- Milyen billentyűzetet vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Házimozi belépő szinten
- Új AI funkciókkal bővült a Copilot+
- Most már a Razernek is van vertikális egere
- Azonnali fotós kérdések órája
- E-book olvasók
- LG LCD és LED TV-k
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Új hozzászólás Aktív témák
-
Géjza
őstag
válasz
Sundesz #1789 üzenetére
Egy sima 5070-nél pont az lehet a gond, hogy mindent is lespóroltak róla. Nyákot, alkatrészeket, hűtést. Csak nézz rá a nyák méretére, ez az igor által tesztelt pny:
Ez meg egy Giga Eagle OC 5070Ti (ez is inkább beugró szint, de mégis több centivel hosszabb a nyákja, sokkal több alkatrész van rajta és a putty-ból jutott mindenre is - igazából ennek ugyanaz a nyákja, mint a giga 5080 Gaming OC-nek):
Szerintem nem biztos, hogy jó általánosítani, hogyha PNY-nél xar, forró, akkor minden más gyártó mindegyik 5070/5070Ti/5080-nál is ugyanilyen gondok lesznek biztosan. Szívesen megnézném, hogy más gyártók más kártyáinál mizu van ezen a fronton.Egyébként így, hogy látom, hogy giga kb belépőszintű kártyájánál (csak a windforce van eagle alatt) is rendes, 5080-as nyákot használnak, így nyugodtan dőlök hátra és használom a giga 5070Ti gaming oc kártyámat.
Referenciaként: innét van a giga eagle 5070Ti képe: [link]
Itt meg a giga 5080 nyákja látható: [link]Techpowerup-on gyorsan ránézve Asus TUF 5070-re és TUF 5080 nyákjára, ott is egyezés van, nem ilyen gyösz, apró nyákot használ Asus sem 5070-nél, mint PNY.
De legalább igor finding-ja körbejárja a netet és lehet hüledezni, hogy milyen xar, veszélyes az egész 5070/5080 széria.
-
BaJaZo
aktív tag
válasz
Sundesz #1789 üzenetére
Na, ez az a pont ahol elengedtem az 5xxx szériát. Nem elég, hogy nem lehet kapni normális áron, a driver ki tudja mikor lesz hibátlan, kiderül, hogy a VRM egy rakás szar...
Marad az MSI 4080 Suprim X kártyám, kihúzom vele a 6xxx szériáig, hátha addig az Nvidia megtanul tápáramkört tervezni... -
Yodamest
veterán
válasz
Sundesz #1433 üzenetére
De az a kis morgás tényleg ennyire hallatszik élőben is? Mármint én is szeretem a csendet, csak noctua NF-A12 ventik vannak a gépben, de az amúgy nem hangos ironwolf hdd-t folyamat hallom, hogy dolgozik, szerintem az ennél sokkal hangosabb. Arra célzok, hogy 0dB mellett gondolom, hogy valami hallatszik, de ha bármi hangot ad ki a gépben vagy a szobában, akkor nem tudom elhinni, hogy ez hallható lenne.
-
RobbyJr
addikt
válasz
Sundesz #1429 üzenetére
Hát fogjuk rá, hogy normálisnak mondható. Nem hinném, hogy annyi múlna a tápegységen. Én 1 hónapja cseréltem tápot, és a kártya ugyanúgy viselkedik nem lett CW-s.
Akinél CW-s a Vanguard az keményen panaszkodott rá, akinek meg nem az, az olyat fogott ki. Meg ugye vannak a nagyot hallók, meg a ki milyen házat használ, mennyire van közel hozzá stb. -
-
omfgk
veterán
válasz
Sundesz #1419 üzenetére
Az 5070Ti eurós árával nem lehet számolni már, mert ezt eleve nem korrigálta az Nvidia (FE hiányában) és a korrigálás óta is gyengült a dollár.
https://videocardz.com/newz/nvidia-cuts-geforce-rtx-50-prices-in-europe-as-euro-strengthens
Ez volt 1 hónapja.
A 750 dollár, euróban, magyar áfával is már csak 845 euró.És látható ,hogy 368k feljebb a Gainward. Nem ment az MSRP alá, csak már eleve nem ott van az MSRP.
-
pidzse4
aktív tag
válasz
Sundesz #1326 üzenetére
Leteszteltem 5070 az indit . 4K ban High beállitáson RT nélkül Dlss performance játszható 60 fps körül a FG nincs bekapcsolva. Memoriából eszik kb 10500 at még belefér a 12 be. Ha bekapcsolod az RT akkor meghal a kártya várható volt. A 4090 sem birja nem hogy az 5070. AMugy a játék egyébként is tul nehéz . Csomoszor van hogy lőni akarok és nem lő a fegyverrel tiszta bugos a játék. Az ellenfelek tul erősek a lőszer hamar kifogy. Óriási irreálisan magas gépigény. Le is töröltem .
-
pidzse4
aktív tag
-
Benhill
senior tag
-
tomgabor
senior tag
válasz
Sundesz #1240 üzenetére
Gyárilag felmegy a hőfok 75 fokra zerorpm módban és kapcsolja rá a ventit 2000+ rpm-en amíg le nem hűl és veszi vissza a fordulatot, újabb verzióban ezt elvileg javították.
Redditen azt írják, hogy manuál 30%-on állandóan leáll és újraindul FanControlt használva, 37%-on 780rpm bekapcsolva marad és nincs hangja. Azt mondják Prime és TUF is hangos 1300-1500rpm-en.
-
-
4264adam
veterán
válasz
Sundesz #1104 üzenetére
Igen. Ezért is érdeklődtem nálad az MSI iránt
[MSI Gaimg Trio érkezése]
[RT-ben nem megy a CP2077]
[Első 2 nap próbált beállítások]
[Youtube videoim]
[További leírás a hibáról]
[Furmark is hibátlan]
[Windows 11 23H2 24H2 + driver + CP2077 próba]Spider-Man 2 esetem:
[Spider-Man 2 RT gond de fut a játék]
[Spider-Man 2 RT youtube videom]
[Újboli windows telepítések]
[CP2077 mod error log]
[ASUS Prime érkezése, tökéletes futtatás csak a hűtés rossz]
[ASUS TUF érkezése, tökéletes futás, csendes hűtés és full OC bírása]Majd az ASUS PRIME és végül TUF érkezés megoldott minden ilyen gondot. Azóta is jól fut
-
4264adam
veterán
Gratulálok a szerzeményhez. Első MSI Gaming Trio tulaj vagy a topikban. Kicsit irigy is vagyok, az első 5070T-om nekem is ez az MSI volt és ahogy írod, RPM és CW-ben a legjobb.
Kár, hogy hibásként vissza kellett küldenem.
Control neked hibátlanul szuperál DX12-ben? Nekem a texture-ák nagyon vibrálnak.
Csak DX11-ben fut glitch nélkül. -
BeZol
őstag
Csak performance bios-sal néztem, úgyh passz.
Én is 0rpm párti voltam, de majd egyszer ha több ideig áll 0rpm-en a ventid, kapcsold ki a gépet és tapizd meg a kártyát. Meglepően bazira forró tud lenni, és ez nekem nem oké, fixen rossz lehet az alkatrészeknek (esélyesen gariidőn túl persze).
Van egy Asus Strix 2070-esem. Az meg ha kicsit több dolog van megnyitva Windowsban, már nem tudja 0rpm-en tartani magát, felpörög 2-3secre, majd leáll 5secre, hogy megint felpörögjön 2-3sec-re.
Ha nem lenne oldalasan plexivel a gépházam, észre se veszem h gyakorlatilag a ventivezérlés ki akarja csinálni a ventillátorokat... Agyrém -> MSI AB-ban egyedi ventiprofil kellett.marinea2:
súlyban érzésre különböznek, de külső méretre ugyanaz a hűtés 5070 és 5070 Ti-on (és 5080-on is).
Csak ugye 250W vs 300W gyárilag, az OC pedig innen indul.
Az 5070 Ti chipmérete valszeg nagyobb, tehát könnyebben leszív róla a hűtés nagyobb hőmennyiséget, de ettől még igen, 5070 Ti esetén nehezebb dolga van a hűtésnek.
Kb. 200-300rpm-el többet pörög Prime 5070 Ti esetén a venti, mint sima Prime 5070-esnél.
Emiatt a gyári 0rpm-es profil sokkal rosszabb 5070 Ti esetén, mint 5070-el, DE 0rpm-et kikapcsolva már oké, de ismétlem, 200-300rpm-el többet kell ekkor is pörögnie ha 5070 Ti.Ettől függetlenül szerintem rendben van 5070 Ti esetén is a Prime, aki szerint meg nem, az nézzen meg egy Ventus 3X-et, onnan sírva rohan vissza Prime-ot venni
Ezek általában a legolcsóbb kártyák közé tartoznak úgy, hogy 3ventisek (5070-nél már 2ventisek is léteznek).
Akinek nem tetszik, általában +100EUR/40ezer Ft-ért megkapni az ennél durvább hűtésűeket.Megéri?
Nem, mert kifizetsz +10-20% felárat ugyanazért a játékteljesítményért, amúgy meg annyi lenne, hogy kicsit finomhangolod a ventiket és ha nem tetszenek a hőfokok, akkor kicsit alulfeszelve tuningolsz.A nagyon fos hűtésű MSI Ventus 3X RTX 5070 Ti pl. így a gyári 300W helyett 250W-on hozta a gyári színvonalat, csak 2400rpm helyett 1650rpm-en
Ha plug and play megoldással kell nagyon halk kártya, akkor tessék kicsengetni a +10-20% felárat.
Egyébként meg kis állítgatás és ugyanott vagy jóval olcsóbban.Mindenki mérlegelje megéri-e neki és engedi-e a pénztárcája.
Részemről +3-5% felár a limit, amennyit kifizetnék egy halkabb modellért.
A para viszont az, amikor még finomhangolva sem megoldható az, hogy halk legyen egy kártya (vagy h ne throttlingoljon --> lásd Asus Dual Mini RTX 3060 Ti)
Tehát maradjunk annyiban, hogy a Prime-ok hűtése rendben van, főleg úgy nézve, hogy belépő árú modellek, DE picit foglalkozni kell velük, hogy halkabbak legyenek, mert a gyári ventivezérlés kaki, 5070 Ti esetén pedig hangérzékenységtől függően még kis alulfeszelés is rámehet, hogy ne fűtsön be annyira.
CW-ről meg annyit, hogy az egyik Prime 5070 cw-mentes volt nálam, a világranglista 2. Prime 5070-esnél van minimális cw,
míg a világranglista 8. 5070 Ti-nál több cw volt, de még az is minimálisnak tekinthető, hiszen több fps miatt volt a cw (de ezt már visszaküldtem a webshopba, nekem feleslegesen erős a WoW-hoz, sima 5070 is viszi 10es grafika max Ray Tracing-gel 1440p-ben)
A Zotac-ok ugyanúgy cw-ztek nálam, mint a cw-ző Prime-ok, tehát ott sincs különbség.
Zotac mellett első tulaj esetén az 5év gari szól (vagy ha megkéred a hirdetőt h regelje be első tulajként, akkor is oké, ha ügyintéz neked x év múlva), és a plug and play jobb ventiprofil.
Legalábbis 5070 vonalon ez a tapasztalatom, 5070 Ti esetén nem járt nálam Zotac. -
4264adam
veterán
Nincs hőmérséklet gondom.
Azon filózunk, hogy Palit legyen 455k-ért és küldjem vissza az 524k-s TUF-ot. Vagy ne vegyem át a Palitot és marad a TUF ami megvan 1 hete.
#809omfgk
: Igen ez igaz.
És ekkor, ha garancia időn belül is vagyok:
Palit Visszaküld aztán majd csinálnak vele valamit 30 nap alatt vagy több.
Már nem éri meg a kedvezőbb árát az időkiesés. -
laychi
veterán
Performance, gyárilag erre volt belőve. De úgy nem jó, elengedi 80fok + is a kártyát.
Gyári ventigörbe nem igazán fain.
Én manuálisan fix 50%-ra állítottam 1300rpm szinte hangtalan.
Benchez 55% 1500 rpm, itt is csendes, továbbra is.
Nincs morgó venti, csak minimális szélzaj.Meg az eredmény is manuális curve-OC eredmény, nem gyári.
Kár, hogy a vram csúszka csak +2000-ig állítható, menne tuti többet, mint az 5080 esetén, attól, hogy eltérő chip és mennyi a névleges teljesítménye.
-
petimbo
tag
+ 10 % teljesítményért??? Te miről beszélsz?? Tudod mennyibe kerülnek a 4070 Ti-ok jelenleg? Én 420-ért vettem 4070 Ti-t egy évvel ezelőtt. Most majdnem fél millióba kerülnek, már ha találsz egyáltalán eladó darabot! És most nem hardveraprósra gondolok, ahol mások nevén van már a számla. 5070 Ti is fél millió, csak számold ki, hogy fél éven belül egy halom olyan videojáték fog kijönni, amelyben elérhető lesz a multi frame gen, és azzal kb. kétszer annyi fps-ed lesz, mint egy 4070 Ti - al normál frame gen mellett 1440 pixelen. Én például az Indiana Jones-sal nem tudok játszani, pedig 4070 Ti -om van, de akárhogy variálok a beállításokkal, egyszerűen egy csomószor kifagy a játék, mert kevés neki a 12 GB VRAM.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- TCL LCD és LED TV-k
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Beszámítás, 27% áfa, összesen 5db RTX 5060 Ti 16GB 3 ventilátoros készletről BOMBA ÁRON!
- Hibás/Kis hibás/Hiányos,Működő/ Teszteletlen Hardverek és egyéb 500ft-tól.
- XFX Speedster MERC 310 Black AMD Radeon RX 7900XTX 24GB 3év Garancia
- Asus TUF RTX 4090 24GB GDDR6X OC Gaming Videokártya! BeszámítOK!
- XFX Speedster 319 SWFT RX 6800 16GB
- TAVASZI RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- Lenovo Thinkpad T480S üzleti i5-8350u 8th gen. 8-24Gb RAM 256GB-1TB SSD, több db, gar.
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- Samsung Galaxy A04 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 55CS6 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest