Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• fuwiradis

aktív tag

Na, mára van egy egészen új keletű problémám: gépe bekapcsolt, kép egyátlalán nincs monitoron, el is megy alvó módba, mert azt mondja nincs jel. Kábelét kihúzom, majd visszadugom, kép továbbra sincs. A szokásos csippanó hangot semi hallottam bekapcsoláskor. Eközben szerintem maga a gép egyáltalán nem dolgozik, mert a kis led (nem a power-on led, hanem a másik), nem pislákol.

Szóval, tudom én hogy elég kevés ez, de vajon mi halhatott meg a gépben? Alaplap?

• fuwiradis

aktív tag

válasz DAVID0000 #23399 üzenetére

Valamikor szeptember végén, október elején lett friss oprendszer feltéve, mikor az új gép megjött. Nem hiszem hogy ez lenne a baj.

Közben végignyomtam 8 teljes pass memtest86-ot (ment vagy 16 órán át), 0 error-ral.

cpu-t mivel nézhetem? plusz, cpu, memória tesztelésén kívül mit lehetne még tesztelni, milyen programokkal?
    ahogy mondtam, hőmérséklettel nem hiszem hogy gond lenne.

közben persze, ha valaki még tud tanácsot adni ezzel kapcsolatban akkor ezer köszönet. :(

sajnos szervizbe annyit tudtak mondani (fel is b*sztam magam elég alaposan), hogy be se vigyem hozzájuk, mert úgyse tudnák reprodukálni a hibát...

(#23420) Gyufaaa: Chieftec táp ilyen szempontból mennyire megbízható? Ha egy ilyen táp meghal, arra mennyire jellemző, hogy magával rántson még valamit?

[ Szerkesztve ]

• fuwiradis

aktív tag

válasz SigmaW #23394 üzenetére

azt tudom valahogy idehaza tesztelni? vagy akkor már egyszerűbb, ha azonnal bemegyek a szervizbe bajommal? :(

az is nagy baj, hogy nem áll ez elő akármikor. szóval attól tartok, hogy majd a szervizesek megnézik, nem jön elő a hiba, és ilyen módon, nincs hiba, tehát "meg lett javítva" :(

[ Szerkesztve ]

• fuwiradis

aktív tag

Sziasztok

Van nekem egy elég nagy problémám. :( Az van, hogy ma is (meg már pár alkalommal korábban is) játék közben egyszerűen újraindul a gép, melynek oka "kritikus hiba". Ez történt ma is, a legutóbbi hiba event viewerben ezt látni:

Kernel power, Event ID 41, Task category (63).

Ennél bővebb informiációt nem nagyon szolgáltat, de ha megmondjátok hol kell bejegyzések után kutatni event viewerben, akkor megkeresem, amit kértek.

Fogalmam sincs mi lehet a gond. Túlmelegedés nem hiszem hogy a probléma oka lenne. A gépet valamikor ősszel vettem, akkoriban is használtam ugyanazokkal a címekkel mint mostanában is (pl. Guild wars) és nem volt ilyen baja. Akkoriban hőmérsékleteket is nézegettem AIDA64-gyel és a CPU, VGA is 70 fok alatt maradtak. Mostanában meg többnyire 60 fok alatt maradnak. Ez történt ősszel (október, november). A legelső ilyen újraindulást úgy emlékszem valamikor decemberben tapasztaltam. Azóta szórványosan előfordul, mint ahogy ma is és nagyon elegem van. Ma pl. olyan játékkörülmények között tette meg, amit semmiképp sem lehet erőforrásigényes szituációnak nevezni semmilyen szempontból. :U

Kérlek adjatok tanácsot, milyen teszteket végezzek milyen programokkal, és legyártom az eredményeket. Gari még van a gépen, de valami konkréttal kellene bevinni szervizbe, ha végül arra kerül a sor, hogy valamelyik hardver hibás.

A gép:

MSI Z87-G43
    Core i7 4770K
    Kingston Hyperx 16GB ram
    Asus HD7950
    Chieftec 600W
    Scythe Ninja 3 rev b hűtő

Előre is ezer köszönet

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés