Hirdetés

Aktív témák

  • Bandit21

    addikt

    válasz szasza_1 #1759 üzenetére

    Ha úgy gondolja, h zavarod, és korlátozod jogai gyakorlásában akkor nem rendőrt hív, hanem miután szépen lemérette a zajt, indít egy keresetet ellened, Te meg kapsz 1 fölszólítást a városi bíróságról, h mikor hova menj. Na ilyen sose lesz. Maximum ha minden nap hallgatnád a zenét max hangerőn éjjel nappal fél évig akkor indítanának pert. A rendőr megint más dolog mert az meg akkor jön ki, ha vmi BTK-ba ütközni látszó eset forog fönn. Polgári jogba tartozó jogellenesség miatt nem fog rendőr eljárni. Összefonódhat a garázdaság v vmi hasonló ezzel a szomszédjogi elvvel, de elég nehezen mert a garázdaság:
    Aki olyan kihívóan közösségellenes erőszakos magatartást tanúsít, amely alkalmas arra, h másokban megbotránkozást riadalmat keltsen... 2 évig terj szab veszt közérd munk. v pénzbünt.-el büntetendő. (Btk. 271§)
    Szóval rendőr itt nem igazán játszhat szerepet. Ha 10 után csinálod akkor az meg csendháborítás de ilyen a Btk-ban nincsen.
    Szóval marad a polgárjog, amit elvileg sértesz azzal ha bármikor úgy hallgatod a zenét, h őt zavarod vele, vagy megakadályozod a nyugalomhoz stb-hez való jogában.

    regisztrált: 2003-02-20 10:16, azaz .... 21 éve a PH!-n!

Aktív témák