- Rémisztő árakkal szembesülnek a notebookgyártók az új mobil platformoknál
- Milyen DVD-írót vegyek?
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- A fával keres kapcsolatot a Gigabyte új alaplapja
- Projektor topic
- Az AI-piac kivégezte a Micronhoz tartozó Crucialt
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Redmi Pad 2 Pro / Poco Pad M1 - egy teszt, két lélek
- Melyik tápegységet vegyem?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
-
PROHARDVER!
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
SirRasor
addikt
válasz
koko52
üzenetére
Na olyat írok, amivel nem tudok mit kezdeni, pedig sok mindent láttam már

Odaadtam bátyámnak, hogy próbálja ki. Neki is van ilyen ramja, szintén 2 csomag, tehát 32 GB (szintén Ryzen 3600 csak másik B450-es lap (MSI B450 TOMAHAWK MAX))
Kivette, berakta az enyémet (XMP bekapcsolva maradt), azonnal azt mondta a gép, hogy 3000 MHz és a Memtest is hiba nélkül lefutott. Huh, akkor tehát nálam van valami, de legalább a ramok jók.Visszarakta a ramjait és...nem indult a gép. Áramot kap, felpörögnek a ventilátorok, de kép nincs, és nem csippan, nincs hibakód.
Oké, akkor sorban szedegette ki a ramokat és cserélgette a slotokat: sehogy se megy.
BIOS-reset: akkor se jó. Ajjaj...
Kivette az összes ramot és visszarakta az enyémeket: azonnal elindult.
Kikapcsolta az XMP-t, kivette a ramjaimat és visszarakta a sajátjait: elindult probléma nélkül.
Bekapcsolta az XMP-t, és 3000 MHz-n tökéletesen megy azóta is a gép.
WTF?!?
Olyan, mintha az alaplap valamit behegesztett volna a bőre alá a RAM-jaimból az XMP profillal. De ilyen nincs...vagy ez most mi? Ha ezt nem megbízható forrásból hallom, el se hiszem.KatiNéni kellett neked is G.SKILL-t venned
Ott a *kisbetűs* rész, Te se reklamálhatsz, hogy nem megy 4000 MHz-n. ASUS alaplapoknál csak intelt támogat hivatalosan, tehát ha stabilan tud 2133 MHz-t, akkor az már nem hibás.Azért megáll az eszem...eddig mindig úgy vettem ramot, hogy kinéztem a procit, alaplapot és a megfelelő órajelű, de legolcsóbb ramot (tipikusan Kingmax) vettem bele. Sose volt semmi gond az órajelekkel. Erre most ilyen van, hogy a kiírt MHz-t nem köteles vinnie, csak egy kisebbet, amit csak a saját honlapján a részletes specifikációkba mernek csak kiírni? Áhh..
-
SirRasor
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
- World of Tanks - MMO
- Linux haladóknak
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Rémisztő árakkal szembesülnek a notebookgyártók az új mobil platformoknál
- Jövedelem
- Milyen DVD-írót vegyek?
- Arc Raiders
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- A fával keres kapcsolatot a Gigabyte új alaplapja
- iPhone topik
- További aktív témák...
- Samsung 8GB DDR4 3200MHz Laptop RAM (SODIMM), hibátlan állapotban
- Új, Bontatlan Kingston Fury Beast RGB Black - 128GB DDR5 5600MHz CL36 Kit (2x64GB)
- DDR5 G.SKILL Trident Z5 Neo RGB 6000MHz (AMD EXPO) 32GB - F5-6000J2836G16GX2-TZ5
- Crucial 32GB DDR4 3200MHz Laptop RAM (SODIMM), hibátlan állapotban
- Crucial 8GB DDR4 3200MHz Laptop RAM (SODIMM), hibátlan állapotban
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO ThinkPad P15 Gen1 - i7 10850H 64GB DDR4 1TB SSD Quadro T2000 WIN11
- MacBook Pro 13, 14, 15, 16, MacBook Air M1, M2 M3 M4 bill magyarosítás lézerrel / sapkacserével
- HP 15 ProBook 650 G8 FHD IPS i5-1145G7 vPro 32GB RAM 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B560 i7 11700 32GB DDR4 512GB SSD RTX 4060Ti 16GB RAMPAGE Shiva A-Data 650W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650 R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4070 Ti 12GB Asus TUF Gaming GT 501 750W
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest

fudi2002