- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Valami baja van a tápomnak
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen videókártyát?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Melyik tápegységet vegyem?
- Bluetooth hangszórók
-
PROHARDVER!
NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
Kérés előtt olvasd el az alább található összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
otps
aktív tag
KillHates
iPad Mini 2 (Retina) 40-ért? Biztos? Az Apple honlapján 99e, 70 alatt (E. Digital akció) sosem láttam, most a legolcsóbb ár, amit látok, zug-GSM boltnál 82.
Akár ha iPad Mini 1 (nem Retina) is volt, esetleg emlékszel, hol? Köszi!
Én is néztem, mint a moziban; 46 valamennyi volt blekkfrájdéjen az emag-on. De aztán láttam máshol is.
Most az ócskányban nálunk 36 a nem retina iPad vékony akármi.[ Módosította: KillHates ]
-
otps
aktív tag
válasz
KillHates #23171 üzenetére
KillHates
Köszi a tippet!
Még annyit tennék hozzá, hogy:
mert almáséknál sohasem tudni, hogy kijön holnap a mekbúk
Inkább apró, kis lépések az évek során, leginkább az Intel-processzor roadmap szerint. Egyébként idén a Skylake miatt kicsit nagyobb változás várható [a Microsoft Surface Book kb. előrevetíti]; az Air és Pro modellek egysítésére számítok; kb. retina Air-Pro.
és akkor (relatív!) nagyot esik az ára a régebbi modelleknek.
Ezt jól ellensúlyozza, hogy máig az egyik legjobban fogyó modell a még ma is árult, utolsó vastag MacBook Pro (prémium áron). Ill. tavaly kijött a vékony MacBook, ez az Air árát semmivel sem csökkentette.
Üdv!
Akkor ahogy látom ki vagy kupálódva a témában!
Én inkább szervizes szemmel közelítettem meg, mint gazdasági szempontból a témát.
Arra mondjuk nem vennék mérget, hogy az apple nem menjen szembe saját magával és okozzon valami meglepetést (persze csakis kellemest) a piacon. Én azért azt látom, hogyha kijön egy újabb modell akkor az mindig okoz fluktuációt a piacon és így valamelyest telítődik/besűrűsödik egy-egy kaszt. Most az iPad-ek ára esett, mert kijött a PRO és sokaknak megadta a végső lökést arra, hogy lecseréljék a kisebb deszkáikat, továbbá volt készletkisöprés is iPad Mini 2-ből valami nevetséges 40 ezer körül kínálták az Ünnepek előtt. Szóval vannak hullámzások, de az inkább a régi modelleket érinti. Ha egyszer rám szakad a bank, akkor én is lövök majd egy MBP retinát, de a régit amiben még van GT650M. Bár most már eléggé felzárkóznak a Win10-es gépek is mind felbontásban, mind használhatóságban...[ Módosította: KillHates ]
-
otps
aktív tag
válasz
KillHates #23156 üzenetére
Tehát akkor vennél most egy MBP-t majd 11 hónap múlva eladnád, ha jól veszem ki szavaidból
A két különböző Pro közül valamelyiket, vagy az Air-t.
Akkor az a kérdés, hogy melyiket vedd, vagy az, hogy mennyiért lehet eladni?
Hogy mennyiért lehet eladni őket (ha mindhárom lehetőségre nyitott vagyok).
Ha az utóbbi akkor az merült még fel bennem, hogy azt kellene megírnom, hogy most mennyiért vagy 11 hónap múlva mi lenne az ára? Bocsáss meg az értetlenkedésemért, de nem jött át egyértelműen...
Lehet, hogy én fogalmaztam túl bonyolultan; elnézést. De legegyszerűbben tényleg az a kérdés, ha most megveszem a három darabot, mennyiért lehet őket fenti kondíciókkal 11 hónap múlva eladni? Köszi! Inflációtól, esetleges világháborútól eltekintve, ha feltételezzük, hogy a külső tényezők viszonylag maradnak.
-
otps
aktív tag
válasz
KillHates #23139 üzenetére
KillHates
Ha kereskedelmi tevékenység lenne a fő cél, miért használnám a gépet majd' egy évig, miért nem új, fóliás állapotban adnám tovább?
Ha cég egy év alatt leírhatja az elektronikát, és jó áron tudom beszerezni, miért ne éljek vele?
Az Apple gépek a PC-khez képest közismerten jól tartják az árukat. Ha angolul rákeresel, sok emberben felmerült, hogy 'resale value'-re optimalizálja Apple gépbeszerzését. a jótanácsok azt írják, hogy ez esetben az alapmodellt válasszuk (alap RAM, tárhely), a bővítésért jelentős prémiumot számol az Apple, ami a későbbi eladáskor nem biztos, hogy megtérül. Én is az alapmodelleket vettem a listába.
Pár újabb érdekes, releváns adat, az Apple Certified Refurbished bolt oldaláról (ezeket a gépeket az Apple ugyanolyan garanciával adja, mint az újakat, lehet rá AppleCare-t venni):
13" MacBook Air (2015), (1.60GHz/4GB/128GB)
Refurbished az új árhoz képest 15%-kal olcsóbb13" MacBook Pro Retina (2015), 2.7GHz 13" (8GB/128GB)
Refurbished az új árhoz képest 15%-kal olcsóbb13" MacBook Pro w/ CD/DVD Drive, 2.5GHz 13" (4GB/500GB HDD)
Refurbished az új árhoz képest 24%-kal olcsóbb(A magam részéről az új, és nem a refurb. gép jó árú beszerzésére van lehetőségem. Magamnak, nem kereskedelem, ne is kérdezzetek erről.) Szóval visszatérve az eredeti kérdésemre? Köszi!
-
otps
aktív tag
Sziasztok!
A terv a következő: Amerikából vennék Apple laptopot, a fő szempont, hogy 11 hónap használat után, 1 hónap gyári garanciával, amire akkor még opciónális plusz két év AppleCare-t lehet venni (bár nem biztos, hogy ha ezt előre megveszem, jobban járok a használtpiacon) a lehető legjobb áron tudjam itthon továbbadni, a beszerzési árhoz képest.
A lehetőségek (mindhárom az alap kiépítés):
13" MacBook Air (2015), (1.60GHz/4GB/128GB)
USA
MSRP: $999
Street price: $899
Magyarország
Ajánlott fogyasztói ár: 359 990Ft
Utcai ár: 299 990Ft13" MacBook Pro (2015), 2.7GHz 13" (8GB 128GB)
USA
MSRP: $1299
Street price: $1175
Magyarország
Ajánlott fogyasztói ár: 469 990Ft
Utcai ár: 419 990Ft13" MacBook Pro w/ CD/DVD Drive, 2.5GHz 13" (4GB/500GB HDD)
USA
MSRP: $1099
Street price: $949
Magyarország
Ajánlott fogyasztói ár: 399 900Ft
Utcai ár: 379 990Ft
Erről a gépről érdekes adat: Why the 2012 non-Retina MacBook Pro still sells
The 13-inch non-Retina MacBook Pro, model MD101LL/A, was launched in 2012 for $1199. Almost four years later, it’s still for sale, completely unchanged except for a price drop to $1099 in 2013. Despite the low-resolution screen, slow hard drives, very little RAM, and CPUs that were middling even in 2012, it’s an open secret among Apple employees that the “101” still sells surprisingly well — to a nearly tragic degree, given its age and mediocrity.USA billentyűzet, zsír, karcmentes állapot, viszonylag jó aksi. Persze, megpróbálhatom célzottan eladni az itt elő népes expat kolóniának is. Az árbecslés szempontjából tételezzük fel - mivel nem látunk a jövőbe - hogy már megvettem mindhármat, 11 hónapja és most szeretném eladni őket. Köszi!
-
otps
aktív tag
Sziasztok!
Mekkora értékcsökkenést jelent, ha a szerviz 1 cm-es karcot helyezett el a kijelző alsó részén?
A (nem mai) gép karc nélkül 50 000 Ft körül van a használt-piacon; gondolom, itt ez a lényeges info, más nem kell.
Köszi!
-
otps
aktív tag
Ma duplázok. Van még egy ilyen is: HP Compaq NX 7400
Operating System
Ubuntu vagy ilyesmi
CPU
Intel Core Duo T2250 @ 1.73GHz 54 °C
Yonah 65nm Technology
RAM
1,00 GB Dual-Channel DDR2 @ 266MHz (4-4-4-12)
Motherboard
Hewlett-Packard 30A2 (U10) 60 °C
Graphics 15.4"
Általános PnP képernyõ (1280x800@59Hz)
Mobile Intel 945 Express Chipset Family
Hard Drives
75GB FUJITSU MHV2080BH PL ATA Device (SATA) 36 °C
Optical Drives
PIONEER DVDRW DVR-K17 ATA Device
Audio
SoundMAX Integrated Digital HD Audio
WIFI, Ethernet, aksi, töltő (most nincs itthon, nem tudom megnézni, mennyit bír).Az állapota elég vicces, ócska műanyagból van (állítólag típushiba - HP), tettem fel képeket, toldott-foldott, de szervernek, szobadísznek, vésztartalék gépnek, alkatrésznek jó lehet:
http://imgur.com/a/kwuWj
Mit ér?
-
otps
aktív tag
Sziasztok!
Szeretném beárazni:
Lenovo ThinkPad X60 1706-CTO angol billentyűzet (kiosztás, mint a magyaron), 12.1" (1024x768) TFT anti-glare kijelző, Intel GMA 950 videó, Core Duo T2400 (2M Cache, 1.83 GHz, 667 MHz FSB), Windows XP Professional OEM COA (matrica), 3 USB, infra port, wifi, modem(!), Ethernet, SD kártya olvasó, TrackPoint, Firewire, ujjlenyomat olvasó, 9 cellás aksi 2-3 órát bír a BatteryBar Pro szerint, Marseusban vettem, szerintem elég szép állapotban van, stabilan megy rajta a Windows 7, Budapesten és leginkább személyesen eladó. Most volt tisztítva, de nem kaptam róla számlát, a szaki szerint a Marseusban amikor még oda vittem tisztítani, ezt nem tették meg. Grrr.
http://www.lenovo.com/psref/pdf/ltwbook.pdf
509-510. oldal.Opciók (attól függenek, hogy sikerül upgrade-elnem):
- 0, 1 vagy 2 GB DDR2 RAM (1 GB-os modulok vannak)
- 80 GB HDD vagy HDD nélkül
- 65, vagy 90 W eredeti táp, vagy táp nélkülSzerintetek inkább legyen benne cucc, vagy ne? Ki a célközönség (marketing 101).
- Mennyiért tudom eladni? (Hol - mennyiért)
- Hol érdemes meghirdetnem?
- Mennyi kipróbálási garanciát adjak rá? Nincs ennek hátulütője?(Biztos van ilyen poszt, topik, hogy mire figyeljünk, hogy biztonságos legyen az üzletmenet, gondolok ilyenre, hogy nem parkolóban találkozunk, mert hamis pénzt adnak - ismerős sztorija -, nem találom, de jó lenne a frissítés)
*
Erre tervezem cserélni (nem egy nagy upgrade, bővebben itt - http://mobilarena.hu/tema/ibm_lenovo_thinkpad_topik/hsz_51415-51415.html):
- http://www.laptopsystem.hu/Notebook/635113667840000000
- http://pcunion.hu/LENOVO_X61s_notebook_Core2Duo_L7500_1_6Ghz_2GB_RAM_80GB_HDD_12_1_inch_4_3*
Saját 65W-os tápom, 9 cellás aksim, SSD-m van. All in all, hogy lenne érdemes ezt az upgrade-et megejteni? Beszámítás, vagy adás/vétel?
Szükségem lesz még 2x2 GB DDR2 RAM-ra.
Köszönök mindent.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
• Az ár nem képezheti vita tárgyát, szabadon eltérhet mindenki le és felfelé!
• A jobb áttekinthetőség érdekében a kész árazásokat OFF-ba tesszük!
• Az árazás szükségszerűen bizonyos mértékig szubjektív.
• Privátban árazás nincs!
• Csak a topik ármesterei árazhatnak!
• Képről nem árazunk!
• OFF hsz.-eket nem kérünk, ha kérdésed van azt privátba várjuk.
• Ha valami kimaradt vagy hiányos, akkor ne írj új hsz-t, az Ármesternek írj pv-ot és majd ő javítja.
• Beárazós topikok listája!
Szoftver adás-vétel szabályozása a Hardveraprón (2017.04.04.)
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Crucial T500 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! NZXT Kraken Elite 360 RGB vízhűtés garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 32GB ADATA XPG Lancer RGB 7200MHz DDR5 garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! HP Victus 16-R1002NF Gamer notebook - i7 14700HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB WIN11
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- Csere-Beszámítás! Felsőkategóriás számítógép PC Játékra! I9 13900KF / RTX 4080 / 32GB RAM / 1TB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest