Új hozzászólás Aktív témák
-
EQMontoya
veterán
válasz
Lortech #38690 üzenetére
Kozel laksz.
Jo edes anyukajat az ilyennek. Szerintem nagy szerencseje, hogy nem valamelyik tulaj fogta meg, mert van egy olyan erzesem, hogy sulyos testi sertes lett volna, tanu nelkul.
Nem tudom, mennyire all meg a birosag elott, ha hirtelen felindulasbol felholtra rugdosod az autod felgyujtojat...
-
EQMontoya
veterán
A bölcsészek aktuális lejáratása a kormány oszd meg, és uralkodj politikájának legújabb húzása. Kiszemel egy társadalmi csoportot, erősen negatív színben tünteti fel azt kommunikációban, miközben hoz egy intézkedést, ami sérti annak érdekeit. Volt már a rendőrök, tűzoltók ellen, tanárok ellen, most épp a bölcsészek ellen. Egyedül a diákok ellen futottak bele komolyabb társadalmi ellenállásba.
Valószínűleg maguk sem hiszik el, hogy nem teremtenek a bölcsészek értéket (mert nyilván de!), csak része a nagy tervnek. Undorító, aláírom...
-
EQMontoya
veterán
A bolognai rendszert nem kellene azért ennyire ekézni. Jelentősen megkönnyít dolgokat, pl. egyetemek közötti átjárhatóság, külföldön eltöltött félévek. Továbbá a BSc-MSc szétválasztása okán lehet mókázni akár azzal is, hogy némi tárgybepótlással nem teljesen összeillő BSc-MSc kombinációkat végezzen el az ember. Nyilván van hátránya is, mint mindennek, de nem érzem úgy, hogy be kellene szántani sóval.
De ezzel az egész felsőoktatási mizériával elég komoly elvi problémáim vannak. Kicsit erős párhuzamot alkalmazva: inkább engedjünk szabadon 10 bűnöst, mint hogy leültessünk egy ártatlant. Itt is inkább képezzünk néhány olyan embert, aki nem talál munkát a képzettségével, mint hogy hiányt hozzunk létre szakmákból. Költségvetési szinten elég marginális tétel, amit nyerni lehet rajta, viszont jelentős kockázat, mert a jövő gazdaságának alapja. Negatív várható értékű hazárdjátékot játszani pedig rohadtul nem bölcs dolog. Innen már nincs messze az orosz rulett sem...
Bandus: És - most nyilván nem várok konkrét számokat - egy 5 félév alatt elvégzett MSc (5*350) a magyar bérkülönbözetből mikor térül meg? Nettóban értve természetesen, és diszkontálva... 10 év? Hát, elég csehül hangzik...
-
EQMontoya
veterán
válasz
FehérHolló #38657 üzenetére
Kicsi a világ, ezek szerint Te is az autóiparban...
-
EQMontoya
veterán
válasz
FehérHolló #38655 üzenetére
Ennyire jól megy a német, vagy mélyvíz, majd belejössz?
Ingolstadtba ahhoz a céghez?
-
EQMontoya
veterán
válasz
concret_hp #38647 üzenetére
Több az, MSc-n most 440/félév lenne...
A rendszer féle ösztönzéssel pedig más gondjaim is vannak: szerintem a mérnökhallgatók zöme felsőbb években már dolgozik. Ez esetben nyilván nem lesz fényes tanulmányi eredménye, de a másik oldalon már csnegeti az adót és szakmai tapasztalatot szerez. Ezt büntetni azért nem túl előnyös.
Persze fél évente egy 100-as kibírható, csak dupla lehúzásnak érzem. Adózok eleget...
Erre mondjuk megoldás lehet, hogy a tandíj X%-a visszaigényelhető szja-ból. -
EQMontoya
veterán
válasz
concret_hp #38644 üzenetére
De a fizetősséget is úgy kellene megoldani, hogy azt ki is lehessen fizetni, és meg is érje. Most a legtöbb MSc elvégzése fizetősen 1.5-2M között van. (2 évről beszélünk) A magyar bérrendszer mellett számolt megtérülési ideje (különösen, ha hitelből került finanszírozásra) igencsak nagy, ez pedig erősen kontraproduktív.
A másik oldalról is be kellene látni, hogy ez egy befektetés. Az a paraszt, aki évi pár száz rongy állami pénzért tanul, később havi pár száz adót csenget be. A teljesen önköltséges rendszer véleményem szerint nagyon rövidlátó.
Már többször leírtam, hogy olyan tandíj kellene, ami már érezhető, de hitelből fizethető, és jó tanulmányi eredmények mellett ösztöndíjból megtérül. 120-150e/félév. Ez esetben mégsem 5 milliós adóssággal kezd, aki csak hitelből tudott tanulni, de lustálkodni ennyiért már éppen fáj.
Mert ugye ha az egyetemi tanulmányaimat önköltséggel finanszírozom, akkor senki nem várja el, hogy annak a megtérülésénél (magasabb jövedelem) nagyobb arányban járuljak hozzá az állami bevételekhez? Ugye?
Vagy egyik, vagy másik, de a továbbra is közel 50%-os adóteher mellett a fél éves szinten 300e és fölötti tandíjak szerintem nonszenszek.
-
EQMontoya
veterán
válasz
concret_hp #38635 üzenetére
Tény, de most a tradicionális, nagyobb egyetemeket is gyilkolják, pl. Miskolc, Debrecen...
-
EQMontoya
veterán
-
EQMontoya
veterán
Tegnap ettem majas gyrost (felig csirkehus, felig maj van benne), baromi jo, probaljatok ki!
Illetve a jol sikerult tegnap este szep momentuma: "ne kukazz, inkabb kifizetem azt a tegnapi kobanyait!"
-
EQMontoya
veterán
válasz
bobsys #38522 üzenetére
Divat lett manapság a biztonságot a használhatatlanságig fokozni. Láttam már én is céges pool notit, amin HDD titkosítva, Windowson is jelszó, majd mindkettő postittel rajta a gépen, mer' f@szom se jegyzi meg.
De a hülyeséget mindig lehet fokozni: havonta lejáró céges jelszó. Persze ugyanaz mindig, csak egyel nagyobb szám van a végén. Hasznos.
Tovább is van ám: a SAP jelszó is lejár, de az 4 hetente. Persze ebben is, és az előzőben is van 10-es history, tehát biztosan két különböző jelszavad van.
Erre is rá lehet ám kontrázni: céges ajtókon este 7 és reggel 7 között pin kód, 4 jegyű szám. Ajtónként kell megadni (először kétszer kell beütni). A bejáratnál lévő négy párhuzamos forgóvillánál is csak az jegyzi meg, amelyiken bementél. Ha másikon mész be, adhatsz meg újabbat, ami akár különböző is lehet. Ezek után természetes szerintem, hogy mindenkinek 4 azonos jegy a pinkódja, az összes ajtón.
És ez még nem a dilettantizmus Fedák Sárija: az ajtó pinkódok is random időközönként resetelődnek az egész épületben, hogy ismét megadhasd.A múltkor pedig elloptak 4 notit.
A biztonsággal foglalkozó okos emberek pedig elmehetnek ám maszturbálni az uborkagyaluval!
-
EQMontoya
veterán
válasz
bobsys #38470 üzenetére
Nyehehehe, ezt próbálnád meg itthon. Frankfurtból BP-re jövő gépen fenn hagytam egy duty frees szatyrot. Két doboz desszert volt benne, max 15 eur. értékben. Akkor tűnt fel, mikor vártam a bőröndömre. Odamentem az elveszett poggyászos pulthoz, onnan felszóltak a gépre, és már nem volt meg. Tehát az utolsóként leszálló utasok közül valaki elemelte, mint a huzat. Mi lenne a kézipoggyászokkal, amiben pl. noti is lehet?
-
EQMontoya
veterán
En mondjuk pont ezen akadtam ki. Karacsony elott (dec22) repultem haza Lufival, Madrid-Frankfurt-BP utvonalon, aztan az osszes barlangi troll felszallt 2 kezipoggyasszal, en pedig az egy laptophatizsakomat is rakhattam a labam koze, mert sehol nem volt hely. Termeszetesen mindket uton.
-
EQMontoya
veterán
válasz
parandroid #38368 üzenetére
+1. Így jutunk egy a szkenneren át a szkrínsotig.
(Sajnos láttam már így leírva...)
neduddki:
-
EQMontoya
veterán
Valaki arulja el, mi volt ma a Hungarian delelott... M3 bevezetotol Lagymanyosi budai oldalaig 110 perc. Se savlezaras, se baleset, se semmi.
-
EQMontoya
veterán
Nem terveztem megindokolni, mert számomra egy - bár közel sem tökéletes, de - működő megoldás volt akkor. Nem is mutogatok másra, tisztában vagyok vele, hogy nem volt gavallér cselekedet, de mint elmondtam: a hétvégi alvásom szent, ennek elérésénél kevéssé érdekel, hogy mit gondolnak rólam.
Azt pedig továbbra is tartom, hogy nincs a kezemben civilizált opció, amennyiben a normálisan megkérés nem működik. Marad ez, vagy a szájbabaszás. Ha lenne eszköz, amellyel alapvető emberi normák betartására rá lehetne bírni a kedves lakótársakat, akkor azokhoz folyamodnék, de ez nem áll rendelkezésre. Ezt viszont nem tekintem a sem a saját hibámnak, sem a saját problémámnak, és jön az első bekezdés.
-
EQMontoya
veterán
Nem hagytam ki a zárójeles részt, de irreális, utópisztikus elképzelés. Az Integra által leírt verzió akkor már sokkal jobb alternatíva.
Szerintem az önbíráskodás sok esetben az igazságszolgáltatás hibája is: azt intézik így az emberek, amit erkölcsileg alátámasztottnak éreznek, de törvényileg nincs rá lehetőség. Nyilván nem minden esetben van így, de valós problémának érzem.
Azért lássuk be, sokszor az igazságszolgáltatás itthon nem azzal van elfoglalva, hogy a jogaid védje, hanem hogy az adóforintjaidon túl leakasszon rólad még egy adag lóvét. Aztán csodálkozunk, hogy a Tomcat félék olyan dolgokkal szereznek népszerűséget, mint a tolvajkergetők.
-
EQMontoya
veterán
Ügyesen kikerülted a lényeget a biztosan van más mód résszel. Hát egy-kettőt én is tudok, de azoknál ez lényegesen visszafogottabb volt.
Az pedig, hogy nem vagyok különb... tény. Alapvetően nem is volt célom annak lenni, ugyanis annak hiányzik a háttere. Visszautalnék a lentebb leírtakra: ha benne lenne a házirendben, hogy a szombat 10 előtti fúrás 30 ropi (a második alkalom már 60!), akkor biztos, hogy nem csinálnák, illetve ez esetben lenne civilizált módja az elintézésnek: a 3. csekk után nem lenne kedve hozzá. Mivel sem törvényi, sem egyéb szabályozás nem véd ilyen esetben, a saját kezembe veszem az ügyet, és meg fogom oldani. Ha szép szóval nem megy, akkor másképp.
Most pl. egy garázstulajdonossal akadt konfliktusom (béreltem tőle), ez civilizáltan lesz megoldva: bejelentés az adóhatóságnál, illetve egy feljelentés csalás okán. Egyszer szóltam szépen, nem használt, hát marad ez. Eléggé unom én is, hogy ebben az országban vagy állat módjára, vagy jogi úton lehet valamit elintézni, de ettől még el fogom.
-
-
EQMontoya
veterán
Tisztában vagyok vele, hogy nem volt civilizált, sem kulturált. Viszont hatott. Ha más nem, azon keresztül, hogy így álmosabbak voltak reggel, és később kezdtek fúrni, de javult a helyzet.
És a szépen szólás után ez a következő lépcső. Hatósággal ugye nem megyek semmire, ha arcon vágom, engem vesz elő a hatóság, tehát mi marad?
-
EQMontoya
veterán
Abszolút Bandussal értek egyet. Aki szombaton és vasárnap reggel 8-kor fúr, az egy kibaszott pondró.
Igenis 8-kor korán van. Lehet, hogy annak nem, aki 9-kor már az ágyból nézi a Barátok köztöt (fingom nincs, mikor megy), de annak, aki esetleg dolgozik, a hétvége olykor a pihenésről szólna.Ha szombaton lehet 8-kor fúrni, akkor bizony este 10-kor is bármit lehet csinálni, mert az nekem ugyan úgy nincs későn, mint ahogy másnak a 8 nincs korán. És ha én veszem a fáradtságot, hogy 10-kor nem zajongok, akkor elvárom mástól is ugyanezt a reggel 8-cal kapcsolatban.
Volt egy albérletem, ahol párszor fúrogattak hétvégén nagyon korán. Nekem sem kellett több, néhányszor szóltan, de nem használt, így maradtak a radikálisabb megoldások: amikor későn értem haza (este 10 után), akkor 5000-es fordulaton érkeztem a ház elé, és nem finomkodtam a vasajtóval, mikor beléptem a lépcsőházba. Esetleg még Depeche Mode - Enjoy the Silence jó hangosan, kivételesen fejhallgató nélkül. Csak hogy érezzék a törődést.
-
-
EQMontoya
veterán
válasz
FehérHolló #38254 üzenetére
Rápróbálsz, ha engedi seggbe, akkor valszeg az első.
-
EQMontoya
veterán
válasz
concret_hp #38121 üzenetére
Hobbiautó bizti évi 15-30k teljesítménytől függően, nem nagy pénz. A garázs már drágább.
De adás a hipertv-re is kell, az is elvisz évi 30-cat. -
EQMontoya
veterán
válasz
fokukac #38097 üzenetére
Nem hiszem. Bandusnak nincs tv-je, nekem ugyan van, de 72 centis sikkepernyos, kepcsoves, tehat jo regi. Ingyen kaptam, csak el kellett hozni (40kg).
LCD-t/Plazmat pont azert nem veszek, mert amennyit nezem, arra felesleges.
A nezett musorok is hasonlok a Tiedhez, szoval nem hiszem, hogy generacios lenne a kulonbseg. (Bandus is kb. annyi, mint en, +1-2).
-
EQMontoya
veterán
First world: beszallunk a foldszinten harman a liftbe. A benyomott emeletek gombjai: 1,2,3. Majd a masodikon beszallt egy csajszi, aki a 4.-re ment. Lustasag lvl 99.
venember: igen, magam is lusta vagyok, nem is volt celom kivonni magam a sajat kritikam alol.
-
EQMontoya
veterán
válasz
Winner_hun #38031 üzenetére
Nem tudom, hogy most jobban vagy rosszabbul jártál.
-
EQMontoya
veterán
Csak hogy ki ne maradjak a jóból: f@szom az ebay topikba, hogy egy értelmes kérdésre senki nem bír válaszolni, de a "fordítsátok le angolra, hogy elromlott az ordibáló vibrátorral kombinált murvaradiátor", az valóban oda illik... Lassan elérjük a gyakorikerdesek.hu szintjét.
-
EQMontoya
veterán
válasz
FehérHolló #37976 üzenetére
Ezt küldeném, visszautalva az albérletkeresésnél tapasztalt viszontagságaidra.
A szekre: csak nem olvasod Zsombor blogját? (Ys)
-
EQMontoya
veterán
válasz
parandroid #37963 üzenetére
Szerencsém volt, gyorsan be lett takarva, és itt "csak" meggy (nem cseresznye!) méretű jegek hullottak, szerintem nem lett sérülés az autón.
Nem nagyon érdemes amúgy megcsináltatni, mert az összes horpadás helyén sérül a festék, amikor a horpadást kiegyenesítik, aztán lehet fényezni az egészet...
Nolf: Voltam Szingapúrban, Malajziában két helyen (Kota Kinabalu és Kuala Lumpur), valamint Balin (Denpassar). Láttam én is érdekes dolgokat, van jó pár képem.
Garázs is van, csak nem itt, és ott más autó áll. -
EQMontoya
veterán
Vasárnap déli program. Ebédidőben kellemesebb elfoglaltságokat is el tudnék képzelni...
-
EQMontoya
veterán
válasz
parandroid #37958 üzenetére
-
EQMontoya
veterán
válasz
Tothgera30 #37955 üzenetére
Bahh, borzalmas lehet. Engem már 12-13 colon is zavar, ha nincs legalább 800 pixelem fűggőlegesen, böngészéshez nagyon kell a magasság.
-
EQMontoya
veterán
válasz
Tothgera30 #37942 üzenetére
Múltkor kijelzőt cseréltem egy Asus F9-ben, az azért húzósabb művelet.
Egy óra alatt az is megvolt.
-
EQMontoya
veterán
válasz
Winner_hun #37934 üzenetére
Járjon diesellel nagyanyám.
Gondolom,
utángányoltutángyártott. -
EQMontoya
veterán
válasz
Tothgera30 #37921 üzenetére
A poszt írásának ideje alatt kb. betehetted volna.
-
EQMontoya
veterán
Az előbb kiadtam a következő instrukciót: "szagold meg, és ha zöld....". Lehet, le kéne jönni az LSD-ről.
-
EQMontoya
veterán
Nagymamam, meg elt (2010-ben hunyt el) egy rendes asztali gepet hasznalt. 2007 korul ugy dontott, hogy O akar rendesen netezni. Osszeraktunk Neki egy sima asztali gepet, meg akkoriban XP-vel, bekotve az alap UPC net, es megtanulta hasznalni. 67 evesen. De nem csak bongeszni, hanem konyveket rendelt netrol, emil, ilyenek. Mondjuk az a masik oldala a dolognak, hogy vegig szellemi munkat vegzett eleteben, nagyvarosban elt, tehat nyitottabb volt az atlagnal.
A masik nagymamam pedig vilag eleteben falun lakott, egyszerubb korulmenyek kozott elt, es arrol is nehez meggyozni, hogy azt a nyamvadt monokrom kijelzos Siemes C35-ot ugyan kapcsolja mar be, legalabb amikor varhato, hogy hivjak rajta...
Szoval szerintem nem az eszkoztol fugg, hanem a habitustol, nyitottsagtol. Ha nem akarjak, akkor felesleges eroltetni.
-
EQMontoya
veterán
válasz
venember83 #37826 üzenetére
Remeljuk, nem Jozsinak hivjak...
-
EQMontoya
veterán
válasz
BlacKSouL #37767 üzenetére
Mar a jovo sem a regi.
Azert lehet olvasni a '70-es, '80-as evekbol is olyan telekrol, hogy a katonasagra is szukseg volt a fel meteres hoban. Illetve a '90-es evekbol is remlik iskolai szunet a hohelyzet okan, szoval voltak azert kemeny telek. Szerintem tobb fa leginkabb azert kell, mert jobban faznak vagy kevesse hatekony a futes. Balatonon kifogott szar idos hetre meg tizenpar evvel ezelottrol is emlekszem. Egesz heten 17 fok, meg eso. Meg a ~2005 korul esett jeg, ami Borsodban az osszes autot tojastartova konvertalta, amelyik kint allt.
Meg arra is, mikor 2011 nyaran olyan melegben jottunk haza Horvatorszagbol, hogy du. 5-kor az M7-esen 35 fokot irt az auto, illetve meg a horvat szakaszon nem tudtam tankolni, mert a tankbol kiaramlo benzingoz hatasara letiltott a kutfej. Volt vagy 38, arnyekban.
-
EQMontoya
veterán
válasz
venember83 #37758 üzenetére
Pedig tobb ironiat nem tudtam belecsempeszni a hozzaszolasomba...
-
EQMontoya
veterán
Holló: nappal IT-s, éjjel ladyboy? Jól fizethet.
-
EQMontoya
veterán
válasz
fokukac #37715 üzenetére
Jelentjuk, On melle lott. Smog = smoke fog. A fust pedig szilard anyagot tartalmaz. No az az, amit a benzines oto nem pufog ki. Tehat maximum nemi fekporral tudnek szmogot csinalni, de feket nyomva nehez keresztbe menni.
Az lehet, hogy a levegot rontom vele kicsit, de szmog nem lesz miatta.
Ezt csak azert irtam le, mert a budapesti szmogriadok zome is a szallopor-koncentracio okan eletbe lepni, nem a ken- es nitrogenoxidok miatt, azok hatarertek alatt vannak. Nem tudom, hogy vicces, vagy siralmas, de ebbol viszont kvoetkezik, hogy a BKV az egyik legnagyobb oka a szmogriadonak a 100 eves, szethullo, kormolo dizelekkel... Fasza, nem?tbs: majd lecseng, nem lesz ott nagy para.
-
EQMontoya
veterán
válasz
concret_hp #37712 üzenetére
Nyilvan van, ez nem kerdes, csupan azt mondtam, hogy a varosi szmog kialakulasahoz jelentosen hozzajarul maga a lakossag es a varos infrastrukturaja is.
-
EQMontoya
veterán
válasz
FehérHolló #37706 üzenetére
Azert ez eleg kemeny... Becsbe sem megyek dolgozni ezek utan.
Asszem, ha kulfoldre megyek, marad a Skandinav resz. -
EQMontoya
veterán
válasz
concret_hp #37691 üzenetére
A szezon meg a fazon... A pekingi smogban igen eros szerepet jatszik az, ami ebbe nincs benne. Pl. a kozlekedes, futes, stb.
-
EQMontoya
veterán
válasz
Winner_hun #37683 üzenetére
Az baszna be, az olajnyomás szeleppel van leszabályozva... Persze ha 1 liter többlet van benne, az más, de 1-2 miliméter a pálcán nem kellene, hogy gondot okozzon.
-
EQMontoya
veterán
Mi a pek f..aert akar valaki egy 7000ft-os termeket postai utanvetellel megvenni elore utalas helyett? Eldobom az agyam. Utalok postara jarni, mert fel ora alatt nem lehet meguszni, ebben az esetben pedig ketszer kell mennem, mert a penzert is mehetek oda, elvegre a postas csak beb..a az ertesitot. Visszairtam ra, hogy persze, normal postai ar +2k ez esetben. Kivancsi leszek, igy kell-e neki.
-
EQMontoya
veterán
válasz
bandus #37622 üzenetére
1366*768-ért letöltendőt kellene adni. A 4 éves, 12"-os notim 1280*800, önmagában tehát nem lenne olyan gáz, de böngészésnél már a 800 is kevés, ennek a csökkentése minden, csak nem előre haladás. Főleg, ha ezt egy 10%-kal nagyobb képernyőn követik el (13.3").
Gondolkodtam már én is a cserén, de egyelőre marad ez. Főleg, hogy tavaly szerváltam bele egy t9500-at...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a politizálás!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Teljesen átvariálhatja szoftverei nevezéktanát az Apple
- Philips LCD és LED TV-k
- Elektromos cigaretta 🔞
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Alkoholista nevelde
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Windows Insider Program
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- További aktív témák...
- Cosmic-Audio XXL 3 Ag
- Lenovo Thinkpad T14s, 14" FHD IPS Érintőkijelző , I7-10610U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, W11, 27% áfás
- HP Probook 430 G7, 13,3" FHD , I5-10210U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, W11, 27% áfás számla, 1 év garan
- Dell Latitude 5500, 15,6" FHD , I7-8665U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, W11, 27% áfás számla, 1 év garan
- Keresem : Lenovo Legion 5 16IRX9 83DG0037HV
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Csere-beszámítás! Számítógép PC Játékra! I3 14100F / RTX 3060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest