- VR topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Androidos tablet topic
- E-book olvasók
Aktív témák
-
Cos
senior tag
Óh végre :)) kösz a tesztet és az eredményeket mert eddig ezt sosem láttam sehol így de legalább már lehet kalkulálni vele... ha valakinek esetleg van még kedve egy két teszthez azoknak az eredményeit is szivesen vizsgálgatnám.... :)))
-
greenface
aktív tag
Szóval teljesítményileg inkább Gef2MX, mint Gef4MX.
Mielőtt leszólná vki: ingyen jó... :) -
bba
tag
ált Geforce 4 MX440-es Gpu-val vannak felszerelve az nforce2-es lapok, már amelyikben IGP van. Nekem egy epox 8rga+. az előző TNT2-esem hjez képest jól muzsikál, mqax detailen elvisz mindent, FSAA, meg AA-val, már azért lassabb, de itt is meg lehet találni a kompromiszumot. (pl. nem kell 4x FSAA, elég a kettő)
3dMark 2001Se tesztet most csináltam, nem nagyon értek én a teszeléshez most próbáltam ki elősször
és a gépem sincs huzva (athlon XP 1700+, 512MB Ram PC2100 Cas2.5, 64 mB VGA Ram)
A default teszt 1024*768 32 bit NoAA, stb nél: asszem 2450 pontot érte el
800*600 16 bit, tripl buffer stb esetén: 4200 körül lett az eredmény
egy kicsit kevésnek tűnik nekem, biztos lehetne többet kihozni a gépből és mások meg is tették, ha nem lenne csomo program feltelepitve és benne a memóriában, meg felhúznám a gépet, stb. de egyelőre nekem elég ez is... -
lanyoo
tag
A videokartyan levo GPU maskepp, kezeli a memoriat, mint a north bridge a rendszermemoriat. Az elobbit hivja az nV LMA II-nek, a gF4 MX-ben ennek a butitott verzioja van, de meg mindig sokkal gyorsabb lehet. Sztem szinte mindegy milyen gyors memoriamodult teszel a lapba, mert gyanitom, hogy az integralt GPU egyetlen 64 bites csatornat fog hasznalni a memoriaelereshez, es ez nagyon visszafogja a teljesitmenyt. Masreszt, ha most nem a legujabb jatekokkal akarsz jatszani, akkor kihuzhatod par hetig ezzel is.
l. -
Én úgy tudom, hogy egy G4MX420 teljesítményű cumó van rajta......
-
Cos
senior tag
Marcee<---Kösz, szóval szerinted a szűk kereszmetszetet a GPU jelenti, vagy inkább a memória? mert ugye az biztos hogy a memóira mivel nincs mint normálisan ugye a kártyára integrálva és lassabb de talán... na mindegy idézek inkább és ez szakszerűbb lesz ''Az integrált grafikus mag egy 250 MHz-en ketyegő gef4mx -ez a gef4mx 420 órajelének felel meg. A videómemória gyanána t aGPU a rendszermemóriából szakit ki magának 32-64 Mbyte-ot, így aztán a grafikus teljesítmény meghatározó pontja a memória sebessége - itt jöhetnek képbe az egybéként felesleges PC3200-as memóriák. Akikenek az integrált grafikus mag teljesítménye nem lenne elegendő, az a rendelkezésre álló AGP 8x-os portba rakhatja külön vid. kártyáját. Talán a fentiekből is kiderül, miért jó az nforce lényegében 128 bites memóriavezérlője (két , illetve három memóriamodul esetén ): az integrált GPU jelentsően profitál a megemelkedett sávszélességből, amely a PC3200-s modulok használata esetén 6.4 Gbyte/sex, amiből 333 Mhz-es PSB-t használó Athlonok csak 2.7 Gbyte/s-ot foglalnak le...'' Nos mostmár minden itt van amiért tulajdonképpen a forumot indítottam és amiért eléggé kiváncsivá tett ez a megoldás... Várom a további hozzászólásokat... (Az eddigiekért pedig kösz!)
-
Cos
senior tag
Tudod egy kis időhúzásnak azért jó lehet míg az egy újabb széria kijön vid kártyákból és a mostani ''Top''-nak lemegy az ára! én így gondolkodtam erről. hisz az a pénz jobban kamatozik a zsebemben mint a bankban ha tudom hogy majd valami alkatrészbe fektetem akár csak pár hét múlva is :)
-
Cos
senior tag
Szóval ha valakinek van esetleg pár perce végigfuttatni egy 3d markot az integrált GPU-t mérve hálás lennék csak hogy egyáltalán lássuk a különbséget!! Vagy ha valaki csak az integrált GPU-t használná az Ő véleményét is meghallgatnám!
-
Cos
senior tag
Egyébként kösz de amiért ez engem érdekel az az hogy bár a GPU valóban gef4mx440 de mivel 400mhz-es az alaplap (persze megfelelő memóriák mellett) akkor mivel az átlag pl:Tbred Xp (300Mhz); nem tudják ezt kihasználni és ekkor jön az hogy a GPU kezd el kajálni a felesleges kapacitásból a teljesítménye javára elvileg! Ez az oka hogy kíváncsivá tett ! ! ! és talán nem egyezik a teljesítménye a sima gef4mx440-el!
-
Cos
senior tag
Bocs ez az én baromságom!!! Lehet hogy már késő van és nem láttam a monitor tetejét
-
-
Cos
senior tag
Hello arra lennék kviáncsi hogy milyen teljesítményt tudnak nyújtani csak maguk az integrált GPU-k az alaplapokon ugyanis tesztet lehet találni nforce2-es alaplapokkal Geforce, Ati kártyákkal de az integrált GPU-ról sehol semmi! Szóval ha van valakinek erről valami élménye ossza meg!!!
Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte GA-A620M R5 7600 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA Corsair 750W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Motorola E40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 128Gb Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest