Hirdetés
- SSD kibeszélő
- Azonnali informatikai kérdések órája
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen TV-t vegyek?
- Hisense LCD és LED TV-k
- Milyen processzort vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Windowsos tablet topic
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
Új hozzászólás Aktív témák
-
mycso
veterán
válasz
üzenetére
Akkor így ne nagyon használja a gépet!!!!
70 fok felé nem lenne szabad mennie a procinak --> 72-74 fok körül elkezdi visszaveszegetni a szorzóját/órajelét majd, ha nem hűl a proci akkor lekapcsolja a rendszert. (de ez nem egészséges, főleg nem mindennapos használat során)
Ahogyan a többiek is írták
kicsit össze szedegetem)
1, mindenképpen le a ház oldala, aztán
-nézzétek meg, hogy tényleg megy-e a venti
-fogjátok meg a bordát működés közben ( ha nagyon süt azaz egy fél mp-re sem tudod megfogni, akkor normálisan van felrakva, mert jól átveszi a hőt a procitó --> a megoldás hűtőcsere, ellenkező esetben ha csak langyi vagy meleg akkor le a bordát, takarítás majd újrapasztázás)
2, a ház/borda/lap/... portalanítása
3, hogy az elkövetkezőkben tutira menjetek
-ház elejébe egy 12cm-es ventit 5v-on
-ház hátuljába (a procihűtővel kb 1 vonalba) egy 8cm-es ventit 5v-on
--> ezek egy minimális légmozgást fognak létrehozni és hangjuk sem lesz (persze lehet fokozni a légmozgást, de szerintem ez bőven elég lesz)
asszem nem hagytam ki semmit -
DrGonzo22
őstag
válasz
üzenetére
Én először kiporszívóznám a házat, ill. a hűtőt, majd kipróbálnám nyitott ház mellett is. Ha így is forrósodik, akkor esetleg leszedném, és visszaraknám a hűtőt, bár sztem nem mozdul az el könnyen. Ha új gépről van szó, akkor pedig visszavinném, bár, ha poros a belseje, akkor már nem leet új, úértem akkor valamikor működnie kellett normális hőmérsékleten is, ha így volt, akkor újratelepíteném a rendszert.
-
DrGonzo22
őstag
Egyébként, ha csak egy venti megy, és a procsesszor nem működik, akkor a az lehűtené, pont ezért van nyáron is sok helyen ventilátor, vagy ezért fázol a szélben. Méghozzá nagyon komolyan hűt a szél, volt egy szél-hőmérséklet táblazotom, és eléggé elképedtem, hogy milyen mértékben hűt a szél.
-
törölt tag
koszi a gyors infot
ha jol tudom, nincsen extra venti a hazban es valoszinu takaritva sem volt a gep mar legalabb fel eve
a gep elejerol leszedtek az egyik 5'' takarolapot(elolapot?) akkor kicsit jobb a helyzet, kesobb all le a gep...
lehet, hogy akkor csak a szellozessel van a gond?
mert akkor inkabb egy uj hazba kene beruhazni, ha csak a szellozes a gond...
(egyebkent o meg a gep oldalat sem tudna leszedni, nemhogy a 3 venti kozul megtalalja, melyik a procie
)
valoszinu ez 2 utazast jelent majd nekem a napokban...ma egyet meg holnap egyet
-
válasz
üzenetére
Előszőr is vegye le a ház oldalát, és nézze meg, hogy mi a helyzet. Könnyen lehet, hogy tele van a hűtőborda porral, és így semmit sem ér. Na meg ha nincs még extra venti, ami kinyomja a meleget a házból, előbb-utóbb annyira felmelegszik a levegő a házban, hogy a legtutibb hűtő sem tudja a porcit hűteni (mert meleg levegővel nem lehet hűteni). Tehát ha nincs extra házventi, bizony be kell építeni egyet-kettőt.
-
törölt tag
sziasztok, unokaocsem gepeben egy 3Ghz-es P4-es proci van, az utobbi idoben, ha nagyon nmegterheli a procit, akkor felmegy a homerseklet 80 fokra, pittyeg a gep majd rendszer leall...
nem tudta leszedni a haz oldalat, de ha jo az infoja, a venti porog rendesen maximumon (bios es everest szerint is), igaz, vmi 2800 rpm korul, ez jo ertek?
ha a venti jo, akkor mi lehet a gond? nem jo a hutoborda? ''elcsuszott''? esetleg mar osszerakasnal sem jol raktak ossze?
nemtom pontosan a proci tipusat, vagy 478 vagy 775 tus
procinal a pasztazas mit jelent? en mint mezei user ki tudom cserelni a bordat vagy inkabb szerviz, esetleg egy uj proci hutostol mindenestol?
segitsetek, estere keszen kell allnom, hogy a konkret megoldassal allitsak be
-
norbert0002
csendes tag
Jaja ahogy el néztem, sajnos tényleg csal valamennyit.
-
Peet210
őstag
válasz
norbert0002
üzenetére
Ez 13°C nem igazán áll meg a lábán hogy egy 21-23°C hőmérsékletű szobában kb. 10°C hűvösebb.Jó esetben 25-26°C sajna ezek beépített mérők nem mindíg a legpontosabbak.
-
Ribi
nagyúr
válasz
norbert0002
üzenetére
Biztos a processzorod huti a szobat mi ? Gondolj mar bele hogy NEM LEHET HIDEGEBB A PROCI, MINT A SZOBA HOMERSEKLETE LEGHUTESSEL

Programok szarok. Ugyanazt a szenzort hasznalja minden program szal nem lesz kulonbseg. Ha van homero merd meg azzal... -
Totyi
őstag
válasz
norbert0002
üzenetére
Nézd meg több programmal;biosban rögtön bekapcsolás után.Ha több program ugyanazt jelez;meglehet hogy a lapod csal;vagy a proci belső hőmérője nem túl jó...de a 13 kizárt...

-
Totyi
őstag
válasz
norbert0002
üzenetére
13 fok akkor lehetne,ha pont annyi vagy egy kicsivel több van a szobában;14-15.De nem hinném,hogy ennyire melegetek van.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Nyugodtan adjál ahhoz még jópár fokot... -
Zozzant
addikt
válasz
norbert0002
üzenetére
de ugye te sem gondolod komolyan hogy szobahőmérsékletnél jobban lehűti a procit, mert azt úgy nevezik hogy fridzsider és kinnt van a konyhában

max szobahőmérséklet léghűtéssel az elérhető minimum, de akkor még nem számoltuk hozzá a mérési pontatlanságot és az egyéb alkatrészek melegedését ami kihatással van a procihűtő hőleadási képességeire. -
Zozzant
addikt
válasz
norbert0002
üzenetére
felforrt a gázkazán

[amúgy egy érzékelőnek az értéke ami nincs]
-
mycso
veterán
válasz
norbert0002
üzenetére
Aha, és mivel hűtöd, kompi, peltier-elem????

-
norbert0002
csendes tag
Ma bekapcsolás után: [link]

Amugy ilyen 23-26 fokon jár. Pentium D915. Ha már itt vagyok az az Aux az mi? -
mycso
veterán
Semmi baja nem lesz.
A paszta funkciója, hogy kiszorítsa a borda - cpu kupak közül a levegőt és kitöltse az egyenetlenségeket.
De paszta nélkül is illeszkedhet szinte hibátlanul a cpu-ra a borda.
A 32-34 fok alapon nem tűnik soknak, esetleg terheld meg 100-ra a procit, aztán ha így sem sok, akkor maradhat.
A pasztának más lényegi funkciója nincsen. -
DNS_65
senior tag
Hi!
Egy 2,6 Northwood magos P4-em van,
lesz valami baja attól hogy paszta nélkül (mivel elfogyott
) tettem rá
a hűtőt, így is csak 32-34 fokos alapon.
-
Gemil
tag
Feltettem az Arctic freezer-t, és vágtam a ház hátuljába egy ventit(12cm) és még így is 50 fokot ír az everest, terheléssel 60 fok, de nem értem mért nem kompenzálja a PWM, a proc hűtő terheléssel sem megy 1000 fordulat felé, pedig 2400 max fordulatot bír a leírtak alapján,még ha csak a fele is igaz

akkor is legalább 1200on kéne pörögnie
[Szerkesztve] -
Gemil
tag
Vki meg tudja mondani h ez nermális-e?[link]
[Szerkesztve] -
Joyrider
tag
Nekem annak idején amikor szétment a TT Spark7-es hűtőm a 2.8-as P4-en miután észrevettem hogy kicsit büdi van,
majd pár perc után miután nem javult a helyzet, gépház oldala levesz, hibát keres..
Látom hogy a venti nem pörög..
Hú bazze ez nem lesz így jó, gép leállít.. Na persze az XP ráérősen még vagy 1,5 percig elgondolkozott, hogy most akkor mi is legyen, majd szépen leállt.
Szal percekig ment a proci egy síma alu bordával és semmi baja sem lett..
Szal 9 másodperc csak a rodeosoknál számít soknak..
-
Gemil
tag
Sziasztok!Remélem nézi még vki ezt a topicot.nemrég vettem egy 820-as Dual core-t(2.8),amit egy intel lapba tettem,a bios 65 fokot mutat,terhelés alatt még nem néztem...Most még a gyári hűtő van rajta,nem tudom eldönteni,hogy ez egy normális érték,vagy ennyire szarul gyártja le az intel az alaplapjait,esetleg vmi baj lehet a configgal(a hűtő jól van rajta,PWM működik).Most vettem egy új hűtőt de csak 7végén tudom kipróbálni.
[Szerkesztve] -
BlacKSouL
addikt
Az everest jó progi, de sajnos pár dolgot félremér. A feszültséget és a hőfokot például gyakran. A BIOS-t vehetnénk biztosnak, bár az sem az. Mindenesetre közelebb áll a valósághoz. Keress olyan progit, ami közvetlen BIOS-ból olvas. Az alaplaphoz adott figyelő progik általában ilyenek.
Ja, mert az Everest is elvileg biosból olvasna, de valami átszámítási tényezőt vagy mit használ, és nem pontos.
[Szerkesztve] -
Atapi
senior tag
válasz
ADAMFURUS
üzenetére
Az általad irt értékek magasabbak ugyan, mint amit az intel ajánl, de nem számitanak magasnak. Az ajánlott alapfesze a 630nak 1.25-1.388V. A feszültségingadozás akár az eist miatt is lehet, de ennyi info alapján csak találgatni lehet... (ha be van kapcsolva az eist, akkor 15-ös szorzó mellett 1.388V, 14-nél 1.25V lenne a normális. Ha fix feszültséget szeretnél beállitani, akkor a 15höz tartozo értéket kell megadnod, tehát az 1.388V-t, vagy ami közel van hozzá. Azt se felejtsd el, hogy a lapok által mért feszültség értékek gyakran távol állnak a valóságtól.)
Javaslom nézz szét a ph!-n, szerintem van az alaplapodnak külön topikja, ott probáld meg megkérdezni, hogy miért ennyi, hátha ott nagyobb segitségre lelsz.
üdv -
ADAMFURUS
csendes tag
HY
Tudna valaki segiteni hogy ez jo vagy rossz? -
ADAMFURUS
csendes tag
Nekem a gyári hütövel ennyi de nem tom hogy mér 1,33 meg 1,42 volt között mozog a cpu feszültsége pedig nem is huztam rajt semmmit.
Ha leszabályzom hogy max 1,33 kaphat akkor meg a ASUS driver kirja hogy kevés neki
Tudna valaki segiteni hogy miért ennyi. -
BOti
csendes tag
Hello, nekem egy olyan problémám lenne hogy van egy p4 northwood magos procim 2,4ghz és aki előttem használta ö ugy mondta hogy kb 40 fokos a proci, nekem egy coolink hűtő van rajta ami elméletileg 2,8-ig jó. De az everesthome 60 fok körül írja a hőmérsékletét, a Bios meg 37-re írja, akkor most melyik a jó??? Ja és ezüstös paszta van rajta, lehet hogy tul sokat tettem és emiatt nem engedi át a hőt valamiért?? (elég hülyeségnek hangzik). Szóval a vélményeteket előre is köszönöm! hello.
-
BlacKSouL
addikt
Mint ahogy feszültséget, úgy hőmérsékleteket sem lehet pontosan mérni a szoftvrerekkel, azok mind a BIOS-ból olvasnak, az az alaplapi pár filléres szenzort nézik, ami viszont a legtöbbször téved, és vagy alá, vagy fölé mér. Az a tuti hőmérséklet, amit külső, hitelesített mérőeszközzel mérünk.
-
-
ADAMFURUS
csendes tag
Nemtom mér nekem 1,33-1,43 volt között mozod de 1,43 csak néha nem folyamatosan.
A hömérséklete üres járatba 23-24 fok terhelve 35 fok -
Brae
őstag
630-as proci tulajok: Terhelés alatt hány fokos a procitok gyári hűtővel?
-
ADAMFURUS
csendes tag
Én azt szeretném megkérdezni hogy egy Pentium 4 630 3 GHZ-nál hány volt a jó mert nekem 1,33 V--1,43 V között mozog? ez jonak mondhato vagy nem?
-
Brae
őstag
Linkelne valaki egy tesztet, ahol a Prescott 2M és a Cedar Mill procik hőtermelését hasonlítják össze, konkrétan a 630 vs. 631 érdekelne!
-
I_Am
veterán
Amikor éppen PH!-zom, ami mostanában elég kevés ezért el is szaporodtak a felesleges totyikok.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Majd írok Parcinak és kérek egy átnevezést dögkeselyűre.....lol![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
És benéztél a moderátort keresek totyikba? (csak azért mert ezt nem linkeltem be)
Mindegy részemről is befjezve a téma, ugyanugy ahogyan Te is engem régebben (már nem emléxem melyik ütközésünk alkalmával) elkönyveltél, Én is megtettem azt.
További kellemes fórumozást. -
phalanx
csendes tag
na jó le lehet szállni rólam, ha enyire szúrja a szemed szól egy admin-nak, hogy törölje
-
I_Am
veterán
Ja borzalmas, mert nem szoktam feleslegesen mást belekeverni a témába, hanem megpróbálok objektíven válaszolni a feltett kérdése (ha tudok). Nem viszek el beszélgetést más irányba stb. Borzalmas alak vagyok.

szerk: és ha kérdésem van előbb a keresőt használom és ha látok meglévő a témával foglalkozó totyikot, abban teszem fel a kérdésem, nem pedig nyitok egy újat, hogy: '' láttam van már ezer, de én nyitok egyet mert sürgős fontos halaszthatatlan kérdésem van, amire egy már meglévőben is kaphattam volna választ''.
[Szerkesztve] -
Digital
addikt
-
ts
csendes tag
azon már a rántotta is elkészül

szvsz vegyél egy jobb hütőt 6e ér már kapsz jót ha van pénzed -
phalanx
csendes tag
prescott lehet bír annyit de az enyém nem biztos

-
phalanx
csendes tag
huhh az egy kicsit sok lessz, nem?
-
Digital
addikt
Nekem az intel azt mondta a 3,0-as prescott-ra,hogy 85-ig mehet a hőfok!
-
phalanx
csendes tag
Hi
Tudom, hogy már volt ezer egy ilyen topic, de most sietek és csak rövid kérdésre szeretnék választ találni aztán lehet törölni a topicot...
Szal már nagyon hangos volnt a ventri, úgyhogy vettem egy újat. A réginek a fordulatszáma bios szerint 4200 volt és 40 fok körül tartotta a procit (1,8), az új viszont csak 2900-on megy és terheléskor 50 fok körül van a proci... az 50 fok még a normális kategóriába tartozik egy p4 esetében?
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo ThinkPad T14s Gen 3 i5-1245U 14" FHD+ 16GB 512GB 1 év teljeskörű garancia
- Eladó 1db Nokia steel hr hibrid okos óra dobozával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B460M 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600XT 8GB Rampage SHIVA Cooler Master 650W
- Ultimate előfizetés akár 4166 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- Intel Xeon E5-2600v4 processzorok készleten 2680v4,2683v4,2697v4,2697Av4(áfás számla, 2 év garancia)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

kicsit össze szedegetem)
)

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

majd pár perc után miután nem javult a helyzet, gépház oldala levesz, hibát keres..