- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- ZIDOO médialejátszók
- Apple asztali gépek
- RAM topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Dell notebook topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Reggie0
félisten
Es lesz vegre olyan oled, amit nem tukornek gyartanak?
-
sakal83
addikt
Az "elhasznalodas" valos jelenseg, amit sokan nem eszlelnek. En is csak akkor vettem eszre, amikor a sokat hasznalt oled tvben 2 evnel kijelzot csereltek. Mondtam is a szerelonek hogy ujabb tipusu kijelzot hozott? Mire o sejtelmesen mosolyogva: altalaban ez a reakcio. Igyanaz a panel csak uj, mondta...
-
nyunyu
félisten
Ha elkezdem összeszámolni a PCs pályafutásomat:
'91: 12" fehér hercules
'93: 14" színes SVGA 640x480@60Hz
'95: 17" iiyama MF-8617T 1024x768@100Hz (első saját zsebből vett monitorom)
'00: 21" iiyama S102GT 1280x1024@100Hz
'02: 21" Eizo F930 1600x1200@100Hz
'10: 32" Philips 32PFL5605H TV 1920x1080@60Hz
'18: 32" Philips BDM3270QP monitor 2560x1440@60Hz
'22: 42" LG OLED42C2 3840x2160@60Hz (VGA nem tud többet...)+ a beeges veszelye azert boven benne van egy monitornal sajnos.
Beégésgátló fícsörük közül egyedül a pixel shiftinget hagytam bekapcsolva, mert az kevésbé zavar, ha 10 percenként ugrik 3-4 pixelnyit valamelyik irányba a kép, mint az, hogy 2 perc után tizedére veszi a fényerőt az ABL (akkor is, ha eleve sötét volt a kép )Ha megadja magát pár év múlva, na bumm veszek valami újabbat munkaeszköznek, úgyis kell a költség a cégemnek.
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
blountex
senior tag
Már csak azért is lesz standard mert OLED mellett jön a mini led, micro led és a többi csoda . Ha ezek is beszivárognak monitorok közé akkor az IPS, VA, TN nagyon háttérbe szorulhat.
Ahogy írtad az OLED gyönyörű, és ez az a szint ami alá nem érdemes adni. Nem mindegy mit bámul az ember x órán keresztül... A beégés nem zavar, Tvnél is jelen lehetne, de ilyen már ritkán fordul elő.
Általános helyeken pl munkahely, suli stb ott kelleni fog vagy 20 év mire lecserélődik minden. Ez hosszú idő. -
sakal83
addikt
Barcsak igy lenne. De a monitorral rendelkezo ismeroseim koreben a 70% azt se tudja mi az oled, a 29% meg leszarja
En Te es itt joparan szeretnenk hogy elterjedjen, de az emberek jo resze ultra ritkan vesz monitort, akkor is bemegy egy botba oszt vesz egyet. En sem csereltem vagy 8 evig monitort. Telefont tabletet laptopot sokkal gyakrabban cserelnek az emberek.
Nekem oled fetisem van amiota meglattam az oled tvket, en is varok mar egy ertelmes aru (250e) 32es 4kst. Gyonyoru képük van. De sztem erre meg jopar evet varhatunk.
. + a beeges veszelye azert boven benne van egy monitornal sajnos.[ Szerkesztve ]
-
Dr. Akula
félisten
Árcsökkentésben még nem gondolkodtak?
-
bteebi
veterán
Óriási beruházás??? Ez náluk szinte filléres tétel. Na jó, azért nem, de egy "rendes" félvezetőgyár nagyjából tízszer ennyibe kerül (ez persze nem az).
Cancel all my meetings. Someone is wrong on the Internet.
-
-
nyunyu
félisten
LG 42C2 erősen tükröződik, így mindig be van húzva a függönyöm mellette.
Céges laptopomon lévő office 2016+fejlesztőeszközök meg hírből sem ismerik a dark mode-ot, így nem szoktam ennél feljebb merészkedni a fényerővel.
(pláne, hogy ki kellett kapcsolnom az ABLt a szerviz menüben, annyira irritált munka közben az állandóan sötétülő kép)Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
nozs23
addikt
Nekem az iMac a szoba közepén van, egy világos szobában, amit nappal használok. Nem ritka, hogy kimaxolom az 500nit-es fényerőt irodai munkához. Fotó-videó szerkesztéshez lefelezem. Az OLED tévémet én is 50-es oled fénynél használom, de alapvetően nem nézem fényes nappal és egy árnyékoltabb ponton van.
-
addikt
Bennem felmerült egy 42"-es 120+ Hz oled. Árban is találtam nem olyan rosszat, ráadásul kicsit nagyobb is.
Eladva a mostani 42-es monitorom, kicsit hozzátéve még rá is beszélném maga, de senki nem írt jókat a hosszabb távú tapasztalatokkal, akiket olvastam.
A kicsire nem adunk... a nagyot meg leszarjuk!
-
Low Noise
senior tag
A gyártók kapzsisága miatt, minek fejlesszenek ha el lehet adni a szar LCD-t is... Már 5 éve elterjedtnek kéne lennie az OLED monitoroknak.
Hajlok is rá, hogy vegyek egy Alienware-t 34-est csak nemtudom elég e a mai OLED monitorok fényereje, ami tesztek szerint kb a fele lehet a mai LCD-k nek.
-
Dare2Live
félisten
Igen, de ha 38" 16:9 jó akkor talán meg lehet békélni vele.
Amúgy teljesen egyetértek, hogy az ideális monitor 16:9 esetleg 16:10 és 35-38" közt van, ill lenne. A 42" már tényleg nagy a 32" meg még pont kicsit kicsi.
[ Szerkesztve ]
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
nozs23
addikt
Engem érdekelne, hogy miért tart ennyi ideig, hogy mainstream legyen az OLED monitor? Telefonok, tabletek, tévék, de még notebookok is minden méretben elérhetőek normális árakon, míg az az 1-2 OLED monitor ami piacra került mind horror áron van.
[ Szerkesztve ]
-
fecke78
senior tag
Nem a gyártást kell felpörgetni ,hanem az árakat lejjebb tolni
[ Szerkesztve ]
-
-
blountex
senior tag
2026?
Elég messze van az még és amire attól fellendülést várnak további 2 év legalább.34" 21:9 oledet várok megfizethető áron.
Nem tudom megérné-e 16:9re visszaváltani...
21:9 pont kényelmes hosszra 70cm távolságban, magasságra el lehetne viselni pár collal nagyobbat.
16:9nél talán a 35 körüli méret lenne a jó, de ilyen nincs a piacon.
32:9 teljesen felesleges....[ Szerkesztve ]
-
sakal83
addikt
Jo lenne megfizetheto 32es oled monitor.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- eMAG vélemények - tapasztalatok
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Asszociációs játék. :)
- Revolut
- Külpolitika
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- ZIDOO médialejátszók
- PlayStation tulajok OFF topikja
- Apple asztali gépek