- iPad topik
- Computex 2025: apró AI szuperszámítógép az ASUS-nál
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- TCL LCD és LED TV-k
- Apple MacBook
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Vezetékes FEJhallgatók
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
-
PROHARDVER!
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
cszolee79
csendes tag
válasz
Petyyyyy #91272 üzenetére
Ó, elfelejtettem, az EGR-t előző tulaj évekkel ezelőtt ledugózta. Az elvileg nem lehet.
Fojtószelepet ma-tegnap kitakarítottam - nem volt koszos csak a karterből beszívott olaj volt a belső felületén.
Tegnap vettem egy bontott vákumszelepet - ez a fojtószelepre csatlakozik egy kis gumicsővel, elvileg a vákuum értéket szabályozza. Nem tudom az előző jó volt-e, ez folyamatosan dolgozik, pöfög. Ha lehúzom az elektromos csatiját vagy befogom a beszívó csövét, nincs változás, és a motor továbbra is ingadozik.
ECU-t is reseteltem, a héten már többedszer (akksi lehúz 1 órára), aztán betanulás módban csak benzinnel mentem 70km-t M0-n. A benzinbe tettem injektor tisztítót, hátha az vagy szelepek koszosak, természetesen nincs változás.
Szinte biztos hogy valami szenzor vagy annak a kábele lesz rossz (18 éves kábelek), de ilyen furcsát, hogy üzemmelegen (viszonylag) jó, hidegen meg nem...
Mondjuk abból ítélve hogy ma lefulladás után még csak nem is indítózott, biztos valamelyik jeladó.
Emlékeim szerint akkor kezdte ezt a nagyon bizonytalan üzemet amikor széthúzgáltam minden csatit a motortérben hogy befújjam WD40-nel, és van egy olyan érzésem hogy a holtpont jeladó csinálhatja mert annak a basztatása után lett ilyen... Sajna ahhoz szét kell szedni eléggé a motorteret, és nincs hozzá szerszámom. Na mindegy, amíg megy megy, aztán fizetés után szerelőmmel kicseréltetem, hátha.
Ja, próbáltam hogy lambdaszondát lehúzom (az is új, gyertyák is, trafósor is), de a hiba marad.
Lassan végigérek mindenen...
Új hozzászólás Aktív témák
- Óvatosak a németek, de megadóztatnák az online óriáscégeket
- iPad topik
- Autós topik
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- GoodSpeed: Ugrás 32 GB RAM-ról 64 GB RAM-ra: Corsair Vengeance CMK64GX5M2B6000Z30
- Tőzsde és gazdaság
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Gitáros topic
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- HP ProBook 430 G4 Pentium 4415U (bios jelszavas)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest