- ZIDOO médialejátszók
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AI a játékokban és azon túl
- Milyen videókártyát?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen processzort vegyek?
- Apple asztali gépek
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- nVidia GeForce GTX 1070 / 1070 Ti / 1080 (GP104)
Új hozzászólás Aktív témák
-
bteebi
veterán
válasz Hieronymus #97 üzenetére
A CD, ha jó a master és a keverés, megdöbbentően jó minőséget tud produkálni, ami simán lepipálhatja az "átlagos" SACD-ket vagy audio DVD-ket. Mert elsősorban nem a mintavételi frekvencián és a (16 bitnél nagyobb) felbontáson múlik a minőség. Sőt, a brutál felbontású/mintavételi frekvenciájú zenéknek (mondjuk 24-32 bit 88,2-192 kHz) megvannak a maguk problémái, ami nem csak abban merül ki, hogy nagyjából 3-9-szer akkora sávszélt és tárhelyet igényelnek. A 16 bit / 44,1 kHz gyakorlatilag MINDENRE elég, ha jól csinálják.
A nagyOBB felbontás legnagyobb előnye szinte csak annyi, hogy komolyabb cuccokkal, és néha jobb hangmérnökökkel készítik, vagyis tényleg jobb lesz. De ha azt átkonvertálod CD minőségűbe, akkor majdnem teljesen fix, hogy SEMMI különbséget nem fogsz hallani semmilyen audiorendszeren. Persze nyilván egy normális vakteszten.
Van erről valahol egy nagyon jó YouTube videó (sőt nyilván több is), de most nincs kedvem nagyon keresgélni, úgyhogy csak erre a tök hasznos magyar cikkre futotta.
Na jó, legyek jófej. Egy példa. Remélem majd talán megtalálom azt is, amire gondoltam, mert abban ábrák is vannak meg rendes oszcilloszkópos mérések/demók is.
Cancel all my meetings. Someone is wrong on the Internet.
-
bteebi
veterán
válasz Dr. Akula #40 üzenetére
Pont ilyenünk volt ezüst színűben (azt hiszem talán 1992-ben kapta a bátyám karácsonyra), bár jó eséllyel csak valami utánzat volt. Viszonylag szerettem, pedig azért nem volt annyira jó. 14 évesen kaptam egy Philips mini hifit, na az hatalmas hangminőségbeli ugrás volt. Rendes 3 utas hangfalak, CD váltó, Incredible Surround. Azt nagyon szerettem, sokat hallgattam.
#52: Szép konfig. Annak idején sokan ölni tudtak volna azért a CF-ért.
[ Szerkesztve ]
-
bteebi
veterán
válasz JulianSinulf #12 üzenetére
Te leírtál egy modern hordozható magnót. Amire van, lenne is igény. De ez nem akar (nagyon) modern lenni. Épp ez a lényege. Szerintem amúgy teljesen felesleges ilyen retró-szemeteket 0 felhasználhatósággal gyártani. Ha meg tennének bele pl. BT-t, akksit, akkor meg egy teljesen értelmetlen hibrid lenne. Ahelyett akkor már inkább valami általad is leírt rendes, modern cucc kellene.
-
bteebi
veterán
Jópofa cucc... de minek? Pláne ennyiért. Oké, retró, de komolyan érdemben használni valaki egy ilye
n szart? Ne gyártsunk már szemetet csak azért, mert a 35-45 éves felnőttek még találkoztak ilyenekkel a gyerekkorukban. A használati értékük nulla.#63: Nagyon jó leírás! Mintha magamat látnám. Én is fel tudnék így töltődni (bár nem vinyllel, mert az pont nincs - mondjuk elvben majd lesz anyóséktól régi Orion), de jelen élethelyzetemben sajnos nagyon messze vagyok tőle.
[ Szerkesztve ]