-
PROHARDVER!
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
flash-
veterán
válasz Larry303 #23348 üzenetére
tudom háklis a d7000+35 1.8G pont ezért kérdezem hogy mire lehet jutni ez ügyben?
illetve obi af beállítás nem tudom létezik -e ilyen?mintha lenne,de nem vagyok benne biztos...
anaqer:köszi. illetve én egyszer valami szakértőtől olvastam egy cikkben, hogy néhány gépben több AF izé van..(nem autófocusra és nem fókuszpontra gondolok) van egyik a normál,másik ami nagy fényerejű obiknál működik.Nem tudom ki írta már,de annyi megmaradt hogy az ember tényleg értette a dolgokat,bár lehet ebben tévedett..
[ Szerkesztve ]
-
-
-
m3ss
veterán
válasz flash- #23354 üzenetére
van ilyenre is lehetoseg. meg meg sincs a vaz es mar ezen porogsz? biztos vannak nikonos elmenyeid
35 1.8g nekem nem jott be, 2 peldanyt is probaltam. d90-en, d300-on is total megbizhatatlan volt. szort ossze-vissza. freddy is szivott vele.
persze van aki meg nem panaszkodik ra. ki kell probalni...vedd webshopban
sigma 30 1.4-et amugy miert nem hasznal senki? 60-70 korul szoktak lenni azok is.https://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
negyedes
addikt
válasz JohnyBlue #23355 üzenetére
na akkor jo hogy nem vettem meg tegnap egy 35os fixex a 3200-hoz(remelem nyaron 7000-re lesz cserelve).
50es fix af-s mukszik vele rendesen? 7000-hez milyen uveg ajanlott(portre, street, termeszet ezek a fobb iranyvonalaim)
Három dolog biztos az életben: az adó, a halál és az adatvesztés. - Baráth Gábor
-
Horbal
őstag
válasz flash- #23346 üzenetére
Be lehet állítani.
Nekem is van mindkettő obi és nálam mindkettő jó. A 18-105 alapból jó, a 35-höz állítottam valamit.
Nemtom kellett-e vagy csak a sok backes meg xar meg k#&@va Nikon topic elolvasása miatt csináltam.Most karácsonykor használtam a 35-öt nem volt vele baj a képek 80%-a sikerült a többi meg user error.
negyedes
3200 semmilyen hiba nincs a 35-el (volt nekem szintén)[ Szerkesztve ]
Balett cipőm nincsen nekem, de ha lesz én fő nem veszem!
-
aleister
veterán
válasz #40935168 #23343 üzenetére
Egyetértek.
A Sigma nekem is sokkal szimpatikusabb. Érdemes elolvasni ezt az összehasonlítást. Tulképpen mindegyik üvegnek van valami kehéje.
A Sigmával a böszöm súly (majdnem 1 kiló!! ) a bajom. Az a kis focus shift engem nem zavarna.Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
matyi012345
őstag
válasz Throme #23330 üzenetére
Én ha magamból indulok ki akkor mivel nekem nagylátó nem kell 24-85 vagy 24-70-et-öt fölé meg 70-200, ha nem lehet fix. Ha kell a nagylátó akkor 16-85 fölé meg a tele. 35 fix jó lehet, 18-105 viszont sarokba már D300 szenzoron sem tetszik, 24-en el se merném képzelni. Transzparenciája is kritikán aluli. Ha meg annyit nem akarok obikra szánni akkor minek a váz?
-
flash-
veterán
Saját negatív élményem nincsen, d3100 al nekem jól működik a 35mm 1.8g AF-je, nagyon szeretem ezt az obit,az élességén kívül - amiről nem nagyon szoktak írni - a színei is sokkal szebbek mint egy zoomos kitobinak.ill dinamikája is jobb..(18-105 vagy 18-55)
Viszont régebbről olvastam itt d7k vs 35mm gondokat, de nem tudom ki milyen megoldásra jutott a dologgal, azért kérdeztem..
[ Szerkesztve ]
-
Ed Parker
nagyúr
válasz imyourfriend #23370 üzenetére
Azert mondom nincs az 800g környékén sem, a n24-70 kb 1kg
Ez egyébként érdekes hogy a nikon ennyire könnyűnek csinálta mert a 35L is súlyos.[ Szerkesztve ]
-
aleister
veterán
válasz Ed Parker #23369 üzenetére
A napellenző elvileg 46 gramm.
A Sigma hivatalos oldalán 815 gramm-nak írják, ami összecseng az általam korábban linkelt oldallal, mert ott kupakkal együtt 838g.(#23370) imyourfriend:
Nem tudom milyen specifikációt nézel, de a hivatalos oldalon (lásd a fenti linken) 815 szerepel.Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
Salex1
őstag
Mennyire használhatóak a kínai akkuk a nikonokhoz? Hogy bírják?
-
Throme
veterán
válasz matyi012345 #23366 üzenetére
A felsorolt lencsékkel kapcsolatban általánosan elfogadott tény, hogy jobb minőséget képviselnek a kitobikhoz képest és ez szenzor pixelszám független tény.
Egyik se 24 mp-re lett tervezve.Nem vettem észre minőségbeli romlást a 18-105 esetében, sőt - lehet placebo - még talán hajszálnyival jobb.
Ok, nem is végeztem műszeres mérést, mert nem ezért veszek fényképezőt.Itt - szvsz - nem arról van szó, hogy kell az üdvösséghez a 24mp.
Nem ezért kell a váz.
Aleister által említett néhány esettől eltekintve nyugodtan választható a 3200/3300 vagy 5200/5300 váz.
Nem azért lesz zsebbenyúlós az obiválasztás, mert az olcsó nem, míg a drága kirajzolja a 24mp-elt.
Feleslegesen be vannak paráztatva az emberek.Nem beszélve arról, hogy új vázak terén, dx fronton lassan nem lehet venni 24mp alatti szenzorral szerelt gépet újonnan.
Legalább is én így gondolom.
-
imyourfriend
őstag
válasz aleister #23373 üzenetére
photozone photographylife cameralabs slrgear kenrockwell sigmaphoto bhphotovideo ezek az oldalak majd mind 665g-t írnak rá. Lehet hogy egyik kitalálta a többi meg terjeszti ezt, de nem tartom valószínűnek.
(#23378) aleister: Ez 50/1.4 A, mi pedig 35/1.4 A-ról írtuk a súlyt.
[ Szerkesztve ]
-
aleister
veterán
válasz Ed Parker #23376 üzenetére
Hát figy...a linkben is, az oldal fejlécén, a termékképen is, a header-ben is, a termék nevében is az szerepel, hogy 50-es.
De lehet, hogy valami nagyon durva anyagot tolok, ám nagyobb összeget tennék rá, hogy a Te készülékedben lesz a hiba.
Jóbarát.Megeccer a link: http://www.sigmaphoto.com/product/50mm-f14-dg-hsm-a
Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
aleister
veterán
válasz imyourfriend #23377 üzenetére
Node mindvégig az 50-esről volt szó.
Nézzétek már meg honnét indult az egész!Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
spanyoll
addikt
Pixelbuzulásból grammbuzulás lett. Csodás.
[ Szerkesztve ]
"Super perfundo on the early eve of your day."
-
Gulyopapa
addikt
Gondolkodom D7100 D800 cserén ....
-
-
aleister
veterán
válasz Ed Parker #23387 üzenetére
Nagyon jó. Az 1.8D pedig kifejezetten gyors AF-ű.
Ellenben engem az 1.4G abszolút nem nyűgözött le. Ráadásul azokkal sincs minden rendben. 2-ből 2 backes volt ismerősnek. A következő adag lett csak használható.
Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
bandigno
senior tag
Üdv újra!
Két hét kemény csúszás után, de végre úton az új váz! 600 helyett lett egy 610, de már csak a futáron múlik! ..de késik!
Nemrég kérdeztem a tapasztalatokat Tamron SP Di 17-35mm F2.8-4 Aspherical ügyben, de nem jött tapasztalat róla! Most, hogy pörög a topik, hátha! Tekert már fel valaki ilyen obit?
Sajna most a kassza kiürült a váz végett, de szükségem lenne egy széleslátóra, ezt az obit jó áron be lehetne szerezni használtan és állítólag (fórumok alapján) szépen rajzolja az FX-et is! (Jó lenne a Nikkor f4 16-35 is, de az ára a triplája, az új Tami meg 1100 dollár körül lesz, ha kijön!)
Esetleg egy fx rajzos nagylátó kezdésnek, amíg nem jön össze a pénz egy jobb nikkorra?
THX! -
Larry303
addikt
válasz Gulyopapa #23393 üzenetére
nálam két dolog ami lehúzza egy kicsit a 610est, az a fokuszpontok elhelyezkedése, és az instant belenagyítás...1/8000 néha jól jött síeléskor, de anélkül megleszek, viszont az előbb említett kettő...majd meglátjuk. a 800as istenkirály masina, de a sok előnyéből a 610hez képest, keveset használnék, fontossabbak nekem inkább a kistesó előnyei
bandigno: én a 18-35G néztem ki magamnak...könnyű, megfizethető, és éles -viszont nincs vr, nem fix fényerő és csak 18ról indul
[ Szerkesztve ]
https://www.flickr.com/photos/kocsisbalazs
-
bandigno
senior tag
válasz matyi012345 #23397 üzenetére
az olasz rendelésesre gondolsz? ..azt kihagynám! annál több pénz szánok rá!
Új hozzászólás Aktív témák
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest