Hirdetés
- Projektor topic
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Hobby elektronika
- CPU léghűtés kibeszélő
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Házimozi belépő szinten
- Azonnali alaplapos kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
VegasBeast
csendes tag
válasz ATM_automata #46 üzenetére
Sziasztok.
Nem tudom, hova írjam, de nekem ez fontos.
Van egy DVD -m, teljesen üres.
Raktam rá, egy két dokumentumot, és kb 1 hétig nem használtam.
Töröltem, olyan mint ha nem töröltem volna, mert a helye megmaradt.
4GB -os DVD , leszedtem egy programot, amivel láttam, hogy megvannak a fájlok, csak a törléshez, futtatáshoz fizetni kell.
Formázást próbáltam nem sikert.
(Formázásnál nem írta, hogy kérek-e gyorsformázást stb -t.) nem bírtam választani.
Kérlek segítsetek.
Köszönöm. -
ATM_automata
őstag
Csak úgy, mert találtam is megoldást kínál erre a problémára. Link.
What else?
-
imi1979
csendes tag
Nekem is van ilyen néha, bár nekem nem egy adott vinyóhoz kapcsolódik, mint másoknak pl a Maxtorhoz. Sőt nekem kb pár hónapja csinálja, annak ellenére hogy a gép konfigurációja ennél régebbi, de hirtelen elkezdte és néha csinálja. Eddig nem nagyon foglalkoztam vele hogy mi ez, csak gyorsan újratelepítettem (amúgy is kellett) és megszűnt ez a gond, majd hetekre rá megint kezdte. A gépemben három winchester van mindegyiken csinálja, ahogy bezárom a hibaüzenetet már jön egy újabb egy újabb fájlról. A fájlok közben sértetlennek tűnnek, egyrészt ha rendszerfájl sérül (sok üzenet a Windows mappával kapcsolatos) akkor valamelyiktől kiakadna a Windows, ha meg egyéb adatok, letöltött dolgok akkor nem tudnám megnyitni. A torrentfájllal leellenőrizve őket hibátlanok, viszont a hibaüzenet megjelenése utána nem nyithatók meg. Újratelepítés után meg minden működik.
-
andrewgeee
csendes tag
Sziasztok,
az lenne a kérdésem, hogy miért van az, hogy ha a külső vinyómat, vagy pendrive-ot teszek a gépemre a mappák kisebbnek látszanak és exe kiterjesztésűek lettek? Hogy lehet egy mappa exe?? És sajna nem nyílnak meg! Először még igen, sajátgéppel, (commanderrel nem) de most már azzal sem.. És ha kihúzom azt mondja a windows, hogy nem sikerült a késleltetett írás..
Remélem nem vesztek el a fájljaim... :/Köszi előre is a választ...
-
rii
nagyúr
''késleltett írás nem sikerült'': [link]
előre is köszönet, ha valaki tud segítenipiros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
T-Ball
csendes tag
Sziasztok, ez a probléma nekem is jelentkezik
Asus A7n8x-e deluxe alaplapom van, és az ahhoz adott kábeleket használom (külön van ide kábel és cd-rom kábel is, bár nem tudom, hogy mi a különbség)
Ez a probléma még annyival tetőzött, hogy a cd-rom-jaim (egy cd író (lg) és egy dvd-rom(creative) ) olyan jelenséget produkáltak, hogy üresen elkeztek felpörögni, de nem egyszerre hanem hol az egyik, hol a másik. Aztán lehúztam mind a kettőt, majd egy-két hét után visszarakatam az egyiket, és minden jól ment kb egy hétig, aztán újra kezdte az egészet Ja és amikor felpörgette a cd-ket akkor 3-at villant a cd-rom ledje majd hármat villant a ház ledje. És ezalatt a gép nem reagált semmire. Jobb esetben aztán újra magához tért, de általában teljesen lefagyott...
Help plíz
Window xp sp2 van fent egy maxtor és egy samsung vinyóval -
bpz
csendes tag
Szerintem maxtor vinyónál érdemes nézegetni a smart értéket is! Nekem akkor írt ilyet az xp mikor döglődött a 80-as maxtorom kb 1.5 év után!(másodlagos vinyó kéevés használat mellet) Egyébként a reallocated sector count betelt:az azthiszem a hibás szektorok áthelyezésére lefoglalt szektorok mennyisége. Ez hardver hiba és formázás után egy idő után jött elő kb 40%-os telítettség körül!
Ezek után többet nem látnak nállam maxtort -
BluesBreaker
csendes tag
Sziasztok!
a problémámra sztem nincs rendes megoldás, csak a format, amit nem is fogok elkerülni, csakhogy egy ideig most nem lehet, hosszú h miért. A lényeg:
Fent van az említett megkergült partíciómon egy programom. Plugin-okat akartam felrakni hozzá, de azt ugye késleltetett írás hibája miatt nem lehet! Viszont nekem égetően sürgős egy munkához, melynek igencsak szűk a határideje.
A kérdés:
Nem tudja unistalálni sem a programot a sérült/kergült partíciómról, amíg viszont fent van, addig ha újra akarom telepíteni egy egészséges partíciómra (és majd oda felrakni a plugineket) nem tudom, mert az instal Disc csak Repair, Remove és Modify opciókat közöl, vagyis nem tudom két példányban felrakni a cuccot
Elég sürgős lenne, nem tudom ezt vhogy megkerülni.
Előre is köszönöm!!!Let's accrete in a nuclear explosion! Would you?
-
Flashy
veterán
válasz BluesBreaker #37 üzenetére
a csati itt most inkább csatlakozó, a vinyó tápcsatlakozóját érti rajta.
-
nemtommi
senior tag
válasz BluesBreaker #35 üzenetére
Esetleg megnézheted a molex csatit is, hátha már kitágult valamelyik, és emiatt érintkezési hibás.
-
BluesBreaker
csendes tag
Hali!
Nekem 40 gigás maxtor vinyómon, egyik partícót csak olyan hülyén tudta formázni a WinXP-m. megakadt közben meg stb. Nem vettem komolyan (sajnos) és most ott tartok h a munkámhoz kellő összes alkalmazást feltelepítettem, de semmi mást már nem tudok rá rakni (brushok PS-hez, vagy pluginok ). Az oka? A topic neve Nem megy a késleltetett írás. És ami az érdekes, hogy egyre rosszabb. Az elején hetente egy két fájlt nem vett be a gyomra, de mostmár semmit, és az sem segít ha az IDE vezérlőt lecserélem mikrofosra, vagy ha UDMA-2-t állítok be biosban. A kábelezés jó, amit az is bizonyít hogy a szintén ezen a meghajtón lévő 2 partíciómnak semmi baja, és simán tudok rájuk másolni.
Van vmi 5let, hogy mivel tudnám rendbehozni az ominózus partíciómat, egy formázás nélkül?, mert nem lenne túl kellemes most reinstalálni 20 alkalmazást és mindent beállítgatni (és mielőtt vki kioktatna, tudom erre van a norton ghost, de hát mit tegyek nem vettem meg )
előre is thxLet's accrete in a nuclear explosion! Would you?
-
andriscs
aktív tag
Hi!
Nálam is előjön a hiba, de én tudom az okát. Egy virtuális hdd-t hoztam létre, ami jó tele volt, és ezért WinXp elkezdte a lemezkarbantartást, én meg abbahgyatam vele, és dismountoltam a hdd-t. A Windows meg még akart rá írni. Engem csak az zavar, hogy állandóan felugrik a sárga buborék, hogy nem sikerült a késleltetett írás. Engem nem zavar, hogy elveszett akármi is, engem az érdekel, hogy hogyan lehet KIKAPCSOLNI a figyelmeztetést. Aki tudja, ne legyen rest megosztani velem.Andris - http://andriscs.blogspot.com
-
Tul
aktív tag
Én is szívtam napokig ezzel, mígnem rájöttem mi volt a gond. Nekem is csak maxtorral csinálta. Két vinyóm van, mindkettő rackben. Ibm-mel minden ok volt. Kiszedtem őket, a maxtor olyan forró volt, hogy nem bírtam kézben tartani. Próbaképpen a ház mellett üzemelt pár órát, rögtön miután kivettem, s láss csodát, működött gond nélkül!!! Szóval mielőtt mindent össze-vissza állítgattok, nézzétek meg, nem túlmelegedés okozza-e a gondot!!!!!
Skoda 120L..::NEED FOR STREET::..
-
madmarx
csendes tag
Ok egy dolog, miután azóta is előjött a probléma nem tudok másra gyanakodni mint a rakcokra, régebben szívtam rekkekkel de az pár éve volt, és akkor még csak hol felismerte a rekben a vinyót hol nem. Sima ide kábelen lógva ment minden. Más 5letem nincs szarok a rekkek vagy nem bírják a tényles sebességet.
Végső megoldás kísérlet : Cdről futtatható Live linux, ha az alatt működik akkor végleges telepítés, de azért még várok tanácsokat és 5leteket.
Köszi -
moonman
titán
137 GB-nál nagyobb vinyókhoz szükséges lenne az sp1-et feltelepíteni. vagy ha nagyon nem akarod, csináld meg ezt: Bővebben: link
-
madmarx
csendes tag
Bocs amit még elfelejtettem:
1. 200G-s vinyók ebből egyszerre kettő
2. silicon image raid vezérlő. raid kikapcsolva
3. high point kábelek...
További kísérletek:
1. a Silicon Image-nek az oldlűán van egy prodgi ami folyamatosan filgyeli a raidet és a kártyát.
Feltolás után próbaadatmentés. kezdeti másolási sebesség: 5Mb/sec... Buborék fel, mindehová illetve sehová nem sikerül az a késleltetett szar...
Na és itt jön a Silicon progija: feldob egy ablakot hogy
-ULTRA DMA MOD DOWNDGARDED! na megnéztem mit is csinált, levette udma 6 ról 5re. Gondoltam akkor leveszem 4re. Kérte a rebootot, megkapta.
És láss csodát, bármilyen olyan vinyót betolok amivel eddig csinálta, nem jön fel a hiba átlagos másolási sebesség, 20Mb/s, hibaszázalék: 0.
Szóval akkor csak annyit tudok mondani hogy a DMA mód csökkentése jónak látszik, de mivel nem teljes adatvinyót másoltam nem mondhatom 100%ra hogy okés a dolog.
Amint lesz egy új komplett menteni való (kb.190G) és nem produkálja az előző jelenséget köszlöm.
Bye, ja a gép egy p2 333 512 rammal. -
agostonl
tag
Nekem 5 Seagate vinyó fordultm eg a gépemben, ebből kettő különböző tipus volt, de a Winfos egyazon tipusszámra azonosította, és ugyanez a hiba volt, mint nálad.
Én kitöröltem az eszközkezelőből az inaktív vinyókat, majd mikor beraktam a vinyót, akkor rendesen felismerte.Azt mondják, Einsteint az ő idejében csak 10 ember értette a világon. Ha engem senki nem ért, zseni vagyok?
-
madmarx
csendes tag
Sziák!
Ugyan ez a helyzet, azért írok mert a felvetett megoldások egyike sem vált be.
1. nem csak Maxtor vinyókkal csinálja,
2. nem akarok írni a vinyóra, hanem onnan akarok másolni kb 100G-t egy másikra amire viszont nem írja ki hogy nem sikerül a késleltett írás,
3. nem bforce a csipszet,
4. nincs fent sp1.
5. a biosban minden közepesen van. pio...stb...
A jelenséget úgy tudtam időlegesen orvosolni hogy a vinyón amiről másolni akarok kikapcoslom az írási gyorsítótárat. Ekkor még egy darabig csinálja aztán felejtheő a dolog. Ekkor a max másolás 19 mega körl alakul /sec.
Ha a cél vinyón is kikapcsolom akkor a másolási sebesség, 5 megára zuhan vissza 18-25 ről ami nagyon cinkes.
A dolog nagyon zavar mert Sql táblákat másolok és nem egyszer kerültek az adatok hibásan mentére. Ha valakinek van valami valóban működö 5lete azt nagyon szívesen fogadnánk szerintem mindannyian.
Köszönettel
Üdv. Mad -
Kérdező2
csendes tag
Nos...
Én ilyen DMA cuccost nagyon nem találtam a BIOSban...
De leszedtem az NVIDIA-s IDE vezérlőt, és helyette a szabványos 2-3 csatornásat tettem fel. Valamint felcseréltem a 80 eres kábel sorrendjét...azaz, hogy mostmár alaplap - Mobilrack - elsődleges winchester a sorrend (és hát a BIOSban annyit módosítottam értelemszerűen, hogy honnan BOOToljon)
És eddig (babonás ember vagyok, szal le is kopogom ;) ), megy, minden gond nélkül...
3 napig bevolt kapcsolva a gép , folyamatosan, és töltött DC vel (yah igen , a BCDC++ 3.06 ost, lecseréltem DC++ 4.01 re ), lejött kb 7 Giga anyag és feltöltés is volt (mobilrackről) 200 mega körül....és egyszer sem írta ki ezt a hibát, és programhibát sem jelzett a dc++, mint annak idején a bcdc++....és emellett napi 2-3 órát nyomtam a FarCry-t , böngészés, + 20 CD írása is megvolt.
Szóval ''működtettem'' rendesen , és Hál' Istennek eddig semmi gáz, remélem nem is lesz!
[Szerkesztve] -
Christoph
aktív tag
Nekem összesen 3 winyó van a gépemben, van köztük ide, sata, 2 maxtor 1 samsung, xp sp1, nforce2-es lappal, és sose volt semmilyen gondom az idevezérléssel, az nvidia referencia drivert használom,mindig a legújabb hivatalosat.
''...mert minden hazugság az igazsághoz vezet!'' by Dana Scully
-
leewi
aktív tag
naiv vagyok ugyan de Maxtor-t használok és NO GOND...
de nem lehet, hogy az Envidijás chipkészlet a Ludas...???kOrÁn kELtEm, hOL aZ aRaNy?
-
PPeter
addikt
Majdnem biztos, hogy a BIOS-ban beállított DMA mód túl gyorsnak bizonyul a kábeled hossza/minősége avagy a helytelen kábelezési sorrend miatt, ez tipikusan az a hibaüzenet, ami az ATA eszköz bekötése körüli problémákra jellemző. Az újabb Maxtor vinyók már igyekeznek ATA-133 módban menni, viszont cserébe roppantul rühellik a rossz kábelezést. Vedd vissza ATA-33 (UDMA-2) vagy esetleg ATA-100 (UDMA-5) beállításra a kérdéses eszközt a BIOS-ban, és valószínűleg megszűnik a gond. A probléma egyébként nemcsak Maxtor vinyóknál és nemcsak ATA-133 eszköz esetén jelentkezhet, de általában egy kis lassítás és/vagy kábelcsere megoldja a gondot. Előfrodul, hogy az alaplapi chipset drivere rossz, érdemes leszedni a lehető legújabbat (vagy épp ellenkezőleg, azt használni, amit az oprendszer magától feltett).
PPeter - Privátokat van hogy hetekig nem olvasom. Éjszaka és vasárnap ebédidőben ne hívjon senki a DVD-írós problémájával, köszi! A BURN.HU már nem az én oldalam!
-
moonman
titán
úgy, hogy rosszat linkeltem Bővebben: link
-
Kérdező2
csendes tag
hm......végül is az eszközkezelőben az IDE vezérlőknél megtaláltam az NVidia IDE kezelőt...kitöröltem, a gépet újraindítottam, és sajna újból felrakta agától uanazt....
ezután megpróbáltam az nvidia IDE vezérlő illesztőprogramját lecserélni...addig addig mentem, amíg lecseréltem erre : szabványos, kétcsatornás PCI IDE vezérlő...
szerintetek ez jó megoldás???
mert még nem tapasztaltam hibát...de eddig is általában bcdc zés közben jött elő -
Kérdező2
csendes tag
Bocsi...de én láma vagyok...
''szedjétek le az NVidia által készített IDE SW drivert,''
ezt hol tudom, vagy hogy tudom megtenni???
pls segítsetek, mert vadi új gép meg minden, és rohadtul idegesít ez -
Guillotine
csendes tag
Köszi srácok kipróbálom.
-Amd 2200+@2000MHz, Sapphire Ati Radeon 9600 XT Fireblade, 768 MB RAM, Shuttle AN35 Ultra
-
stoorm
tag
válasz Guillotine #12 üzenetére
A megoldás rendkívül egyszerű: szedjétek le az NVidia által készített IDE SW drivert, és használjátok helyette az XP-ben található IDE drivert.
Nekem is ez volt a bajom a mobil rack-kel, mindegy milyen vinyót raktam bele
Amióta visszaraktam az eredeti drivert, minden jól működik, és gyorsabb is, mint az NV-féle szutyok... -
moonman
titán
Bővebben: link
chkdsk /f -
Guillotine
csendes tag
Sziasztok,
Ugyanez a helyzet nálam is. Alaplap Shuttle AN35Ultra (Nforce2) vs. Maxtor 40-es vinyo. Megoldast meg nem talaltam. Gondolkodtam xp sp2 beta-n hatha.-Amd 2200+@2000MHz, Sapphire Ati Radeon 9600 XT Fireblade, 768 MB RAM, Shuttle AN35 Ultra
-
-CsB-
csendes tag
Nincs RAID vezérlő.
-
wertex
csendes tag
Nem használtok véletlenül valamilyen RAID vezérlőt? Akár alaplapi akár PCI, nekem amiatt csinálta, szinte tuti. Ugyanezt írja ki: Nem sikerült a késleltetett írás a G:\blabn\ akármi adata elveszett.... Szerintem nem Maxtor spec hiba, bár én is maxtorokat használok 120-asokat.
-
-CsB-
csendes tag
De amit a leginkább nem értek: csak Maxtoroknál! Pedig jópár fajta vinyó megfordult már a gépemben.
-
-CsB-
csendes tag
Fájlrendszert is próbálgattam, attól függetlenül csinálja. Valami alaplapi dologra gondolok, más gépben ugyanezek a vinyók, ugyanilyen fájlrendszerrel nem csinálják.
-
-CsB-
csendes tag
Drivert feltettem, a gyorsítótár beállításait próbáltam, ezek voltak anno az első, amire gondoltam, azóta már minden létező rendszerszintű és egyéb beállítást próbáltam, amit csak találtam, de semmi változás.
Amúgy SP1-es XP-m van. -
mixyboy
tag
Milyen fájlrendszer van a két vinyón?
Nálunk is csinálja, NTFS és Fat32 közti másoláskor...
Javasolni max. azt tudnám, hogy minden legyen NTFS... -
Coyot
őstag
Nekem ezt akkor csinálta ha Sp1-es Xp-m volt, azóta nem is teszem fel. De lehet h az ide driver a baja, feltetted ami az alaplapi cd-n van?
Má' nem
-
-CsB-
csendes tag
Üdv!
Az lenne a problémám, hogy ha egy Maxtor vinyót beteszek a gépembe és másolok rá, akkor azt a hibaüzenetet kapom, hogy ''Nem sikerült a késleltetett írás''. Már több Maxtor vinyó megfordult a gépemben és mindegyiknél ez volt a probléma. Más vinyóknál még nem fordult elő. Alaplapom: Abit NF7 2.0, a rendszervinyó pedig Seagate Barracuda 7-es, 120 GB (volt már más rendszervinyóm is, egy 80-as Seagate, helyzet ugyanez volt). Ha valakinek van ötlete, hogy mitől lehet ez, ossza meg velem!
Kössz: CsB
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Projektor topic
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- DIGI internet
- Autós topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- PlayStation 5
- Android szakmai topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- 2 TB 2280 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Kioxia, WD, Micron -
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- MP600 PRO NH 1TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7000-6500 MBs - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 980 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Garanciális! Samsung 990 PRO 1TB M.2 NVMe SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest