Hirdetés
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- Milyen házat vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- Aktiválható a DLSS 4.5 az új GeForce driverrel
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen széket vegyek?
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Valami baja van a tápomnak
-
PROHARDVER!
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Joci93
senior tag
Sziasztok!
Lenne egy olyan problémám, hogy a barátomnak nem kapcsol be a gépe. Konkrétan nem reagál a bekapcsoló gombra. Semmi nem mozdul meg benne még 1 sec-re sem, nem sípol, nem zúg semmi.
Először arra gyanakodott, hogy az alaplapi csatlakozó húzódott ki, de az a helyén volt. (Ami összeköti a bekapcsoló gombot az alaplappal.)
Gyanakodott a tápra is, de szerinte az nem mehetett tönkre. (Tesztelni nem tudunk, mert 30km-re lakik)
A kondenzátorok nem pukkadtak ki. (Azt nem mondta, hogy púposak-e)
A gép paramétereivel nem tudom.Esetleg van valami ötletetek?

-
Joci93
senior tag
Sziasztok!
Még mindig a Winchesterrel küzdök. Egyszerűen nem ismeri fel a gép, pedig már a jumperelést is próbáltam. A Bios-ban sem látszódik a Winchester. (IDE kábeles). Esetleg valakinek valami ötlet?

-
Joci93
senior tag
Na új fejlemények vannak. A gép már be sem kapcsol... Próbáltam másik táppal, de aamikor bekapcsolom, akkor felpörögnek a ventik 1secre és annyi. Se kép, se hang....
Esetleg valami megoldás? Szentem az alaplap ment tönkre..
-
Joci93
senior tag
Sziasztok!
Van egy alap gép, amiben minden SATA csatlakozású. Nos, van egy régi IDE kábeles winchester, amit rá akartam dugni a gépre (régebben még ment). A gép elindul, rendesen bebootol, de nem érzékeli az IDE-s winchestert. Ha kihúzom, akkor a gép menet közben lefagy.
Nem tudom, hogy mi lehet a probléma. 
Kérlek titeket, hogy segítsetek..

-
Joci93
senior tag
[Itt megtalálod] , hogy hogyan is lehet, úgy bekapcsolni a gépet, hogy CD-ről Bootoljon. Így elméletben elfog indulni a gép. Ezután jöhet a vírus irtás. (1 próbát szerintem megér, ha valóban Boot vírus. )
-
Joci93
senior tag
válasz
::Trunks::
üzenetére
Hát ha nem próbálod meg, akkor soha nem fogsz rájönni a hibára. Szerintem is táphiba.
Nyugodtan próbáld meg egy másik táppal. Ha azzal a táppal is kikapcsol/újraindul, akkor lehet, hogy valamelyik alkatrész (Proci, VGA, memória) túlmelegszik. -
Joci93
senior tag
Hát szerintem a BIOS-al van valami galiba. Én csak olyat ismerek, hogy 1 hosszú és 8 rövid sípolás, ami a Megjelenítést teszteli. Szerintem ez lehet az, mivel nálad nincsen kép.
-
Joci93
senior tag
A megoldás:
Indítsuk el a rendszert csökkentett módban (a Windows betöltése előtt nyomjuk le az "F8" billentyűt, majd válasszuk a "Csökkentett mód (Safe Mode)" opciót." Miután a Windows betöltődött, nyissuk meg a Registry Editor-t a Start menü "Futtatás" mezőjébe a "regedit" parancsot írva. Navigáljunk az alábbi kulcshoz:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\ControlSet001\Services\Intelppm
A jobb oldalon kattintsunk a jobb egérgombbal a "Start" nevű bejegyzésre, majd válasszk a "Módosítás" parancsot, végül értékként adjunk meg 4-et és hagyjuk jóvá a változtatást. Zárjuk be a Registry Editor-t és indítsuk újra a számítógépet.
Hát ennyi lenne.

Ezért fordul elő: A problémát az okozza, hogy a Windows - a telepítőkészletben árván maradt rendszerleíróadatbázis-kulcs hatására - megpróbálja betölteni az Intel processzor driver-t (intelppm.sys), a fájl azonban nem található, így a betöltés megszakad.
-
Joci93
senior tag
Sziasztok!
Lenne egy olyan problémám, hogy a gép lefagy, ha a Windows normál módban indul el. Csökkentett módban viszont rendesen fut.
Kidob egy hibakódot is: Stop 0x0000007E
Új hozzászólás Aktív témák
- Gaming notebook topik
- Arc Raiders
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- CES 2026: Háromkarikás játékokra készül a Dreame
- Nintendo Switch 2
- Gumi és felni topik
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- LEGO klub
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- Ultra Gamer PC - AMD RYZEN 7 9800X3D/RTX 5090 32GB/32GB DDR5/2TB NVMe/1000W
- GAMER PC - AMD RYZEN 7 7800X3D/RTX 5070 Ti 16GB/32GB DDR5/1TB NVMe/850W
- APC Smart-UPS 1500VA LCD RM 2U (SMT1500RMI2UC) - űj ára 450.000Ft
- Digitus Network Cabinet 19'' 42U DN-43000 white - Rack Szekrény
- Raidon GR3630-SB3 2-Bay 3.5-inch SATA RAID Storage Adattároló , 1x2TB HDDvel
- BESZÁMÍTÁS! Dell Latitude 3530 üzleti notebook - i5 1235U 8GB DDR4 512GB SSD Intel Iris Xe WIN11
- Apple iPad Smart Keyboard magyar
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- iPhone XS Max 256GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3997
- iPhone 17 256 GB Sage - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok !!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest