Új hozzászólás Aktív témák
-
ViZion
félisten
Dashboardnak kerestem valamit, csak belső háló, semmi extra. Annyit szopkodtam androidos vackokkal, h inkább elengedtem, egy régi touch laptop +
pop! OS lett a megoldás. Ez frissül, van saját tűzfala, rengeteg progi az Ubuntu alapok miatt, stb... Android sokkal veszélyesebb játék, főleg, ha ki van engedve netre.
Elsőre egyszerűbbnek tűnik, de a végén sztem a PC a jobb: kevesebb idő és biztonságosabb.
Szerintem. -
-
Bleccs
tag
Galaxy A5-ön (2017-ez verzió) próbáltam már Ubuntu Touch-ot. Mobil OS-ként nem igazán használható, viszont simán felment rá egy komplett LAMP stack, teljesen használható sebességgel.
-
-
-
Ami kintről elérhető, az mind potenciális veszélyforrás. Tehát csak olyasmit engedj be a hálózatodra, amit muszáj, és ha van standard portja, akkor ne azon. (Pl. SSH ne a 22-n, webszerver ne a 443 / 80 / 8080-on, távoli asztal ne a 3389-en, VNC nem az 5900-on...).(Ha kiteszel egy SSH-t a 22-es porton, akkor helyből jönni fognak a bejelentkezési kísérletek random címekről...)
Mondjuk ha a szolgáltatód NAT-ja mögött vagy, akkor annyira nem gáz, de akkor meg helyből aktív torrented nem lesz.
Ha a routereden aktív a uPnP, azt érdemes kikapcsolni.És amire bejön kintről bármilyen szolgáltatás, az az eszköz legyen rendszeresen frissítve, és úgy belőve, hogy pl. nem rendszergazda userrel fut, jogosultságok a filerendszereken rendesen beállítva, a szolgáltatást adó szoftverek sem rendszergazda joggal futnak... stb.
Saját VPN is érdemes lehet, bár nem minden esetben, pl. nekem sincs, mert másnak is el kell érnie az itthoni szervert.
-
Ha nem derül ki hogy root jogot kapott akkor nem lesz gond
De mit tehetek ? Hogy ne találjanak rám a kártevök -
-
Köszi!
Az akkus tipp az jó volt Fdroidos AccA alkalmazást próbálom meg használni 40-80 % közt töltöttséget mondják az ideálisnak. De a programnak teljesen más az alap beállítása 70-75 %. 50-80% ra állítottam be.
OS közül nem nagyon tudok válogatni marad az Android. Ha valamelyik alkalmazás root jogot kér akkor a Magiskel kell fizikailag engedélyeznem. -
Ha aktív torrented van, vagy elérhető az eszköz net felől, akkor azért nem árt valami olyan OS, ami legalábbis patchelt, és esetleg hardening. (Semmiképpen sem rootolt pl.) Ez meg ritka a régi telefonokra. De különben sok mindenre jó egy ilyesmi, még ha korlátozottan használható is.
(Én pl. Samsung S5 használok időjárás-kijelzőnek, Android+saját alkalmazással
)
A folyamatos töltőn levést érdemes megtámogatni egy olyan megoldással, ami korlátozza az akku töltését, mert nagyon sok eszköz hazavágja az akkut folyamatos töltés mellett, és nem nagyon lehet tudni, hogy melyikben van értelmesebb töltőáramkör, ami nem.
"Egyszerűen nincsen felkészülve a régi telefonos GPU-k a Linuxra."
Nem, Linux alá nincs sok esetben normális támogatás. Ezekhez a cuccokhoz sokszor nem adott ki semmilyen forrást a gyártó, így annyi működik, ami vissza lett fejtve.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Bowers/Wilkins Px7 S2 fejhallgatók
- BESZÁMÍTÁS! Apple iMac Pro (2017) 5K - Xeon W-2140B 64GB DDR4 RAM 1TB SSD Radeon PRO Vega 56 8GB
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest