Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
Den
veterán
válasz
CsendPenge #25 üzenetére
Hát ha hat tonna akkor 6 milla lesz. Megéri :DDD
-
motor
tag
válasz
CsendPenge #20 üzenetére
1kg vörösréz ~ 1kforint
-
CsendPenge
őstag
válasz
CsendPenge #20 üzenetére
izé, AMD-re is ;]
-
biker
nagyúr
motorgun!
párször szóltam már ugyanilyen témához, csak leugattak, hogy nincs igazam, ezért most itt nem fejtem ki nyilvánosan sokadjára a dolgot....
1: írsz, és elküldom a dolgot mailben (abrpeti@freemail.hu)
2: vagy felmész az intel/support/downloads/technik.../processors.../datasheets oldalról lerántod az intel adatlapját, amiben benne van, mekkora passzív, és mekkora aktív hűtés kelll a procinak
mellesleg 0.4K°/W, az 1m3 réz (1mx1mx1m) kb 0.000001-es, ami több mint sok
ja, és ha kamu e-mailcímet adsz meg, az mire jó??? így sokan tudnak levelet küldeni.. :(((
mint én is... ''sorry, no mailbox in this: voltsex@freemail.hu.....'' -
launcser
senior tag
én inkább lehet méhtelepen nézelődnék valami régi bordák fele amik szép nagyok :)
kicsi polirozás meg minden és ugy
de egy tömbben elég érdekes hatás.. :) -
motor
tag
( :O gondoltam, hogy ez lesz)
Az egyenes út a legrövidebb (nem a legkifizetődőbb de ez most mind1 is). Én egy speciális házra gondoltam, amiben a jó nagy rézbordát le tudom állítani, vagyis nem nyomja majd szét az alaplapot.
A ház egyik lapja volna a hőleadó de akkora területre ugyebár szét is kell teríteni a hőt. Mivel én hang nélkül szeretném, így szó sem lehet ventiről, még lassú fordulaton sem. Ezért a northwoodos procitól egy vastagbb réztömbbel gondoltam elvezetni a hőt.
A réztömb nem volna 1 köbméter. A legkevésbé sem volna kocka. Egy nagy borda volna, kb 5kg súlyú, nem csak réz és az alaplapot csavarral húznám a bordához ahhol az a négy lyuk van a proci körül, melyek tulajdonképpen erre is valóak.
Mit szóltok? -
Yutani
nagyúr
Hát rohadt kíváncsi lennék, 1 köbméter rezet hogyan illesztene a procikoz... SZVSZ fizikailag nonszensz.
-
baroczp
tag
Szívesen látnék fényképeket a dologról (persze, ha megvalósul egyátalán)! :))
-
emvy
félisten
Nem kellene 1 m3 persze, 5-6 dm3 bőven elég lenne. Persze ez is lenne vagy 25 kiló, de mégsem 5 tonna..:)
-
Sotho
őstag
Az egy köbméteres réztömbbe ( ami 9 tonna) fúrj egy fél köbméteres üreget tömd tele szárazjéggel és akkor király lesz. [:DD]
-
Yutani
nagyúr
Ha már itt tartunk, szerintetek egy P166MMX-nek elég lenne egy Globalwin FDP32 hűtőbordája venti nélkül? Mert ADSL routernek használnám, ami nem árt ha csendes. :)
-
Sotho
őstag
Meg a vörösréz sugárzás útján is egész jól tudja leadni a hőt (asszem).
-
zrubi
senior tag
A P4 simán elmegy ventillátor nélkül is,
viszont ez ettől még nem passzív hűtés, mert ilyenkor igen-igen jól ki kell alakítani a házban a megfelelő levegőáramlást.
A réz kocka nem hinném hogy a legjobb ötlet... Nem véletlenül vannak bordák egy hűtőn, ugyanis a hűtőközeggel érintkező felület mérete a lényeges. Így teljesen felesleges az 1m^3 rézkocka.
+ a réz jól vezeti a hőt, DE valahová le is kell adnia...
Inkább arra törekedj, hogy minél nagyobb legyen a felület -> sok-sok borda megfelelő kialakítással! -
CsendPenge
őstag
Hát, a kérdés jó. De ha egybe tömb (tehát nem mint a procibordák, bordásítva) akkor egy idő után túlmelegedne a proci. Érdekes gondolat lenne talán még az, hogy ha pl. egy gúla alakú testet (vagy kúp, mindegy) alkalmaznál, kihasználva a hőterjedés elvét (vagyis a hő a kisebb keresztmetszetű irányba terjed), akkor működne-e a dolog. Szerintem még akkor sem, persze lehet hogy tévedek...
-
Sotho
őstag
Ha egy 1 köbméteres rézkockával hűtenéd a procit és az egész egy szobahőmérsékletű helységben lenne ahol rézkocka felülete szabadon érintkezne a levegővel, akkor szerintem a proci még az üzemi hőmérsékletét is nehezen érné el nemhogy túllépné- véleményem szerint. Üzemi hőmérsékletnél 45-55 C - ra gondoltam.
-
supercow
őstag
egy köbméter réz??? honnan szerzel ekkora tömböt? és mennyiért? MÉH telepet üzemeltetsz?
Szerintem ha a hő továbbvezetéséről is gondoskodsz ( locsolod a rezet vízzel :D ) akkor megy passzívan is, vagy ha nem használod sokáig a gépet, bár az 1 m3 réz elég sokáig nyeli a meleget... télen rakd ki a hóba és rendben lesz.
hogy rángatod be a tömböt a szobába? motorkiemelő daruval?
nekem is hasonló kérdésem lenne, egy p3 1000 tuning nélkül elmegy-e egy nagyobb, de passzív bordával? mert nagyon hangos ez a venti.
sc. -
motor
tag
Arra volnék kiváncsi, hogy vajon egy elég nagy (8* akkora mint egy átlagos pl.) borda elég volna e egy athlon, vagy egy P4 hűtéséhez?
A vörösréz hővezető képessége elég e ahhoz, hogy a processzortól megfelelő ütemben vonja el a hőt?
Egy köbméter réz (kocka igen) oldalára raknám a procit, elég gyorsan terjedne szét a hő ahhoz, hogy a procit üzemi hőmérsékleten tartsa?
Máshogy már nem tudom kérdezni, válaszoljatok légyszi!
:O
Aktív témák
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Lexus, Toyota topik
- Könyvajánló
- BestBuy topik
- Elite: Dangerous
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- További aktív témák...
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- Gamer Notebook! Acer Nitro 5! Csere-Beszámítás! I5 11400H / RTX 3050Ti / 16GB DDR4 / 500GB SSD!
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5600X / 32GB DDR4 / RTX 3060Ti 8GB / 500GB SSD
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest