás, a címke vagy egyéb információ miatt a vámosoknak, hogy mégis Kínából érkezik és ezért kérnek be igazolást. Az EU-n belüli forgalom is rajtuk keresztül jön be az országba és azt is szokták ellenőrizni.
Ha nem volt trükközés és EU Warehouse-ból jött, akkor inkább ez az ellenőrzés a valószínű, de azt meg a Tomtop vásárlásnál tudod igazoltatni, hogy nem Kínából, Hong Kongból küldték. -
válasz
Botigta #34668 üzenetére
Nem kell semmit sem cáfolni, nem azt írtam hogy nem lehet, hanem azt hogy Annyi a probléma hogy azt egyértelműen írja a PayPal, hogy csak forintos bankszámla rendelhető hozzá,
A szerződési feltételek szerinti meghatározás és mivel elfogadtuk a regisztrációval ezeket a feltételeket,ezért azokat inkább javaslom betartani.
Addig nincs is gond amíg nem fut bele az ember egy ellenőrzésbe. -
válasz
Botigta #34666 üzenetére
Akkor fordítok
Amikor vásárolsz akkor elsődlegesen mindig a PayPal egyenlegről fog fizetni, ha van rajta elegendő pénz. Ez igaz akkor is ha valaki adott hozzá bankkártyát.
Ha a vásárlás után visszakapod valamiért a vételárat, az az eredeti "fizető eszközre" kerül vissza, ha egyenleg volt akkor oda, ha bankkártya akkor automatikusan a bankkártya alap bankszámlájára.Az egyenlegről a saját bankszámlára kiküldhető a pénz. Itt ha nem forintban van, hanem más devizában akkor automatikusan forintként hagyja el a PayPal fiókot.
Ha deviza számla lenne, akkor kap a bankod egy forint összeget amit az adott devizára konvertálva könyvelik le.
Pl. ha € devizaszámlát adna meg valaki (amit nem lehet) € egyenlegről kimegy a forint összeg, a forintot a bank €-ra konvertálva tudja a számlán jóváírni, így lesz dupla konverzió. -
válasz
Botigta #34659 üzenetére
1. A magyar PayPal fiók forintos, ha devizaszámláról utalsz rá akkor a banknak kell forintra konvertálva utalni a pénzt. Meg kell nézni hogy ez nem-e plusz költséggel jár.
2. Az egyenlegek közti átváltás nem olyan nagy költségű, érdemes az egyenlegek közt váltani. Akkor nem éri meg a dolog, ha a fontot vásárláskor váltatod át, mert akkor másik árfolyammal számol. Ha vásárolni akarsz akkor mindig az aktuális egyenlegről szedi a pénzt és azt váltja át fizetendő ár szerinti devizára, így azért nem marad meg a fontod az egyenlegen.
3. Annyi a probléma hogy azt egyértelműen írja a PayPal, hogy csak forintos bankszámla rendelhető hozzá, arra küldhető ki pénz. Én nem teszteltem a devizaszámlára való kiküldést emiatt.
Így nézzük csak az elméletet.
Mivel egyenlegről fizetsz a pénz oda kerül vissza és kifelé forint megy és azt fogja a bankod €-ra konvertálva a számlára tenni. Itt szintén az esetleges +költsége a banknak ami gondot okoz. A számla jóváírási szabályainál meg kell nézni, hogy milyen árfolyammal történik.
Hogy megéri-e azt csak úgy tudod tesztelni hogy kiküldesz 10 € és megnézed hogy a bankszámládon mennyi € fog megjelenni. 10-nél több vagy kevesebb. -
válasz
Botigta #33334 üzenetére
Az EKB keresztárfolyamával számoltam
Ha 1 £ az náluk 1,1455 €, akkor a 350 az 400,925 €. Az csak 11,6 €-val több, de ez egy általános elszámolási banki árfolyam, nem piaci devizaárfolyam.
Erre mondtam hogy ez a különbözet, amivel kevesebbel számolta neked a PayPal, tekinthető a PayPal költségének, mert a legtöbb pénzzel foglakozó cég (bank, pénzváltó) az árfolyam egységbe építi be a költségét és ezért írhatják, hogy nincs díj külön felszámolva.
A PayPal az 350 £-ot 389.25 €-ra váltotta az általad is írt árfolyamon, akkor elméletben ez 2,9% árrés lenne, ha az EKB-nál cserélhetted volna át a pénzt. De ez az ami nem lehetséges, így nem igazán lehet viszonyítani hozzá. -
válasz
Botigta #33332 üzenetére
Az csak egy hozzávetőleges árfolyam, az EKB keresztárfolyamot néztem. Mivel nekem nincs font az egyenlegemen nem tudom megnézni a pontos összeget.
Ott 1 font a 1,1455 €, 0,0316 a különbség, mondjuk ez lenne a váltás díja, ha lehetne a banki árfolyamhoz hasonlítani.Nem tudom honnan veszed ezt a számot, mert nincs díja az egyenlegek közti váltásnak és a forint sem világos, fontról €-ra váltasz pénzt, a forint kanyarban sincs.
Remélem nem valami banki középárfolyamokat szedtél elő, mert azok itt nem használhatóak az értelmetlenség miat, ez nem magyar bank.Ha kiküldöd akkor forintban kapod meg és hogy a bankod mennyivel számolja az €-t forintról kitudja.
Szerintem most a egyenleges konverzióval járnál jobban. A forint árfolyam egy kicsinység gyenge, bármely devizához nézem az eladás és vételi árfolyamokat. -
válasz
Botigta #33329 üzenetére
Már többször írtam és az Összefoglalóban is benne van hogy ha az egyenleged van fontod és azt €-s dologra akarod felhasználni akkor az egyenlegek közt át kell konvertálni a megfelelő mennyiséget, majd az €-os egyenleget megtenni elsődlegesnek és akkor menni fog a fizetés.
Persze nálad majd kiegészíti a kártyáról, mert a 350 Font az nem fedezi az 540 €-ot, 471 €-nak felel meg, így majd a kártyáról tenne hozzá 69 €-t.
Ha ezt nem teszed meg akkor a bankkártyáról fogja leszedni, mert csak azt látja "€ alapúnak".
Segítség: Összefoglaló 10. A PayPal deviza egyenlegek közti váltás -
válasz
Botigta #30542 üzenetére
A kettő független dolog. Illetve annyiban nem, hogy mivel felénk nem műkődik az amit az eBay Help-ben olvashatszt, hogy az eladó küld előre kifizetett postai címkét ha vissza lehet neki küldeni dolgot. Ezért a PayPal így segíti ezt a régiót.
Nem kötődik a dolog az eladóhoz. Te visszaküldöd és a PayPal rögtön a feladás után visszaadja a postaköltséget. Az eBay dolgok esetén viszont meg kell várni amíg meg is kapja. -
Beni2360
félisten
válasz
Botigta #29006 üzenetére
Tegnap este az Ebayen vásároltam 568$-ért, és Paypalba belépés nélkül le is leemelt 532! $-t a bankkártyámról
Régen jártam erre , lehet, hogy a választ már megkaptad de akkor fordult ilyen elő amikor 5 percen belül volt fizetés a pay palon. Hiába lépsz ki nyitva marad a fizetési lehetőség ugyan arról a gépről.Én is voltam így. -
válasz
Botigta #29010 üzenetére
Az lenne az amikor 400 Ft-ért eltörlöd a pénzküldési limiteket, ez csak nálad most jelképes, mert gondolom a sok kártya közül valamelyikkel megcsináltad már.
Az eBay-n nem tudsz fizetési dolgot, kártyát állítani. Amikor fizetsz akkor lehet váltani a kártyák közt, de az már akkor PayPal-ra történt belépés után. -
válasz
Botigta #29006 üzenetére
A második résszel kezdem, igen úgy van. Minden pénz megy az eredeti helyére.
Belépsz, azután az Összefoglaló, Tippek röviden, 2.pont Bankkártya hozzáadás gyors link, ekkor előkerül kártya karbantartó oldal és ott átváltod a Make Primary-ra azt amelyiknél ott ez a link.
De nem nálad volt a gond, kivették a kártyaképekre való kattintás után eddig megjelenő primary linket. -
válasz
Botigta #25452 üzenetére
Ha a gyorsfizetés be van kapcsolva az eBay-n, akkor nincs külön Paypal belépési eljárás.
Töröld a gyorsfizetést a következő vásárláskor, a másik esetben meg legyen rajta annyi pénz amennyit fizetni kell.
De te vásárolsz és te fizetsz, nem a Paypal, hogy pontosak legyünk.
És ezek nem anomáliák. -
válasz
Botigta #24949 üzenetére
Nem tudom már jobban elmagyarázni, ez a visszaküldés nem garanciális probléma rendezés.
Megkapod az árút gond van vele, mégsem kell ez a termék, el akarsz állni a vásárlástól, indítod az eBay caset, az eladó írt egy időtartamot, hogy meddig fogad ilyen probléma jelzéseket, neked 14 napon belül el kell kezdened reklamálni, nem szoktunk várni 13 napig hogy kiderüljön a visszaküldés alapja, de előfordulhat.
Most hol tartasz a case-el, gondolom már megindítottad, így az eladói 14 napban benne vagy.
Az eladónak 3 napon belül reagálnia kell, ha nem teszi mehetsz Escalate-re, eBay döntésre.
Az számít, hogy te jelzed a gondodat az eladónak 14 napján belül.A Paypal-t nem érdekli a te case-d az eBay-n. Akkor kapod meg a pénzt ha te nem a 15. napon kezdesz az eladóval egyezkedni.
Ez igaz a webshopos vásárlás, ha 30 napot írnak akkor azon belül egyezkedsz velük, ha azt mondják add fel, feladod és ezután benyújtod a kérelmet a PP-hez, ha ez már a 35. napra esik nem gond mert te a 14. napon kezdtél el problémázni.
Logikátlan lenne, hogy úgy küldesz vissza valamit, hogy nem is egyeztetsz az eladóval, ebbe nem igazán mennék már bele. -
válasz
Botigta #24938 üzenetére
A 14 nap attól számol amikor átvetted a csomagot.
De a leírásban szerintem egyértelműen leírtam.
Összefoglalom:
Meg jön a vásárolt terméked, valamiért vissza akarod küldeni az eladónak, erre ő neked nálad most 14 napot adott meg.
A 14 napon belül egyeztetve vele a visszaküldés címét elküldöd neki, a postai feladási nap vagy futáros átvétel napjától számított 14 napig nyújthatod be a Paypal felé a költség visszatérítést, nyomtatvány a feladásról számla,nyugta, feladóvevény képként vagy valahogy csatolva. Ők 10 napon belül a Paypal egyenlegedre küldik a maximum 9300 Ft-ot.
Honnan tudom, hogy megkapom a pénzt, nem szeretnék úgy járni, hogy elküldöm, és mégsem jár valamiért? Nem egészen értem, a megadott feltételek -amit írtam itt és a leírásban- alapján a postázási díjat visszakapod.
Az hogy a vételárat visszakapod refundként, vagy új dolgot küld neked az eladó az ezzel nincs összefüggésben -
válasz
Botigta #24899 üzenetére
A dispute időtartama 20 nap, ami a vásárlói védelem időtartama -180 nap- alatt indítható
Az Összefoglalóban is írtam, hogy a visszaküldési költség térítése az alábbi időtartam figyelembevételével lehetséges: Csak az eladó által vállalt visszaküldési időtartam alatt. Az eladó Return megjegyzés napjai amire figyelni kell.
Az Összefoglalóban az erről szóló leírásban egyértelmű példát írtam bele, hogy miként számolandó.
A garanciális visszaküldést nem finanszírozzák. -
Oliverda
félisten
válasz
Botigta #17495 üzenetére
Ilyesmire a TransferWise lehet egy jó megoldás.
Ha érdekel dobj egy privátot és küldök meghívót.
maj-viktor: Ja, erre fele nyilván sokan generálnak havi 25 millió feletti forgalmat... A buyer protection pedig megint nem az eladónak, tehát a fogadó félnek jó, hanem a vevőnek, aki olykor sajnos nem rest szépen visszaélni ezzel.
-
maj-viktor
őstag
válasz
Botigta #17493 üzenetére
Első képen ott írja...
Personal Transfer
Send / Receive Money
(küldés - fogadás)Ingyenes, ha PayPal egyenlegről jön
(Free when the money comes from PayPal balance.)3,4% + 90 Ft, ha bankkártyáról...
(3.4% + 90 HUF when the money comes from a debit or credit card)és a küldő dönti el, kit terhel ez a költség!
(the sender decides who pays this fee). -
maj-viktor
őstag
válasz
Botigta #17491 üzenetére
3.4% + 90Ft
https://www.paypal.com/hu/fees
&
3000$ esetén 102,3$ költség
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tekintsd át a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (Jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, a PayPal szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- ÁÁÁ NE NÉZD MEG! A szórakozás, és a multitasking csúcsa, Lenovo Yoga 9i //3 OLED Modell Ajánló//
- UF Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1360P 16/1TB Iris Xe 2,8K OLED 90Hz
- Xbox Series X 1TB - 2 kontroller + 3 játék szabadon választható
- RYZEN 7 5700X / 32GB RAM / 1TB SSD / RX 6700 XT 12GB / 750W Gold Full Modular - AMD GAMER PC
- Intel i3-9100 - 24GB RAM - Samsung 980 500GB - be quite! Pure Base 500 + 1000W Táp - MSi Z390-A PRO
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB GDDR6 Zalman Z1 Plus Seasonic 650W
- Újszerű Apple MacBook Air 13.6" (2024)- M3, 16GB/256GB (MC8K4MG/A) 8 Ciklus Éjfekete - 3 év garancia
- Samsung Galaxy A23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- TAVASZI BOMBA AKCIÓK! STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest