- Projektor topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Melyik tápegységet vegyem?
- iPad topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- Azonnali fotós kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kezdő fotósok digitális fényképei
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bezoo
csendes tag
LELKES UJJONCKÁÁÁM!!
NA a másik nem rég nyirtam ki az alaplapomat egy hütö ventillátor feltételénél!!Bővebben: link
Zalman CNPS7700-AlCu vagy csak sima CU??
[Szerkesztve] -
Gleatcher
aktív tag
Csak nekem nem tetszenek az ilyen hűtőgépek, lehet h jók, de előítéleteim vannak és van egy remek bordám, ami megteszi a feladatát...
A zalman meg tényleg jó vétel lesz, hidd el, csak ajánlani tudom.
Ja és nekem az is fontos volt, h illeszkedjen a s478-as foglalatba, ne kelljen csavarozni... -
notweak
csendes tag
de Zalman legalább halk...
miért mi bajod a súlyával? te akarod cipelni, vagy mi?
lehet, hogy drága.., viszont hűti az alkatrészeket körben(Intel ref), amiket ezek a csodahítpájposak nem tesznek
lehet, hogy drága, de sztem mind1, hogy 8-9000, vagy 11-12000, legalább egy évig lesz rajta, ne spórolj ezen 2-3000-et -
Gleatcher
aktív tag
válasz
Gleatcher #43 üzenetére
Ezek a hőcsöves megoldások nem minden esetben hűtenek olyan jól, mint egy mezei hűtő...
Ráadásul még mindig félek, h leszakítják az alaplapról a procit...
A 21 dB meg nem annyira hal, illetve a 2500- fordulat sem nevezhető halknak. A zalman csodáit ajánlom neked, súlyuk megvan, de azok már hűtenek is és 1500 rpm körül annak tényleg nem lehet hallani a hangját...
Ha meg olyan kell ami jó, tapasztalatból ajálnlom neked a TT Spark7+-t és a Spire Quietude-ot is, de ez nem teljesen réz...
[Szerkesztve] -
Mad Maci
tag
-
Bezoo
csendes tag
De ha tudnátok még mondani pár jó hütöt szivesn venném!
7200FT
7600Ft
9375Ft
Árustól függöen!
[Szerkesztve] -
Bezoo
csendes tag
Thermatlake Silent tower!
Picture by Depo online
Tulajdonságok:
Foglalatok:
Intel P4 Socket T
Intel P4 478 3.2 GHz-ig
AMD Athlon 64 / Athlon 64 FX
AMD Athlon XP 3400+-ig
Zajszint:
21dBA
Ventillátor sebesség:
2500 ±10% RPM
Üzemidő:
60000 óra
Tömeg:
640 g
Mondom én hogy nem megy fel az LGA slottomra!! -
Vangelis
félisten
De nem is férne be a házamba
-
Bezoo
csendes tag
9000FT
Szerintetek akkor nem érdemes egy ilyet vennni?
De ha jobb érveket tudsz a TT silent tower mellet szivesen meghalgatnám s úgy döntenék mert még nincs meg az arnyoskám!
csak ez a hangos szaaar!
[Szerkesztve] -
Bezoo
csendes tag
válasz
Gleatcher #29 üzenetére
Szóval te melyiket ajánlanád??
Mert én úgy szertném hogy jó minöségü legen ne legyen túl hangos és hogy a proci mellet lévö többi dolgot is hütse!Szerintem ebben jóa Gigabyte 3D ROCKET PRO ja!
Picture by depo online
Tulajdonságok:
Ventillátor fordulatszáma: 2500 ~ 4000 rpm
Zajszint: 23.7 - 37.2 dBA
Üzemidő: 70000 óra
Súly: 500g
Kompatibilitás: Pentium4 775 ( prescott ) 4 GHz; Intel Pentium4 478 ( prescott ) 3.6 GHz; AMD Athlon 64 FX55/4000+; AMD Athlon XP 3200+
Méretek: 105 x 105 x 119mm -
Gleatcher
aktív tag
Ezek az újfajta pénégyes univerzális meg mittomén milyen bordák sztem annyira rondák...
Teljesen úgy néznek ki, mint egy miniatűr hűtőszekrény, oldalán egy bazinagy ventivel...
Még jóhogy attól nem kell félnem, hogy kitépi tokostul a procit a lapból a súlya miatt..
Nem kell túllihegni ezt a prescott dolgot. Mindössze annyi, h el kell felejteni a gyári hűtőt és akár egyéni megoldásként is lehet olyat, h egy jó minőségű Réz bodra legyen rajta, egy állítható fordulatszámű ventivel...
Ez lehet home-made és gyári is.
Nekem egy igen melegedő prescottot sikerült kifognom, spire hűtővel kértem eleve, de nem teccett (pedig lefogta) és vettem egy Spark7-est. Ez ugyan 1400 rpm-el forog (5cm venti), így hang nuku, és mégis 60 fok alá hűti. Ha meg nagyon izzasztom, akkor is max 2500-on megy... Ha felmegy véletlenül 70 fok fölé, rákapcsolom 6000 fölé és kb 90 másodperc alatt leesik 45 fok körülre...
Ja és nem beszéltem a másik kedvencről a Zalman csodáiról....
A lényeg a jó bordán és egy szabályzós ventin van, ehhez már csak annyi hiányzik, h a meleg levegő eltűnjön a proci körül, tehát ajánlott egy kevés hzventi is megfelelő helyekre.
SZERINTEM -
Vangelis
félisten
Spire ventit mindenkinek..tudom ....értem
-
amegt
aktív tag
-
Atic
tag
A legegyszerűbb és legolcsóbb megoldás az, ha megolajozod a ventit!
Az egyetlen hátránya, hogy nem túl tartós a hatás.
-
Mazka05
őstag
Nah ilyen kell nektek! Bővebben: link remélem rá megy a kályhára... ha nem akkor sory
-
Laci27
csendes tag
Hi!
Most vettem egy P4 3.0GHz Prescott 800FSB,1MB, HT, S478-as procit és úgy melegszik mint az állat! De olvasgatva a fórumot másoknál is hasonló a helyzet... Alapon 60-65fok, Terhelve 70-73fok... Gyári hűtővel, gyári pasztával... Egyenlőre paszta cserével próbálok majd javítani a dolgon, aztán majd meglátjuk... Ja és eközben alapon 3000, terhelve 3500 körül forog a ventije... -
Bezoo
csendes tag
Ezek jó adatok??
-
Bezoo
csendes tag
Mező Érték
Érzékelő tulajdonságai
Érzékelő típusa Unknown (SMBus 2Eh)
Hőmérsékletek
Alaplap 40 °C (104 °F)
CPU 63 °C (145 °F)
Aux 40 °C (104 °F)
Hűtőventilátorok
CPU 2506 RPM
Rendszer 590 RPM
Tápegység 649 RPM
Feszültség értékek
CPU mag 1.35 V
+2.5 V 1.47 V
+3.3 V 3.35 V
+5 V 5.05 V
+12 V 12.31 V
hát most netezés közben igy néz ki!!! most nagyon halk!! -
X@b3e
addikt
Ha lehet neki fix ford. számot adni, akkor csökkentsd és nézd közbe, hogy meddig lehet biztonságos a cpu-nak. (55 fok felett már nem nagyon egészséges)
Ha nincs ford. szám szabályzás, akkor elektrós ismerőssel lehet esetleg ellenállással, vagy potméter beiktatással halkítani -
Pá
addikt
Én ezt annyira nem szeretem, mert sokat megy feleslegesen magas fordulatszámon ha éppen nem terheled a procit, ha meg túl alacsonyra állítod, az kevés lehet ha leterheled a procit.
Esetleg azt is megnézheted, hogy ha autora van állítva mennyi a célzott hőmérséklet, ha az van véletlenül mondjuk 30 fokra állítva akkor nem csoda hogy szererncsételn hűtő max fordulatszámon erölködik. -
Bezoo
csendes tag
Autora van állitva!!
[Szerkesztve] -
Bezoo
csendes tag
HIi!
Lenne egy problémám a processor hütö (ha játszok valamivel nagyon felpörög (5000RPM) és az *urva hangos). na már most mit tudnék teni ez ellen???
Még a CounterStrike nál is ilyen gyors! nem toom miért!
Intel p4 3.0GHZ prescot magos proci gyári hütövel!!
MIT TUDNÉK TENII??
PLEASE HELP ME!!!
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- Honor 200 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi 9AT 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest