Hirdetés
- TCL LCD és LED TV-k
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Feltételt szabott az USA az Intelnek a CHIPS törvény biztosította pénz mellé
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Házimozi belépő szinten
- Milyen monitort vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
blakey
titán
válasz Elemental #74289 üzenetére
Ami a bánatom, hogy a kodiban (coreelec) hiába van beállítva a hang optikai kimenetre, mégis áttolja a tévének hdmi-n - van amelyik SoC így működik, enyém pl. nem küldi tovább (Wim3 Pro)
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
salapp
addikt
válasz Elemental #74289 üzenetére
#A8H/A80J
Yess! Mi minden nap rácsodálkozunk az A8-ra és az A80J-re is.
Soha-soha, egy percre se sírtam vissza a G30 és a GT60 plazmát se.
Illetve amikor a virágboltos forrásból származó Halo sorozatrésznél megláttam a csúnya near-black luminance overshoot okozta sötétszürke paca-villódzást, akkor kikerekedett a szemem. De ezt azonnal megoldotta a 'Motionflow/Tisztaság: 1 (vagy 2, ha úgy tetszik neked jobban). Köszi D-Nice from AVS Forum Sony Bravia A8. Amúgy A80J-n mintha kicsit jobb lenne a színárnyalatok kezelése, de lehet, csak placebo. Az A8-at úgy, ahogy van imádom, szóval tökmindegy.
Nálunk a 65A80J 2,4 méterre van belőve, XBOX Series X-ről gyári blu-ray lemezek lemásznak a képernyőről, ahogyan mondani szokás. Rá van kötve egy immár 11 éves Dune H1 is, és arról a 720p régebbi anyagoknak sem kell szégyenkezniük, persze 1080p-től indul a csodavonat.
Van egy valami BBC-ről rögzített, adathiányos 576i Casanova kalandjai (David Tennant), na az hátborzongatóan szarul néz ki az A80J-n a nagyjából 2,5 méterről. De az guilty pleasure, nem szokás ilyen gyatra dolgokat nézni OLED-eken.
Konkrétan volt blu-ray lemez, aminél egy méterre beültem és továbbra is maradt a lenyűgözöttség. Persze gondolom, vannak régebbi/szarul digitalizált vagy durva grain-effektes (személy szerint utálom) filmek, amiknél nincs "miből" csodát tenni. Van 4K blu-ray lemez is pár, de ott inkább a HDR a feltűnő (nekem annyira nem jön be, de tudom, sokan odáig vannak érte, van, hogy jó, de nem minden esetben indokolt/appropriate)
Amit kérdeztél, itt lehet beállítani: Beállítások/Eszközbeállítások/Képernyővédő (itt képernyővédő és alvó üzemmód)
Amit mindenképpen kapcsolj ki:
Beállítások/Eszközbeállítások/Teljesítmény/Takarékos üzemmód (ki) - befolyásolja a látott képetBeállítások/Televíziózás/Külső bemenetek/HDMI-jelformátum/HDMI1, 2...4 ezeket állítsd át 'Javított formátum'-ra!
érdemes még a bemeneteket variálni:
Beállítások/Televíziózás/Külső bemenetek/Bemenetek kezelése/itt választhatod ki, melyik bemenetek legyenek elrejtve, amíg nem használod őketszintén érdemes a távon a 'TV' gombra programozni azt, amit gyakran használsz:
Beállítások/Televíziózás/TV gomb parancsikonFejlesztői módot aktiváld:
Beállítások/Eszközbeállítások/Névjegy/Build (erre 6-7x enter és fejlesztő leszel)
Háttérben futó folyamatok számát maximáld:
Beállítások/Eszközbeállítások/Fejlesztői beállítások/Háttérfolyamat-korlátozás (legfeljebb 2 folyamat)
Én az alkalmazások közül tiltottam, ami nem kell.Töltsd le a tévére a Calman for Bravia appot, indítsd el és ezután az azonos wifire csatlakoztatott telefonod böngészőjén nyisd meg: https:// a Calman appban a jobb felső sarokban látott IP cím: a Calman appban a jobb felső sarokban látott négyjegyű szám.
A megnyitáskor a Calman appban a jobb felső sarokban a not connected felirat egy pillanatra connected-re vált. Ezután indítsd újra a tévét.
Újraindítás után lesz kép új profi képmódod, amire beállíthatsz tévéző szokásoknak megfelelő képmódokat minden egyes HDMI bemenetre:Nálam pl. így van beállítva a nappali és az esti SDR (A8-on is és A80J-n is):
Kép üzemmód: 1. egyéni beállítás - profi/ 2. egyéni beállítás - profi
Automatikus kép üzemmód: ki
Fényérzékelő: ki
Fényerő: 25 (nappali)/ 40 (éjszakai)
Kontraszt: 90
Gamma: -1 (nappali)/ 0 (éjszakai)
Sötét részek fényerőszintje: 49
Sötét részek beállítása: ki
Speciális kontrasztjavítás: ki
Csúcsfényerő: közepes (nappali) / ki (éjszakai
Színtelítettség: 50
Színárnyalat: 0
Színhőmérséklet: Profi1
Élő szín: ki
Képélesség: 50
Reality Creation: kézi
Felbontás: 4
Véletlenszerű képzaj csökkentés: ki
Digitális zajcsökkentés: ki
Sima átmenet: Alacsony
Motionflow: Egyéni
Egyenletesség: Min vagy 1
Tisztaság: 1
Film üzemmód: Automatikus
Videójel:
HDR mód, HDMI-videotartomány, Színtér: AutomatikusMost az A8 menüjéből írtam, asszem, egy valami van, ami az A80J-ben van, és az A8 menüjében nincs, most meg nem mondom, micsoda, de fentiekkel elleszel szerintem.
HDR-es képmódok beálltásaira talán más tud javaslatot tenni, mivel nem vagyok oda érte, az A8-on csak a YT videóknál használom, de ott igen látványos, pl. a Slow mo guys videóinál.
A80J-n nagyfiam XBOX játékokhoz mindig használja, menő.
Ha van XBOX Series X-ed, akkor tudod aktiválni a VRR-t is.
Egy szívás van ezzel. Fiam az XBOX-ot blu-ray lejátszónak is használja, azonban a VRR aktiválásakor a tv rögtön Játék képmódra vált, ami filmekre nem jó.
Ezért a VRR-t csak játék előtt kapcsolja be.Nem tudom, a saját tunerjeiből használnál-e valamit. Én a SAT-tunert használom. Az Astra ingyenes német adásokból (720p50Hz, csak van benne adat, nem úgy, mint a hányinger Telekom iptv 'HD'-nek csúfolt szégyenekben) elég soknak igen remek képe szokott lenni. A csatorna váltás 2-4 másodperc, (A8, az A80J nincs antennákra kötve jelenleg) de emiatt nem mérgelődök, a kép kárpótol. Tegnap este ott ragadtam egy filmen, ahol sivatagi dűnéket mutattak, annyira gyönyörű volt.
Remélem, tudtam támpontokat adni. Nyilván semmi nem szentírás, amit írtam beállítások kapcsán, de kiindulásnak jó lehet (képbeállítások)
[ Szerkesztve ]
Cathrine Tate: -Computer says: nooo!
Új hozzászólás Aktív témák
- DELOCK - TOSLINK STANDARD M/M KÁBEL 3M - 82901 új bontatlan audiókábel
- Új bontatlan Jabra EVOLVE 65 MS Duo headset
- Új bontatlan PLANTRONICS Blackwire 5220 USB-C fekete 207576
- EGYBEN: Magnat Supreme 802 Mokka hangfalpár + Monitor Audio MRW-10 mélysugárzó + Panasonic SA-HE75
- Black Friday: Pro-Ject Tube Box DS2 Black For Sale
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest