- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen videókártyát?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Samsung LCD és LED TV-k
- Androidos tablet topic
- Házimozi haladó szinten
- Projektor topic
- Kódolás Qwen3-mal saját gépen, Cline AI-alapú autonóm kódolási ágenssel
Aktív témák
-
dat
senior tag
válasz
parandroid #18 üzenetére
esetleg adja el dobjon hozzá egy 50ezret és vegyen egy mobil procis gépet....és végülis 50-ből lenne egy új notija...
-
Mike T.
tag
válasz
parandroid #18 üzenetére
Köszi, asztali gép a konfigomnál, és ''sajnos'' az irodában is P4 3GHz van. Egyenlőre csak két utazásnál tudtuk használni mobil dvd lejátszónak, és képek letöltésére... Arra meg egy kicsit luxus. (már most is van benne plusz 512 MB ram, az volt az első dolgom, miután megkaptuk)
Köszönöm a segítséget! -
parandroid
félisten
Hát igen, ajándék notebooknak ne mérd a hődisszipációját.
Én személy szerint azt javaslom egyébként, hogy tartsd meg és használd amolyan desktop replacement-ként lightos irodai munkára, zenehallgatásra és internetezésre. Mellé meg vagy vegyél egy combosabb asztali gépet, vagy ha csak játszani szeretnél még, akkor egy konzolt (ps2, vagy xbox egyéni preferenciák alapján). Esetleg +256MB RAM-ot még érdemes belepakolni, 5k körül most már bárhol kapsz.
p -
Mike T.
tag
válasz
parandroid #16 üzenetére
Köszönöm! Látom!
Éppen ezért sajnáltam, hogy ha már notit kaptam a feleségemmel ajándékba, akkor legalább egy mobilabb lehetett volna.
De hát, ha az ember apósát rábeszélhetik bármire... (Persze azért így is köszönjük Csaba!) -
parandroid
félisten
Ahogy elnéztem, jól eltűntek a Celeron-os gépek a notebook-piacról. Szerencsére. Amit még láttam árlistákban, az az ASUS A4000L-es sorozata, azt olyan 180 nettó körül adják újan. Ennek függvényében 160-ért megpróbálhatod meghirdetni, aztán majd meglátod, hogy odaadnád-e bárkinek is annyiért, amennyiért elvinnék. Sajnos pontosan ez az a kategória laptopban, amivel a legnagyobbat lehet bukni...
p -
Mike T.
tag
válasz
parandroid #13 üzenetére
Én is elöször megnéztem az adatokat...
Nem az a bajom, hogy nincs igazuk, de én ''csak'' beárazást kértem.
Árat pedig eddig egyetlen egyet kaptam. Az is lehet, hogy valós, csak szerettem volna több helyről is hallani.
d900t-nek sem a mondandójával van a gondom... azt gondolom volt hol összeszednie. -
parandroid
félisten
Nos, igen, van akinek szabad.
Nem mindig értek egyet d900t fórumtárssal (most éppen egyébként igen), de el kell ismernem, hogy a nyers és egyenes stílus mögött olyan szakmai tapasztalatokat halmozott fel, aminek többségünk a közelébe sem kerülhet soha. És ez néha bizony jól jön, amikor helyére kell tenni bizonyos dolgokat egy-egy vitás kérdésben. Riszpekt.
p -
raszputyin
senior tag
Ööh, hát lehet, hogy van olyan hely, ahol ezért 270e-t kérnek el, de sztem olyan nincs, ahol adnak is érte ennyit ;-) bocs, nem szidni akarom, csak hát ez a gép minimálprogram wincsiben, processzorban, ram-ban (ez utóbbi különösen kínos... bár könnyen pótolható, de akkor máris drágább a vevődnek a gép), meg szegény ha jól nézem wireless-t se tud alapból... Ha nem Toshiba lenne, bruttó 170-180 körül biztos meg lehetne kapni újonnan, de még a márka értékét meg az extra szoftvert beleszámolva se lesz annyi sztem. Nézd meg a notebook.hu-n -- az AMD-seket is, egy Athlon XP 2800+ tud kb. annyit, mint egy Celeron D 2800 Mhz, és melegedés mértékében is rokonok.
Ha a billentyűzet netán angol (azért jutott eszembe, mert külföldi linket adtál meg), az tovább csökkentheti a gép értékét. Korrekt kis gép, de én pl. biztos nem venném meg, mert minden bizonnyal melegszik mint a ménkű (kivéve ha NDK-s hajszárítóhoz hasonló berendezés hűti, mert olyat is láttam), és jó vastag is, de főleg a 256 ram
szerk.: hoppá, úgy tűnik lemaradtam egy kis bunyórólkár érte! ;-)
Ötlet: ha van vki, akinek nagy hálával tartozol, add neki ajándékba, mert ez tökjól használható kis gép, csak a piaci értékével lehetnek bajok, főleg ha magánemberként, tisztességesen akarod eladniBTW Ha windows xp-t akarsz futtatni rajta, akkor +256 rammal jól jársz szerintem.
[Szerkesztve] -
Mike T.
tag
Egy kicsit vegyél, vissza srác!
Szerintem én elég normálisan válaszoltam a többieknek is, és pont azt írtam le nekik, hogy miben nem értek egyet!
A notit nem én vettem. Nem is igazán tudom kihasználni. És a mobil processzorok előnyeivel is tisztában vagyok.
Az valószínű, hogy jobban értesz a notikhoz, mint én, de stílusodom még csiszolnod kellene... -
d900t
senior tag
Szerintem az a baj, hogy te nem értesz hozzá.
Már az is láma dolog volt, hogy asztali procis noteszt vettél. Nem árott volna valakit megkérdezni ezügyben
Az 1.5-ös Celeron-M proci egyébként drágább, mint a 2.8-as desktop, valamint kevesebb, mint fele annyit fogyaszt. A notesz a kisebb hőterhelésnek köszönhetően vékonyabb és könnyebb.
A desktop proci egyértelmű negatívom, fehér ember nem vesz vele noteszt.
Ennél jobb paraméterekkel kapsz vadiúj Toshiba noteszt bruttó 190 a média marktban - meg mindenütt -, ami kb. nettó 150 ezer forint.
Jól kibabráltál magaddal, ez a tény. És légyszives ne kezd el fikázni azokat, akik a feltett kérdésedre a legjobb tudások szerint válaszolnak. Ha nem birod elviselni a valóságot, akkor ne kérdezz. Ilyen egyszerű. Szerintem.... -
Mike T.
tag
Köszönöm, ha nem sorolod, mert nem ide tartozik!
Még esetleg aki nem ért hozzá, az azt hiszi, hogy egy kategória a kettő. Mennyibe is kerül egy 1.5GHz-es Celeron-M? Abban is kicsit húzósabb!
Egyébként az új ára kb ez lenne,
Bővebben: link
ami 215000+áfa, vagyis 270 e körül van az új ára.
Tudom, hogy a leg értéktartóbb dologról van szó, és köszönöm az eddigi hozzászólásokat is, de ennél azért kicsit több hozzáértésre számítottam. És korrektebb neárazásra...
Azért tényleg köszi!
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
<MZ/X>
őstag
Lehet hogy nagy hülyeséget mondok de sztem olyan 150k körül van a noti.
-
Mike T.
tag
Remélem jó helyen nyitom, de egyenlőre nem eladó a gép...
Szóval!
Szeretném beérazntatni a következő notebookot:
Toshiba equium A 60-155
2004 decemberben vásárolt, tehát a gari hivatalosan is 2006-12-24-ig szól a toshiba szerint is.
Bővebben: link
Köszönöm!
Aktív témák
Hirdetés
- Újszerű Garanciás Macbook Air M1-es (8GB/256GB) 2026.09-ig Garis)
- ÚJ BONTATLAN Apple MacBook Air 15" M2 8GB RAM 256GB Magyar billentyű garancia 1 év Deak t
- Bomba Ár! HP ProBook 650 G1 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Precision M6700 i7-3740QM I 16GB I 500GB SSD I 17,3" FHD I K3000M I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude E5510 - i5-560M I 4GB I 250GB I DVDRW I 15,6" HD+ I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Air 13" 2020 M1 8GB 256GB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad E540 - i5-4GEN I 8GB I 128SSD I DVDRW I 15,6" FHD I CAM I W10 I Garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- iKing.Hu - Apple Macbook Pro 13 Touchbar M2 -2022 - Használt, karcmentes
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest