Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sixkiller6
őstag
válasz
rocketry23 #38541 üzenetére
éppenséggel lehet, de miért nem bízod azt egy céleszközre (=router)?
-
Sixkiller6
őstag
válasz
rocketry23 #38539 üzenetére
internet-router-szerver+kliensek
-
Sixkiller6
őstag
válasz
Gubek-Einste #38537 üzenetére
150729 van nálam, oldalon 150514
-
Sixkiller6
őstag
válasz
Gubek-Einste #38535 üzenetére
hát ha csak nincs valamelyik szétpukkanva, akkor nem hiszem, hogy észreveszek bármit is.
viszont vmi most ugrott be, mintha azóta lenne ilyen vele, hogy a régióját átállítottam Magyarországra, előtte nem tudom mi volt, talán Románia, nem tudom miért.
ennek lehet bármi hatása?még vmi: most nézem, hogy a tp-link.com-on 150514-ös firmware érhető csak el, azaz korábbi, mint ami nekem van. ezt sem értem, nem szoktam bétát, vagy idegent felrakni.
-
Sixkiller6
őstag
válasz
Gubek-Einste #38533 üzenetére
WR1043ND v3 (firmware 3.16.9 Build 150729 Rel.36137n)
max 3 éves(megint eldobott mindent, soft reboot segített)
-
Sixkiller6
őstag
válasz
Gubek-Einste #38531 üzenetére
egy TL-WR1043ND-ről van szó, ennek megfelelően van bekötve, és amikor működik, akkor pont úgy működik, ahogy kell.
Lan-ra egy desktop, egy médialejátszó és egy NAS van kötve, wifin 2 androidos telefon és egy tablet (asus nexus 7)
-
Sixkiller6
őstag
-
Sixkiller6
őstag
üdv,
1-2-3 naponta a mobileszközeink nem tudnak fellépni a wifi routerre. router újraindítás segít.
mit kezdjek el vizsgálni?
telefonon/tableten annyit látok, hogy csatlakozás->elmentve, de nem kép és kap ip-tfelállás: padlástérben mobilinternet vevő oszt wifit és utp-vel az alsó szintre van vezetve, ahol egy TP-link router ad wifit és lan-t
nagyon köszi
-
Sixkiller6
őstag
válasz
Gubek-Einste #38342 üzenetére
köszi srácok!
az alsó router egy gigabites TP-Link WR1043ND -
Sixkiller6
őstag
üdv, a következőhöz kérnék segítséget:
adott egy masszív építésű, 2 emelet+padlás családi ház, jelenleg csak mobilinternet lehetőséggel (de az legalább egész gyors).
- padlásra betenném a mobilnet modem/routerét (telenoros, új huawei, fehér); ez adna wifit a felső szintnek
- kábellel lejönnék az alsó szintre egy gigabites wifi routerhez; ez kezelné kábelen a nas-t, asztali gépemet, médialejátszót, raspberry pi-t illetve adná a wifit az alsó szinten + kertbena LAN részével nincs is probléma, ha jól gondolom ez a poszt itt is aktuális és alkalmazandó. felső router a dhcp szerver, alsó csak ap és kiszolgálja a kábeles forgalmat.
kérdésem igazából a wlan-ról van, amire telefonok, tabletek csatlakoznának.
- meg lehet oldani, hogy egy ssid legyen csak? még akkor is ha azt két eszköz adja?
- meg lehet oldani, hogy az alsó router csak egy range extenderként funkcionáljon?
- van vmi alkalmazandó séma?
- bármi egyéb okosság?köszi,
6 -
Sixkiller6
őstag
válasz
Gubek-Einste #26582 üzenetére
nagyon köszi, azt hiszem azt rontottam, hogy a B router LAN1/Link portjába kötöttem, egyéb LAN porttal működik
ilyen esetben a B mögött kábelen lévő eszköznek az A router dhcp-je oszt IP-t? -
Sixkiller6
őstag
jó reggelt, következő kérdésem lenne:
t-home-tól kapom a netet "Speedport w 724v ci" routeren, ezen lóg wifi-vel a desktopom (sajnos a kábelezés nem igazán megoldható) és LAN-on egy médialejátszó/torrent központ.
a gondom az, hogy a Speedport nagyon gyakran eldobja a lokál kapcsolatot a gépem és a Popcorn (=médialejátszó) között, ami rettentő idegesítő.
Gondoltam megoldom olyan módon, hogy a Speedport mögé dugok egy wifis routert (kis gagyi Linksys WRT54GC, de régen chellós hálón teljesen jó volt) , arra kötök mindent, így a LAN stabil lesz, a router meg megoldja az internetkapcsolatot a Speedporttal.
na ezt hogyan csináljam? mert józan eszemet használva nem jött össze.
pls help me Obi wan Kenobiszerk: typo
-
Sixkiller6
őstag
válasz
PumpkinSeed #25729 üzenetére
nagyon köszi, ezt az A/B dolgot nem tudtam hova tenni, de gugli az én barátom, megkerestem hogy mi az A mi a B, megnéztem a kábel másik végén a rászerelt csatlakozót, B-ként bekötöttem én tada.wav !
működik a média centerem! nagyon köszi -
Sixkiller6
őstag
üdv, fali utp aljzatba próbálnám bekötni a kábelt. sajnos semmi manual a színkód meg nem egyértelmű nekem
vki tud segíteni?nagyon köszi
-
Sixkiller6
őstag
jó reggelt, van egy kis Linksys routerem otthon, faszán működik, teszi amit kell.
váltottam internet csomagot 120 Mbitre, és ha a routeren keresztül megy a net, akkor 40-50 Mb a max sávszélem, ha a gépre van dugva akkor megvan a 120...
ez mi lehet? ennyit nem bír átengedni magát? furcsa lenne
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest