Hirdetés
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Skylukos
tag
válasz
Vhiktor
üzenetére
Igy 1 1/2 hónap után sikerült kb egy kompromisszumos beállítást találni az általad is írt logikával. Persze a feketékből nem szeretnék szürkét, mert pont azért vettem oled-et mert 95%-ban sötét környezetben nézem és imádom a valódi feketéket amik az lcd-ből hiányoztak. Az oled óriási kontrasztja néha szinte bántja az ember szemét, ezt nem akarom tompítani, mert akkor miért vettem oled-et, ezt meg kell szokni!
Nekem fényerő hiányom nincs a c2-vel még nappali fényben sem. (Persze minden energia, meg oled védő vacak kikapcsolva!)
A mai televíziózás legnagyobb hibája a nyersanyagok óriási különbségei, hdr és dv anyagoknál (az sdr-ről nem is beszélve) egy egy jelenet furcsa fény viszonyainál az ember sosem tudhatja, hogy a készülékének beállításai vagy éppen a kódolt streaming, vagy az alkotók furcsa elképzelése a hibás. Az fps problémákról most nem beszélek, mert az itt a forumon szinte csak engem zavar, pedig itt a legnagyobb hátrány manapság. -
Northlorien
tag
válasz
Vhiktor
üzenetére
A fehér mondjuk relatív, mert használnak alternatív whitepointot is sokan stúdiókörnyezetben. Professzionális fényelő monitorokhoz konkrétan van gyári ajánlás, alternatív fehér pontra. Illetve a gyári kalibrált módok sokkal használhatóbbak már, mint voltak régebben. A trónok harca éjszakai csatajelenete óta, szinte minden tv gyártó készít filmmaker módot - ezek nem tökéletesek, és kalibrációra szorulnak, de nem annyira drasztikus a helyzet mint volt. Illetve utómunka esetében is van amikor megemelik az oled feketéit 0,02-0,05-re, nemcsak az LCD-hez való közelítés, hanem a projektorok feketéi, és arányai miatt is.
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3849, 100% Akksi
- Samsung Galaxy Z Fold6 Navy Duplakijelzős produktivitás, 120 Hz, Galaxy AI,2027. 09. 19
- REFURBISHED - DELL Docking Station WD19S + 130W töltő (ELKELT)
- BESZÁMÍTÁS! 32GB G.SKILL Trident Z5 RGB 7800MHz DDR5 memória garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest