Hirdetés
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- TCL LCD és LED TV-k
- Shield TV-t csinált a Shieldből az NVIDIA
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Saját márkás HDD-ket követel meg az egyes NAS-okhoz a Synology
- Locsolkodás helyett hardverekre feni a fogát az ünnepi nyúl
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
Aktív témák
-
neduddki
nagyúr
HI!
Ez egy hetet zaro totyik, Mindenklinek JO HETVEGET!!!!!!!!!!!
udv
neduddki -
bbking
aktív tag
Nah szal sztem minden megoldódott!
Mindent értek!
X-com kiegészítésével még tisztább lett az eddig is tiszta kép!
Sztem az lesz a legjobb ha felrakja magának a magyar kiosztást és X-com bill.kombinációit használva tökéletesen megy a német nyelv és a magyar is, mivel azt állította be. Szal így minden ok lesz sztem. Ha meg nem, akkor hozzáadja a magyar kiosztást és csak váltogatja bal ALT+SHIFTtel a nyelveket, amíg el nem ér a kiválasztott nyelvig. Ennyi...
Mindenkinek köszi a segíséget meg a hozzászólást!!
PS: a ß helyett sztem is már ss (dupla s) a nyerő
[Szerkesztve] -
X-COM
nagyúr
na most, ha jól értem, akkor egyszerre kell elérni, váltogatás nélkül a magyar és német karaktereket
ismered fejből a magyar billentyűzetkiosztást? Mert akkor használd azt és a spéci német karakterek elérhetőek a következőképpen:
AltGr+a -> ä
AltGr+e -> Ä
AltGr+á -> ß (de ezt már nem használják, ha jól tudom) -
neduddki
nagyúr
HI!
Nem hinnem hogy nyers letel volna reszemrol semmi gond, de ha az altos modot valasztod akkor 4 leutes egy mindes egyes ekezetes betu, ha eddi303-et akkor 2 leutes minden ekezetes betu, he felteszed a magayrt akkor atvaltaskor kell egy alt+shit--et, vagy ataliats utan ctrl+shit-et nyomni, de ha en nem jo, akkor a jobb aljo sarokban/esetleg he nem tetted le akkor mashol/ a aktialis bill nyelvjelzokre kattintva tucc valtani.......
Ertheto volt amit leirtam?????????
udv
neduddki -
bbking
aktív tag
Figyu! Elolvastam amit mondtál és meg is értettem csak tudod az a baj, hogy ha lehet úgy kéne megoldani, hogy átváltások nélkül menjen a dolog, szóval egyszer beállítja a havercsajom és aztán megy idők végezetéig, hogy mindkét nyelv karaktereit tudja írni. Tudom, hogy nagyon úgy látszik, hogy kissebb az IQ-m a cipőméretemnél (45,5) de közbe csak azt akarom, hogy az haverom csak egyszer állítson rajta, aztán ne kelljen neki... De ha úgy nem lehet megoldani akkor kénytelen lesz... Meg most attól hogy valaki nem vágja egyből hogy mi van még nem kell kiosztani, mint a billentyűzetet hogy értetlen, meg gyökér. Bocs, ha kicsit nyers voltam, de hidd el nekem is nehéz, mivel ezt a részét nagyon nem vágom a számítástechnikának, hogy nyelv, meg billentyűkiosztás mivel sosem foglalkoztam vele... Mégegyszer bocs ha nyers voltam...
-
eddie303
őstag
válasz
janpotocki #32 üzenetére
Várjatok, írtam WinXP kérdések és válaszok topicba, hátha jön X-COM vagy |moonman| s segít :) janpotocki: Nekem volt angolban is magyarban is, orosz elõtt is ültem, de azt nem értettem, szal nem tudom :)
-
bbking
aktív tag
figyu! igazából nem nekem kell, hanem egy havernak akinek fingja sincs a számítástechnikáról és engem kért meg hogy segítsek. Azért meséltem E/1-be mert nem akartam azt külön megmagyarázni, hogy miért kell, de már ez is megtörtént szal, mind1. Amúgy ha valamihez értek a számítástechnikában, akkor az a hardver, szal a billentyűkiosztástól olyan messze állok mint Makó Jeruzsálemtól. Meg szal sztem nem szégyen, hiszen az emberek olyan dolgokkal írnak a topkiba amit nem tudnak és én pl ezt nem tudom. És eszembe sincs magamtól változtatni a nyelvet mert nincs rá szükségem...
-
QG
tag
#6!!! :O
Miota foglalkozol szamtechkel? Es nem szegyelled magad?
Ha nem lenne valaszthato magyar nyelv, kattints egy pipat a kelet-europai nyelvekhez?
QG -
bbking
aktív tag
bocsika, télleg kicsit kapkodok, de elolvastam... Minden magyar betű és minden német betű benne van az US kiosztásban?? Hosszúékezetek is?? Kipróbálom majd... Az a lényeg mondom, ha valaki nem értené, hogy németbe dolgoznék és ottan fel van rakva a német XP német bill.-vel és mivel német, így német kiosztással! Nekem német szövegeket kéne fordítanom magyarra, tehát minden magyar és minden német betű kell!!!
-
neduddki
nagyúr
HI!
Elneszt benenm van ahiba de egyre kevesbe ertem.... miert akarsz meg egy windozt feltenni??? miert kell ket bill???? nem tudod magyat kiosztast fejbol??? /nem sertes akar lennei csak tisztazni a hejjzetet/akkor egyszerubb matricazni, mongyuk lehet hogy nemethonban nehez magayr ekezetes matrizat tanani...
A tabalazatok meg ottan leledzenek a linkben.... /vagy elb...altaztam??? mingya nezem/
udv
neduddki
mod: link jo..
amugy egyetertek eddie303-mal szeritnem nem olvasod amit irunk....:- (((((
[Szerkesztve] -
bbking
aktív tag
1. Ha felrakok a német gépemre, ahol német XP van egy magyar XPt, akkor pl rakok egy boot-os progit éa amelyik kell azt indítom, akkor tuti, hogy minden okés lesz a karakterekkel?? Mondjuk ki, be dugdosom a bill-eket...
Igazából olyan megoldás kéne, amivel nem kell felraknom más vindózt, hanem pl valami billentyűkombinációval előjön az Ő... pl valaki írta is, hogy ALT+ mittoménmi... Ilyen táblázat hol van, hogy mien karakter hol van?? -
eddie303
őstag
még egy megoldás, ha ismered az angol kiosztást: Tedd át a kiosztást US internationalra, azzal írhatsz magyart is németet is, pl így: ''o = ö, ' i=í, ''a=ä, én is így használom.
-
idna9
csendes tag
Az ASCII táblázat segítségével bármilyen billentyűzeten írhatsz magyar betűket.
-
bbking
aktív tag
Hali!
Az a gondom, hogy le kell fordítanom egy német nyelvű weboldat magyarra egy német gépen, németországba... Nah szal hogy tudok magyar betűket rakni???? Karakterkészlettel van kapcsolatban? Hogy lehetne megjátsszani, hogy mindkét nyelv betűit tudjam nyomatni???? Lécci segítsetek.. nagyon fontos!! Köszike!!
Aktív témák
Hirdetés
- Latitude 7450 14" FHD+ IPS érintő Intel Ultra 5 135U 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Eladó a saját tesztemben szereplő PVY Z20 Pro Evo elektromos kerékpár kiváló állapotban, házhozszá
- Samsung QMRT 55 & Intel NUC Skull Canyon kioszk
- ELGATO Facecam MK.2 Webkamera
- Újszerű Asus Rog Ally Z1 Extreme 512Gb SSD+Ajándék tok!
- Csere-Beszámítás! Számítógép játékra! R5 5500 / RX 5700XT / 32GB DDR4 / 256GB SSD + 1TB HDD
- Samsung S23 128/8GB / normál állapotban / 12 hónap jótállás
- Samsung Galaxy A14 5G 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Beszámítás! Oculus Rift virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest